Mikołaj N 388 #68251 Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Ceramiczne Seamastery to skok w jakości wykonania.Tyle że w tył Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #68252 Napisano 8 Sierpnia 2014 W jakości wykonania zdecydowanie w przód (wiem, wiem, widziałem buźkę).Natomiast w stylistyce moim zdaniem to skok do tyłu, stara przynajmniej była oryginalna dzięki falom na tarczy.No i bransoleta w starej była znacznie wygodniejsza. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44560 #68253 Napisano 8 Sierpnia 2014 ...Moze pomysleli o tych co nurkuja i nosza na prawych? Czyli o mnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 753 #68254 Napisano 8 Sierpnia 2014 Nie miałem ani starego ani nowego Bonda,możesz wytłumaczyć dlaczego w starszym była wygodniejsza.Wyglądem praktycznie się nie różnią. Dziś taki 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #68255 Napisano 8 Sierpnia 2014 ... temat wielokrotnie poruszany, dzisiejsze "nurki" nie za wiele mają dziś wspólnego z nurkowaniem. A po drugie, nawet jeśli ktoś wykorzystuje taki zegarek do nurkowania to data pod woda chyba się raczej nie przydaje, więc czy z prawej, czy z lewej .... tak wygląda ciekawiej.Czyli jednak niepraktyczne dziwactwo ; ) dlatego ja dziś "latam" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #68256 Napisano 8 Sierpnia 2014 Dzisiaj tak Omega by kr1sp1, on FlickrMiałem okazję ostatnio porównać z poprzednikiem i pod względem ergonomii czy wygody nie widzę różnic ale gładka tafla, ceramiczny bezel, ciemne okno daty i przede wszystkim ciemniejszy odcień niebieskiego ( właściwie granat ) powoduje że nowszy lepiej nada się desk diverom ( nieco bardziejj elegancki nurek) i uważam że nowemu znacznie bardziej pasuje ta jubilerska bransoleta ( tylko po diabła zawór ; ) poprzedni natomiast wygrywa w dopasowaniu do każdego wakacyjnego zestawu, no może poza jubilerską bransoletą.Tak czy siak ja chyba poczekam na nowe trzysetki "retro look". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #68257 Napisano 8 Sierpnia 2014 Też nie za bardzo rozumiem czym się różni stara bransoleta od nowej, poza zapięciem, które w nowej jest lepiej wykonane (mniej awaryjne). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #68258 Napisano 8 Sierpnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #68259 Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) . Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez romseyman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #68260 Napisano 8 Sierpnia 2014 A ja tam wolę pierwotną wersję z falami na tarczy i na deklu. W dodatku cieńszą. Może dlatego, że tylko taką mam? 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 263 #68261 Napisano 8 Sierpnia 2014 Na leśnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryson 5 #68262 Napisano 8 Sierpnia 2014 Wczoraj: I dziś: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 753 #68263 Napisano 8 Sierpnia 2014 Fota G bardzo fajna 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryson 5 #68264 Napisano 8 Sierpnia 2014 Byłaby lepsza, ale już spakowałem graty fotograficzne i leniłem się ich znów wyciągać, więc zrobiłem komórką na koniec pleneru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #68265 Napisano 8 Sierpnia 2014 W nowej 300m zapinka jest wprawdzie lepiej wykonana i bardziej masywna, ale brzeg, a właściwie róg wystaje poza bransoletę i mnie osobiście strasznie kłuł w nadgarstek.Być może przy większym nadgarstku problem by nie występował, ale mój przypadek nie jest odosobniony, bo doszukałem się wtedy wątku na WUSie. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lpociask 18 #68266 Napisano 8 Sierpnia 2014 U mnie dziś Seiko 0 Seiko SARB017 Alpinist, Seiko SRP307K1 Black Monster, Orient Bambino V3 Grey ER2400KA, Casio G SHOCK G-9000-1V, Pulsar PU7005X1, Seiko SNZG11, Seiko SNZJ07, Apple Watch Sport 42mm Space Grey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1137 #68267 Napisano 8 Sierpnia 2014 gryson, fajny ten Twoj robur 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 733 #68268 Napisano 8 Sierpnia 2014 klasyka nigdy nie wychodzi z modyPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryson 5 #68269 Napisano 8 Sierpnia 2014 gryson, fajny ten Twoj robur Się wie, fachura Jeden z moich ulubionych sikorów, choć moja "szanowna" twierdzi, że to najbrzydszy wśród moich zegarków I teraz wszystkie nurki nazywa "roburowatymi" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10843 #68270 Napisano 8 Sierpnia 2014 Zegarki pod woda nosi sie na mankietach ( a tak naprawde manszetach:-) takze data z tej czy z tej to wsio rybaNo nie do konca - chyba nie sadzisz, ze data w nurkach jest potrzebna do codziennego nurkowania??? Ten "twór" zostal bardziej dodany dla niedzielnych nurkowiczow a nie dla profesjonalistow 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #68271 Napisano 8 Sierpnia 2014 No nie do konca - chyba nie sadzisz, ze data w nurkach jest potrzebna do codziennego nurkowania??? Ten "twór" zostal bardziej dodany dla niedzielnych nurkowiczow a nie dla profesjonalistow Oczywiście ze jest data potrzebna - trzeba wiedzieć kiedy wyjść z wody 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #68272 Napisano 8 Sierpnia 2014 No nie do konca - chyba nie sadzisz, ze data w nurkach jest potrzebna do codziennego nurkowania??? Ten "twór" zostal bardziej dodany dla niedzielnych nurkowiczow a nie dla profesjonalistow oczywiscie, ze nie sadze;) ale byl zarzut wczesniej ze, data bedzie zakryta przez manszete (mankiet ) wiec lipa taki podwodniak... wiec mowie, ze nie lipa bo zegarek jest u gory na manszecie. A czy potrzebna to zupelnie inna sprawa juz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10843 #68273 Napisano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Oczywiście ze jest data potrzebna - trzeba wiedzieć kiedy wyjść z wody To pewnie dlatego w AP z werkiem 3120 nie mozna nurkowac, bo data sie czesto zacina ps.no i juz brakuje Magica Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez artme 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5498 #68274 Napisano 8 Sierpnia 2014 Oczywiście ze jest data potrzebna - trzeba wiedzieć kiedy wyjść z wody Dlatego też mój nurek, w którym oczywiście nigdy nie nurkowałem ma datę.... cobym się odnalazł czasowo po długim kontakcie z wódą . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nash13 16 #68275 Napisano 8 Sierpnia 2014 To pewnie dlatego w AP z werkiem 3120 nie mozna nurkowac, bo data sie czesto zacina ps.no i juz brakuje Magica ty naprawde ciety na niego... po co prowokujesz, wyluzowac trzeba, zlosliwosc to chyba bardzo polska cecha jak widze po latach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach