Gość AdamB #1951 Napisano 5 Stycznia 2014 Lone Survivor - słabizna, książka była o niebo lepsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1952 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Właśnie skończyłem Lone Survivor, świetny! Oczywiście film trochę przerysowany, ale naprawde bardzo fajnie się go oglądało. Polecam. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #1953 Napisano 5 Stycznia 2014 A ja Krainę Lodu z dzieciakami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1954 Napisano 6 Stycznia 2014 Wilk z Wall Street - mi się bardzo podobał, zaskoczyła mnie spora ilość żartu. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1955 Napisano 6 Stycznia 2014 Rush i Spring Breakers. Pierwszy fajny, drugi dziwny i nudny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #1956 Napisano 6 Stycznia 2014 Labirynt oraz Kamerdyner,obydwa filmy są godne polecenia-warto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1957 Napisano 6 Stycznia 2014 Rush i Spring Breakers. Pierwszy fajny, drugi dziwny i nudny.I ten biały murzyn zrobiony z hajsu 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1958 Napisano 6 Stycznia 2014 "The Butler", każdemu polecam gorąco Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1959 Napisano 7 Stycznia 2014 I ten biały murzyn zrobiony z hajsu a to nie był biały latino-gangster? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1960 Napisano 11 Stycznia 2014 "All is lost" .film jednego aktora (nie pojawia sie nikt inny), pada może 20 słów. Dla mnie genialny, ale trzeba do niego podejść z odpowiednim nastawieniem. Robert Redfordhttp://www.youtube.com/watch?v=Lk_R04LfUQU "Moebius", moim zdaniem dzieło. Film zupełnie niemy, nie pada ani jedno słowo, a przekazem emocji mógłby obdzielić nie jeden.http://www.youtube.com/watch?v=ydfnE8ae6SA Na ten film czekam z niecierpliwością i mam nadzieję, że się nie zawiodę, premiera za tydzieńhttp://www.youtube.com/watch?v=bT6k_1ej92A 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1961 Napisano 11 Stycznia 2014 All is lost - obejrzałem w sumie 25 minut, resztę przeleciałem na szybko aby zobaczyć jak się skończy.Na ręku miał chyba jakieś Seiko ? 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1962 Napisano 11 Stycznia 2014 Skx009 chyba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #1963 Napisano 11 Stycznia 2014 breaking bad super serial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6597 #1964 Napisano 11 Stycznia 2014 "Zacznijcie rewolucję beze mnie" - anarchiczna, absurdalna komedia z Sutherlandem (ależ to był ciekawy aktor w latach 70.!), Gene'm Wilderem, fajną szwedzką blondie Ewą Aulin i z Orsonem Wellesem jako narratorem. Polecam miłośnikom humoru spod znaku Zucker/Abrahams/Zucker, ale też i Monty Pythona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #1965 Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Jakiś czas temu obejrzałem niezrównaną trylogię filmu "Pusher" w Polsce znanu jako "Dealer" reż. Nicolas Winding Refn. Pierwszy film powstał w 1996 r., drugi w 2004, trzeci w 2005.Podobnież reżyser przymierza się do nakręcenia czwartej części, czemu kibicuję. Duńskie kino, nie mylić z angielskim Pusherem. W mojej ocenie film jest świetny. Srogie, miażdżące kino. W mojej ocenie najlepsza jest część I i III. Chociaż II też nic nie brakuje, ale reżyser postawił sobie wysoko poprzeczkę. Film nie opowiada o wielkich gangsterach, powiązaniach świata przestępczego z polityką, ale przedstawia mocne kino przestępców średniego szczebla. Ich realia, poczucie beznadziei. Pierwsza liga. Film nieźle daje po szarych komórkach. Każda postać jest niesamowicie realistyczno-wiarygodna. Film kojarzy mi się z Polsko-Ruskimi realiami.Dla nieznających I części niewiele mówiący kadr z filmu: i poniżej link na filmweb do pierwszej części:http://www.filmweb.pl/film/Dealer-1996-33076 Bardzo fajny film, wciągający i faktycznie daje do myślenia na temat pewnych spraw. Dwie pierwsze części obejrzałem, zaraz zabieram się za trzecią Z "Tonnym" polecam dramat "Jagten" (The Hunt) Edytowane 11 Stycznia 2014 przez selphy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1966 Napisano 12 Stycznia 2014 breaking bad super serialWszystkie serie trzymają ten sam, wysoki poziom. Nie znam człowieka, który by się nie wciągnął w ten serial - za***isty. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1967 Napisano 12 Stycznia 2014 Zobaczy się 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rawicz 2 #1968 Napisano 12 Stycznia 2014 breaking bad super serial Prawda! Ciężko się od tego oderwać ! Zaczynam aktualnie sezon numer 5 Naprawdę warto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onkyo05 0 #1969 Napisano 12 Stycznia 2014 Edmund Exley napisał:"Zacznijcie rewolucję beze mnie" - anarchiczna, absurdalna komedia z Sutherlandem (ależ to był ciekawy aktor w latach 70.!), Gene'm Wilderem, fajną szwedzką blondie Ewą Aulin i z Orsonem Wellesem jako narratorem. Polecam miłośnikom humoru spod znaku Zucker/Abrahams/Zucker, ale też i Monty Pythona. Potwierdzam. Kupa śmiechu, aż do bólu brzucha. często leci na TCM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wenus 0 #1970 Napisano 12 Stycznia 2014 Insisious czesc 2 - jak dla mnie najlepszy horror ever - polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #1971 Napisano 12 Stycznia 2014 Bardzo fajny film, wciągający i faktycznie daje do myślenia na temat pewnych spraw. Dwie pierwsze części obejrzałem, zaraz zabieram się za trzecią Z "Tonnym" polecam dramat "Jagten" (The Hunt)Trzecia część podobnie jak dwie poprzednie nie zaliczają się do nadętego i patetycznego kina. Zdecydowanie polecam obejrzeć każdemu ceniącemu znakomite kino gangsterskie. W trzeciej części znajdziemy jeszcze polskie akcenty Co do przytoczonego przez Ciebie dramatu "Jagten" "The Hunt" "Polowanie" z 2012 r., to napiszę tyle, że bardzo emocjonalnie zaangażowałem się w ten film. Długo zostaje w pamięci. I fotka z filmu: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1972 Napisano 14 Stycznia 2014 Breaking Bad uchonorowane Złotym Globem. No i od siebie polecam obejrzane dzis i wczorej : http://www.filmweb.pl/film/Pustka-2010-551426 - dobry http://www.filmweb.pl/film/Go+Fast-2008-457470 - gorzej, ale daje rade 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rawicz 2 #1973 Napisano 14 Stycznia 2014 Co do przytoczonego przez Ciebie dramatu "Jagten" "The Hunt" "Polowanie" z 2012 r., to napiszę tyle, że bardzo emocjonalnie zaangażowałem się w ten film. Długo zostaje w pamięci. I fotka z filmu: Swietny film! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1974 Napisano 15 Stycznia 2014 http://www.filmweb.pl/film/The+Necessary+Death+of+Charlie+Countryman-2013-475132# - mi się podobało, fakt że trochę love story ale muza i obraz Bikaresztu robią swoje. No i lubię ten chłód Mikkelsen'a 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1975 Napisano 15 Stycznia 2014 Breaking Bad. Ja sie wylamie. Obejrzalem trzy sezony i mnie nudzil. Nie kontynuuje. Nie zachwycil mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach