blake 4 #1001 Napisano 19 Grudnia 2012 Lestaf chyba już wszyscy oglądali. Dla mnie klasyk, cała trylogia Nolana na równi z trylogią Władcy Pierścieni. Już się nie mogę doczekać Hobbita. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senator 6 #1002 Napisano 19 Grudnia 2012 A ją bym chętnie sobie "Potop" obejrzał w święta - jak za starych dobrych czasów Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1003 Napisano 19 Grudnia 2012 A ja polecam Ale brzydki 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bukszpan 8 #1004 Napisano 20 Grudnia 2012 Przed chwilą przerobiłem Avengersów. Napierdółka, wybuchy, ładne panie w obcisłych kombinezonach. Fajny film do piwka. Albo 4. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4475 #1005 Napisano 20 Grudnia 2012 "Operacja Argo" - Nie polecam.....byłem wczoraj, jakakolwiek akcja w filmie zaczyna się dopiero w 20 ostatnich minutach filmu.....reszta 2-godzinnego filmu to gadanie gadanie i gadanie ....film na faktach ale reżyser mógł tą historię bardziej "ufilmowić" . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 470 #1006 Napisano 20 Grudnia 2012 Ale brzydki Bo faceci nie umieją się malować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #1007 Napisano 20 Grudnia 2012 Ta pokojówka to zależy jeszcze jak i kto patrzy Kosma, mnie tam sie podoba zatem chyba wsio ze mną ok Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1008 Napisano 20 Grudnia 2012 Kosma, mnie tam sie podoba zatem chyba wsio ze mną ok Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m Chodzi mi o to, że mężczyźni patrząc na nią widzieli piękną i młodą kobietę a reszta starą, zniszczoną kobietę bez oka 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2528 #1009 Napisano 20 Grudnia 2012 "Operacja Argo" - Nie polecam.....byłem wczoraj, jakakolwiek akcja w filmie zaczyna się dopiero w 20 ostatnich minutach filmu.....reszta 2-godzinnego filmu to gadanie gadanie i gadanie ....film na faktach ale reżyser mógł tą historię bardziej "ufilmowić" . Ja , z kolei bardzo polecam-naprawdę porządne kino, bez fajerwerków ,prawie bez akcji,ale trzyma w napięciu .. do mnie zagadał.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #1010 Napisano 24 Grudnia 2012 Do mnie również! Chociaż wiadomo jak się skończy to jednak potrafił trzymać w napięciu do końca. Polecam również Lęk Wysokości - bardzo dobry, mocny film - dopiero na drugi dzień dostrzegasz jego przesłanie. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1011 Napisano 25 Grudnia 2012 Za Waszą namową obejrzałem "Śniegi Wojny", nawet fajny film, pokazuje że nie wszyscy niemieccy żołnierze byli złymi do szpiku kości potworami.A skoro była mowa o sezonach, to polecam pierwszy i drugi sezon Spartacusa ("Krew i piach" i "Bogowie areny"), trzeci sezon był już naciągany, tym bardziej, że zmienił się odtwórca głównej roli i klimat serialu jakby podupadł.Za namowa Lestafa-obejrzalem dwa pierwsze odcinki "Spartakusa"-i bede ogladal dalej ,sceny walk traca na efektach zywcem wyjetych z komiksu ale....ok.Gra wstepna w wykonaniu wlasciciela szkoly gladiatorow i jego zony-ciekawa opcja :D [drugi odcinek],czego to ludzie nie wymysla... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senator 6 #1012 Napisano 25 Grudnia 2012 Za namowa Lestafa-obejrzalem dwa pierwsze odcinki "Spartakusa"-i bede ogladal dalej ,sceny walk traca na efektach zywcem wyjetych z komiksu ale....ok.Gra wstepna w wykonaniu wlasciciela szkoly gladiatorow i jego zony-ciekawa opcja :D [drugi odcinek],czego to ludzie nie wymysla... . Później będzie jeszcze ciekawiej, według mnie ten serial powinien nazywać się flaki i sex Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 470 #1013 Napisano 26 Grudnia 2012 "Krew i piach" to bardzo dobry sezon, ale ja najbardziej lubię "Bogowie areny" i postać Gannicusa, która bije na głowę wszystkie inne charaktery w serialu. Spartakus i Kriksos przy Gannicusie to dzieciaki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 5043 #1014 Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) juz niewazne Edytowane 26 Grudnia 2012 przez meinard 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #1015 Napisano 26 Grudnia 2012 Ktos byl na Hobbicie? Jak wrazenia? Ja leze chory w lozku:( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zaman 37 #1016 Napisano 26 Grudnia 2012 Ostatnio w jednej z telewizji- do 2:30, ale warto było- "Dobry Agent"- Film DeNiro, imho świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #1017 Napisano 26 Grudnia 2012 Zaman - zawsze dobre filmy puszczają jak nie ma jak ich zobaczyć - 2 :30 a na 7:30 masz do pracy - kto układa program tv???Wczoraj zobaczyłem film LOOPER - zapowiadał się świetnie a wyszło . ... hmmm - pomysł fajny ale wykonanie kiepskie! Chłopaki chyba w połowie filmu postanowili zrobić widzowi w głowie zamęt. Poza tym po ostatnich wydarzeniach na świecie, ppewnych scen nie powinno być. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson01 3 #1018 Napisano 26 Grudnia 2012 Ktos byl na Hobbicie? Jak wrazenia? Ja leze chory w lozku:(Byłem wczoraj na 3D. Generalnie ok., chwilami może ciut przydługi, ale klimat Tolkienowski zachowany. Tylko po co aż trzy części 300 stronicowej książki. To znaczy wiadomo po co ($$$) . 0 Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 5043 #1019 Napisano 26 Grudnia 2012 Obejrzałem pierwszy odcinek Spartacusa, tak zachwalany tu i w wielu innych miejscach i jestem trochę zażenowany. Nie sądziłem, że HBO może taką kichę popełnić. Co prawda jeden odcinek to może trochę za szybko na ocenę, ale z drugiej strony zarówno Gra o Tron jak i Boardwalk Empire po pierwszych odcinkach wciskały mnie w fotel, a tutaj... takie wszystko infantylne i dziecinne jest.W zimę wszyscy chodzą rozebrani, żeby szpanować mięśniami i cyckami, na trybunach areny, chyba dla poprawności politycznej, siedzą murzyni (w tamtych czasach???), także w zimę jakaś laska zbiera z drzewa owoce; zwiadowcy na zwiad udają się w hełmach sterczących na pół metra w górę, już nie mówiąc o scenach walk 1 dobry vs. 10 złych, gdzie każdy ze złych grzecznie czeka na swoją kolejkę żeby dostać wp***. No i ten bullet-time przy scenach walk - ja rozumiem, raz na jakiś czas, ale nie w każdej scenie, rany. Spróbuję dać Spartacusowi kolejną szansę i obejrzę drugi odcinek, ale to za jakiś czas dopiero, jak mi niesmak minie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 470 #1020 Napisano 26 Grudnia 2012 To właśnie tak ma wyglądać, wszystko ma być komiksowe i przejaskrawione. Nie bierz tego filmu na serio, on jest trochę w stylu Tarantino i chyba tylko wielbiciele jego filmów są wstanie Spartacusa w 100% zrozumieć i polubić. ... siedzą murzyni (w tamtych czasach???), Tu masz z kolei rację, przecież wszyscy wiedzą, że pierwszego murzyna wymyślił dopiero Stanisław Bareja do filmu Miś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 5043 #1021 Napisano 26 Grudnia 2012 Komiksowe i przejaskrawione to było Sin City albo 300, i tam to było od razu dostrzegalne. Tarantino ubóstwiam, ale tutaj nie widzę żadnego powiązania oprócz hektrolitrów krwi, plastikowej zresztą. U Quentina albo Rodrigueza jest jakiś zamysł, wyższa koncepcja, czasem też humor - w Spartacusie na razie niczego takiego nie zauważyłem, no ale tak jak mówię, może jeden odcinek to za mało, żeby osądy wydawać. Aczkolwiek nie uważam się za osobę o wybrednym guście (podobał mi się nawet Planet Terror, a to już o czymś świadczy ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 470 #1022 Napisano 26 Grudnia 2012 Fabuła jest bardzo fajna, daj jej szansę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #1023 Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Niestety SPARTAKUS jest mocno mierny... właściwie wszystko co napisał meinard plus jeszcze kilka rzeczy kuleje. Lubie filmy o tym okresie, i niestety na SPARTAKUSIE się bardzo mocno zawiodłem (obejrzałem całą serie "Krew i Piach")... a szkoda. Oczywiście kilka fajnych elementów serial ma, np. naszą rodaczkę (z pochodzenia) - Vive Biance (Skubiszewski)...piękna kobieta. P.S. Tarantion i SPARTAKAUS?? Kolega Lestaf chyba przypala... Edytowane 26 Grudnia 2012 przez SphinX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1024 Napisano 26 Grudnia 2012 Obejrzałem pierwszy odcinek Spartacusa, tak zachwalany tu i w wielu innych miejscach i jestem trochę zażenowany. Nie sądziłem, że HBO może taką kichę popełnić. Co prawda jeden odcinek to może trochę za szybko na ocenę, ale z drugiej strony zarówno Gra o Tron jak i Boardwalk Empire po pierwszych odcinkach wciskały mnie w fotel, a tutaj... takie wszystko infantylne i dziecinne jest.W zimę wszyscy chodzą rozebrani, żeby szpanować mięśniami i cyckami, na trybunach areny, chyba dla poprawności politycznej, siedzą murzyni (w tamtych czasach???), także w zimę jakaś laska zbiera z drzewa owoce; zwiadowcy na zwiad udają się w hełmach sterczących na pół metra w górę, już nie mówiąc o scenach walk 1 dobry vs. 10 złych, gdzie każdy ze złych grzecznie czeka na swoją kolejkę żeby dostać wp***. No i ten bullet-time przy scenach walk - ja rozumiem, raz na jakiś czas, ale nie w każdej scenie, rany. Spróbuję dać Spartacusowi kolejną szansę i obejrzę drugi odcinek, ale to za jakiś czas dopiero, jak mi niesmak minie.W wiekszosci masz racje...cycki wszechobecne ,na miesnie mniej zwracalem uwage..... A murzyni?Sa tak samo realni jak lwy w Coloseum ...mnie osobiscie brakowalo tylko Polakow na trybunach z transparentem Fc Barcelona i realizm czasow oddany w 100% Po obejrzeniu pierwszej "serii" stwierdzam ze to nie HBO powinno emitowac serial,a ktorys z kanalow XXX 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 470 #1025 Napisano 26 Grudnia 2012 .... stwierdzam ze to nie HBO powinno emitowac serial,a ktorys z kanalow XXX Racja Tarantion i SPARTAKAUS?? Kolega Lestaf chyba przypala... Nie jedno w te święta przypaliłem, mam już zakaz wstępu do kuchni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach