Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

vh57.jpg

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajna Omega - jak nie przepadam za tak czarnymi zegarkami to ten wygląda nieźle. Czekam na foty, bo na oficjalnych materiałach jakoś mnie nie powalił, a tu wygląda bardziej interesująco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, tarcza jest oryginalna ale od innego modelu niż mechanizm, a koperta nieoryginalna, czyli totalny składak - koperta masakra, inna tarcza i inny mechanizm. 

Timezone ma inne zdanie w temacie tarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timezone ma inne zdanie w temacie tarczy

Również nieoryginalna?

To jest tarcza od JLC Master Ultra thin na kalibrze JLC 849, czyli o wiele bardziej zaawansowanym technicznie, dokładniej wykonanym i wykończonym, ultracienkim mechaniźmie, zupełnie innym niż pokazałeś na fotce. 

Twój mechanizm może być oryginalny(jestem pewien na 80%), ale jest od innego zegarka niż owa tarcza. 

O kopercie nie wspomianam, bo to oczywiste na 1szy rzut oka, iż jest nieoryginalna. 

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E75FABDE-463A-41A0-9B6B-1C3BCD6A54FF.jpg

Gratuluję ta Omesia jest zaje...sta :)

A ja dziś na galowo

post-41915-0-93511700-1398364175_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również nieoryginalna?

To jest tarcza od JLC Master Ultra thin na kalibrze JLC 849, czyli o wiele bardziej zaawansowanym technicznie, dokładniej wykonanym i wykończonym, ultracienkim mechaniźmie, zupełnie innym niż pokazałeś na fotce. 

Twój mechanizm może być oryginalny(jestem pewien na 80%), ale jest od innego zegarka niż owa tarcza. 

O kopercie nie wspomianam, bo to oczywiste na 1szy rzut oka, iż jest nieoryginalna. 

Taka właśnie tarcza ukazana jest tam w połączeniu z mechanizmem cal 839.

Koperta jest srebrna,wykonana ręcznie.

Co do porównania mechanizmów ,to spotkałem w necie opinię,że JLC przeszedł na cal 849 z racji tego,iż był tańszy w produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Speedy świetnie się prezentuje w takich niedoświetlonych stylizacjach. W pełnym świetle sporo traci, choć i tak daje radę :)

I tak i nie - te klasyczne wersje czy też wersja mniejsza klasycznego Spidiego w stali z czarnią tarczą, jednak broni się praktycznie w każdych warunkach i wygląda po prostu dobrze. Czarne zegarki jednak do mnie średnio trafiają + jak pokazali tego Dark Side to jakoś nie rozumiałem nad czym się tyle rozwodzą ludzie - ale to widać że to może być zegarek z tych, które albo muszą być oglądane na żywo, albo na zdjęciach trzeba je przedstawić w pewnym klimacie takim o jakim piszesz, tzn ciut niedoświetlonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka właśnie tarcza ukazana jest tam w połączeniu z mechanizmem cal 839.

Koperta jest srebrna,wykonana ręcznie.

Co do porównania mechanizmów ,to spotkałem w necie opinię,że JLC przeszedł na cal 849 z racji tego,iż był tańszy w produkcji.

Przeszedł z czego na 849? Z 839? Popatrz na oba i porównaj skalę dokładności wykonania i ozdobienia, liczbę mostków, grawerów, a PRZEDE WSZYSTKIM, sprawdź jaka jest jego grubość w milimetrach. 

Pooglądaj fotki marko 849, to przekonasz się, że można darować sobie tą spotkaną opinię. 

Tańszy? Przecież ten mechanizm w powstaje w najważniejszej części pracowni JLC, w tym samym miejscu gdzie torubillon'y, gdzie odbywa się szkieletowanie. Ultracienkie mechanizmy są równie skomplikowane w wytwarzaniu(nie produkcji, bo to jest głównie ręczna praca), co bardziej skomplikowane mechanizmy nieultracienkie. Ultrathiny robi tylko Vacheron Constantin, Patek Philippe, Piaget, JLC, Breguet, czasem Blancpain i Audemars Piguet, a ostatnio zrobił A.Lange und Soehne. Tutaj nie ma mowy o czymś "tańszym" jak to ująłeś.

Limitowany platynowy: http://ninanet.net/watches/others16/Mediums/mjlcmut.html

Studium zegarka i mechanizmu: http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/jlchw/

http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-Thin

Twoja tarcza pochodzi od: http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-Thin

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedł z czego na 849? Z 839? Popatrz na oba i porównaj skalę dokładności wykonania i ozdobienia, liczbę mostków, grawerów, a PRZEDE WSZYSTKIM, sprawdź jaka jest jego grubość w milimetrach. 

Pooglądaj fotki marko 849, to przekonasz się, że można darować sobie tą spotkaną opinię. 

Tańszy? Przecież ten mechanizm w powstaje w najważniejszej części pracowni JLC, w tym samym miejscu gdzie torubillon'y, gdzie odbywa się szkieletowanie. Ultracienkie mechanizmy są równie skomplikowane w wytwarzaniu(nie produkcji, bo to jest głównie ręczna praca), co bardziej skomplikowane mechanizmy nieultracienkie. Ultrathiny robi tylko Vacheron Constantin, Patek Philippe, Piaget, JLC, Breguet, czasem Blancpain i Audemars Piguet, a ostatnio zrobił A.Lange und Soehne. Tutaj nie ma mowy o czymś "tańszym" jak to ująłeś.

Limitowany platynowy: http://ninanet.net/watches/others16/Mediums/mjlcmut.html

Studium zegarka i mechanizmu: http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/jlchw/

http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-Thin

Twoja tarcza pochodzi od: http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-Thin

To właśnie cytowany przez ciebie "8ohms" jest autorem opisanej przeze mnie opinii.Tańsze nie znaczy tanie,nawet w zakresie wysokich cen występują zarówno obok siebie przedmioty droższe i tańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając cenę jak ta Omega wypada w porównaniu do Tudora ? 

Ja przymiezalem i mam swoją opinię ale z chęcią uslysze tez od kogoś "niezależnego "

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usłyszysz, a nawet przeczytasz, w tekście już niebawem... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabrzmialo  bardzo tajemniczo , poczekam ale w to niebawem to niewierze  :),  zanim sie doczekalem recenzji Tudora to w miedzyczasie kupilem sobie . A niby macie pomagac przed zakupami  :D

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze jedno...

dsotm_front.jpg

Ten pasek wydaje sie megafajny.

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabrzmialo  bardzo tajemniczo , poczekam ale w to niebawem to niewierze  :),  zanim sie doczekalem recenzji Tudora to w miedzyczasie kupilem sobie . A niby macie pomagac przed zakupami  :D

Z tą pomocą to różnie tu bywa... Najczęściej się tak zagmatwa, że głowa pęka.

Czasem lepiej zrobić tak jak Ty - kupić i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj mój klasyk:

2014-04-25085445_zps729b0679.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0ciq.jpg

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od wczoraj bez zmian ;)

00397558654921873627.jpg

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Viki_gte - to poza zegarkiem mogłeś nam podarować.... ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Friday I'm in love

certina49.jpg

Zdjęcie nie z dzisiejszego piątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi