Kromeczka 12 #2051 Napisano 18 Lutego 2014 O serialach piszemy też tu? Okey... aktualnie oglądam Sleepy Hollow. Po pierwszych 5 odcinkach stwierdzam, że jest całkiem interesujący. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2052 Napisano 18 Lutego 2014 O serialach piszemy też tu? Okey... aktualnie oglądam Sleepy Hollow. Po pierwszych 5 odcinkach stwierdzam, że jest całkiem interesujący.A niby gdzie mamy pisać? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2053 Napisano 18 Lutego 2014 W tytule jest film, nie serial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2054 Napisano 18 Lutego 2014 W tytule jest film, nie serial A serial to niby co jest? ,nie gatunek produkcji filmowej? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #2055 Napisano 18 Lutego 2014 film odcinkowy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2056 Napisano 18 Lutego 2014 film odcinkowy?Bez filozofii poproszę ,i o zapoznanie się z zagadnieniem też 2 Typy filmów 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2057 Napisano 18 Lutego 2014 Zaczęło się. Serial to serial, film to film. Normalny człowiek dzieli produkcje na te dwa typy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2058 Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Zaczęło się. Serial to serial, film to film. Normalny człowiek dzieli produkcje na te dwa typy.Nic się nie zaczeło A normalny człowiek nazywa rzeczy po imieniu..... ,tylko ignorant idzie na łatwiznę..... Samochód to tylko diesel i osobowy? ,bo ciężarówka to już nie samochód? Edytowane 18 Lutego 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #2059 Napisano 18 Lutego 2014 Są filmy fabularne powstałe przez montowanie scen z seriali. Nie ma łatwego rozgraniczenia. Także dlatego, ze masa seriali nie jest kręcona technikami charakterystycznymi dla nich, bo są kręcone jak film fabularny. Pojęcie film odcinkowy było kiedyś używane dość powszechnie. Ja się z takim określeniem spotykałem. za wskazana Wiki : "Film – utwór audiowizualny, składający się ze scen," - serial nie jest utworem audiowizualnym składającym się ze scen? A sceny w wielu serialach składają się z większej niż jedna liczby ujęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2060 Napisano 18 Lutego 2014 Są filmy fabularne powstałe przez montowanie scen z seriali. Nie ma łatwego rozgraniczenia. Także dlatego, ze masa seriali nie jest kręcona technikami charakterystycznymi dla nich, bo są kręcone jak film fabularny. Pojęcie film odcinkowy było kiedyś używane dość powszechnie. Ja się z takim określeniem spotykałem. za wskazana Wiki : "Film – utwór audiowizualny, składający się ze scen," - serial nie jest utworem audiowizualnym składającym się ze scen? A sceny w wielu serialach składają się z większej niż jedna liczby ujęć. I tu jesteśmy zgodni Pozdrawiam 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #2061 Napisano 18 Lutego 2014 jestem po pierwszym odcinku-świetny serial....[polecony w ubiegłym roku przez Krystiana @Solve ]czasami coś mi się uda polecić dobrego - jak znajdę czas to obejrzę drugi sezon pozdr! 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4387 #2062 Napisano 24 Lutego 2014 Jack Strong.Film opowiadający historię najsłynniejszego polskiego szpiego Ryszarda Kuklińskiego.Od początku do końca niesamowicie trzyma w napięciu mimo, że wiemy dobrze jak zakończyła się jego historia.Zdecydowanie wart obejrzenia!!Miał chłop jaja jak na czasy w których żył. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4477 #2063 Napisano 25 Lutego 2014 Oglądam. Polecam. Nie jest to co prawda aż takie arcydzieło, jak niektórzy twierdzą i uważają, że serial wszechczasów (nic nie przebije The Wire), ale to i tak bardzo mocna pozycja. Niesamowity klimat, całkiem intrygująca fabuła, ciekawe odniesienia, DOSKONAŁE aktorstwo (polubiłem Matthew McConaughey'a) - moim zdaniem naprawdę warto obejrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #2064 Napisano 25 Lutego 2014 nicon-ja polecam.ciezki ale super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2065 Napisano 25 Lutego 2014 niconBardzo dobry .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartinoTopolino 1 #2066 Napisano 25 Lutego 2014 Daje do myślenia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #2067 Napisano 25 Lutego 2014 Ogląda ktoś z was może serial True Detective? Możecie polecić/odradzić?Wlaśnie skończyłem 6 odcinek True Detective. Dla mnie to trzeci najlepszy serial.1. Breaking Bad2. Rodzina Soprano3. True Detective Wysłane z mojego Nexus 4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2068 Napisano 25 Lutego 2014 W końcu obejrzałem amerykańskiego "Oldboya". Super, myślałem, że będzie dużo gorzej, ale wyszło dobrze. Pomimo tego iż wiedziałem jak to się skończy to cały czas byłem w napięciu. Momentami lepszy od pierwowzoru, chociaż efektu "wow" tegoż nie osiągnie Scena walki młotkiem nie umywa się do pierwowzoru.Moim zdaniem jedna z najlepszych, (najbardziej realistyczna) w historii kina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #2069 Napisano 25 Lutego 2014 Miazga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #2070 Napisano 25 Lutego 2014 Miazga Tez zacząłem ostatnio oglądać. Jestem w 7 odcinku 1 sezonu - świetny serial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2071 Napisano 26 Lutego 2014 Dzięki wszystkim za opinie, lubię ciężki klimat więc powinien mi podejść, a po waszych zachętach spróbuję już w tym tygodniu . Moim zdaniem, serial nie jest jakoś bardzo wybitny, ale to będę mógł ocenić po całym sezonie.Warto jednak go oglądać ze względu na genialną kreację McConaugheya i mistrza drugiego planu Harrelsona.Nigdy bym się nie spodziewał, że McConaughey ma taki potencjał. Swietny aktor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #2072 Napisano 26 Lutego 2014 Ja również polecam True Detective, wczoraj obejrzałem szósty odcinek i coraz bardziej wkręca. McConaughey faktycznie zasługuje na Oskara swoją kreacją aktorską ale Woody jest IMO równie genialny, świetnie wykreowana postać. 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2073 Napisano 26 Lutego 2014 ... Woody jest IMO równie genialny, świetnie wykreowana postać. 100% zgoda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2074 Napisano 27 Lutego 2014 Miazga Już polecałem Tez zacząłem ostatnio oglądać.Jestem w 7 odcinku 1 sezonu - świetny serial Masz rację.....i lepiej jak mawiał jeden brytyjski lord "grać na pianinie w burdelu niż zajmować się polityką...." 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6597 #2075 Napisano 28 Lutego 2014 "Życie Adeli. Rozdziały 1 i 2" - byłem sceptyczny, bo nie lubię tematyki queer, a i francuskie kino artystyczne nie zawsze do mnie trafia. Ale muszę przyznać, że film jest znakomity! Sposób w jaki uchwycono emocje, drobne, pozornie nieistotne gesty, kolory, spojrzenia - to wszystko sprawia, że widz poddaje się opowiadaniu, a 3 godziny wcale się nie dłużą. No i tytułowa bohaterka świetnie zagrana. Naprawdę można ją polubić! "Cyrk ze złamanym sercem" - polski dokument sprzed kilku lat. Cyrkiem się nigdy nie interesowałem (zawsze mnie jakoś odpychał), ale polskie dokumenty cenię. I to solidna robota. W tym filmie nad wszystkim unosi się takie dojmujące poczucie niedostosowania (bohaterów filmu-cyrkowców, ale i ludzi, których spotykają po drodze), beznadziei. Może trochę nawet za bardzo, tym niemniej - konstrukcja całości w stylu starej, dobrej szkoły polskiego dokumentu, z zawieszoną puentą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach