Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Michaszko zmień prosze forum, znajdź sobie coś z podróbami i doskonałymi replikami (choć to to samo guano) i nie zawacaj nam gitarry. nawet taki laik jak Ja widzi że to kicha, juz moje Seiko jest lepiej wykonane niż TO twoe cudo.

PS jak bedziesz w szwajcarii to:

a) pozdrów chinoli od których kupisz kolejne "cudo"

:D uważaj na policje bo jak cię zobaczą z tą marnością na ręku to jeszcze big kare zapłacisz, a wtedy patrz punkt "a" :twisted:

Pozdrawia właściel "tylko" Seiko ale za to prawdziwego.

Wolę mieć mojego starego Saab w garażu niż plastikową replike Ferrari pod domem :)

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawa na sto dwa !

MasterDay - to chyba pochodzi od słów - "master , daj stówę za tego jegera "

Przepraszam wszystkich Forumowiczów za żart na poziomie tegoż "kolekcjonera" , ale widzę ,że czasami nie da się uniknąć niestety powrotu do słów nieżyjącego już Stanisława Lema " dopóki nie było internetu nie wiedziałem ,że jest tylu idiotów na świecie"

Indolencja połączona z impertynencją tworzy tyleż niesmaczną co niestrawną mieszankę , a samemu obiektowi wydaje się ,że tworzy pseudoartystyczną ( pożal się Boze artyści ery netu) prowokację i jeszcze powinni go chwalić . A idź człowieku na wp.pl czy onet , tam grasują koledzy w rodzaju "jasiuśmietana" czy "czuływojtek" reprezentujący zbliżony , dla jasności napiszę ,że również żenujący , poziom !

Roma locuta, causa finita , lub dla niektórych lepiej - nie karmić trolla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uznałem, że Panerai jest za mały na moją rękę, więc inwencja twórcza i święto narodowe pozwoliły mi nosić taki czasomierz: :shock:

f4f9a4476e436f81.jpg

75cb703da6f7123c.jpg

Ps. Wolę ten piękny zegarek, od MasterDay'a Pana Michaszko :D

Ps2. Przy pasku hand made jest naprawdę wygodny :!:

Pozdrawiam koneserów dobrych zegarków :)

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny 8) Gdzie moge kupic taki pasek :?: :D

...Dominic

Tempus Fugit jak jasna cholera!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Swietny 8) Gdzie moge kupic taki pasek :?: :D

Limitowana seria wybitnego strap makera - bardzo trudno dostępna, ale szukaj na zagranicznych forach :!: Może będziesz miał szczęście :wink:

:)

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-1501-0-70749000-1330688942.jpg

...Dominic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie z niedzieli, ale nic się nie zmieniło.

post-2489-0-54771400-1330688951.jpg

Shot with K750i at 2007-08-15

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D Tempo jest bajera. Szkoda że kwarcowy. Chociaż mnie nie zawadza osobiście. A pasek chyba taki kupiłem w papierniczym :) Znanej firmy. Prawdziwy Scotch czy jakoś tak :twisted:

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj Zenek

e87e6fa085b58ee7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uznałem, że Panerai jest za mały na moją rękę, więc inwencja twórcza i święto narodowe pozwoliły mi nosić taki czasomierz: :shock:

Ps2. Przy pasku hand made jest naprawdę wygodny :!:

ojej - ale zdejmowanie musi boleć :shock:

p0zdrawiam

p0li

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he :wink:

Połączenie 190 i 111 w świetnej formie i przy podobnym (8-dniowym) mechanizmie :D

Gratuluję :!:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nawet nie wiem, czy to jest marna imitacja tego:

feeb02303ae82c56.jpg

:evil: :evil: :evil:

"prawie" to samo, łatwo znaleźć na zegarki kolekcjonerskie za jedyna 359 zł, choć to zdecydowania za duża kwota jak na pekińczyka :evil:

620_2.jpg

i to co ma Michaszko na ręku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klod, gratuluje 1950-ki 8) Robi wrazenie :D

...Dominic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KrzNaz

To w ramach buntu i awangardy...

Mam dzisiaj na ręce kwarcowego (a jakże) Swatcha, o którym przed zakupem nie wiedziałem, że jest "jednorazówką". Trochę nad tym boleję, ale mam nadzieję, że wytrzyma ze dwa lata, a plastikowe szkiełko można polerować u zegarmistrza. Tak ogólnie to noszę tylko ten zegarek, bo od Casio na bransolecie miałem jakieś nieprzyjemności na skórze (pokaźna jest moja kolekcja, prawda? :D)

Nie ma się czym chwalić, ale wydaje mi się, że nie jestem wystarczająco dorosły na poważne Patki, Jaegery, Rolexy itd. Poza tym jak dla mnie Swatch wygląda dużo lepiej i ciekawiej niż nie jeden bardziej prestiżowy zegarek, który tu widziałem. Przynajmniej na młodej ręce, do dżinsów i t-shirtu.

Co innego że jest odrobinę bezduszny, choć 'swiss made'. :D

post-0-0-54864400-1330689081.jpg

Shot with E5200 at 2007-08-16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

Fajowy :D

Tez mam Swatcha w swojej malej kolekcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
post-0-0-21112800-1330689086.jpg

8)

Klaudiusz :!:, ręce same składają się do oklasków. Gratuluję świetnego zegarka :D.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz. Wielokrotnie pisałem. Jak Panerai - to najpiekniejszy Jest luminor, a Twój :shock: super

To w ramach buntu i awangardy...

Mam dzisiaj na ręce kwarcowego (a jakże) Swatcha, o którym przed zakupem nie wiedziałem, że jest "jednorazówką". Trochę nad tym boleję, ale mam nadzieję, że wytrzyma ze dwa lata, a plastikowe szkiełko można polerować u zegarmistrza. Tak ogólnie to noszę tylko ten zegarek, bo od Casio na bransolecie miałem jakieś nieprzyjemności na skórze (pokaźna jest moja kolekcja, prawda? :D)

Nie ma się czym chwalić, ale wydaje mi się, że nie jestem wystarczająco dorosły na poważne Patki, Jaegery, Rolexy itd. Poza tym jak dla mnie Swatch wygląda dużo lepiej i ciekawiej niż nie jeden bardziej prestiżowy zegarek, który tu widziałem. Przynajmniej na młodej ręce, do dżinsów i t-shirtu.

Co innego że jest odrobinę bezduszny, choć 'swiss made'. :D

Swatch nie jest taki zły. Porafi wytrzymać bardzo długo, a szkiełko możesz polerować sam. To nie sztuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KrzNaz

Wczoraj bawiłem się w polerowanie takim ciekawym narzędziem elektrycznym do tego przystosowanym i szkiełko w moim starym, zniszczonym Casio wzbogaciło się w jednym miejscu o dość pokaźne wgłębienie :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

natępnym razem użyj do polerowania miekkiej np flanelowej sciereczki i narzędzia o nazwie ręka (dłoń) :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz!!!

Gratuluję świetnego zegarka i mam nadzieję wkrótce go pomacać :D

Pozdrawiam

Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

Klaudiusz, to bez watpienia najlepszy z wyborow jaki mogles dokonac! :D 8 dniowa rezerwa, datownik, GMT, do tego Luminor w slusznych wymiarach... czego chciec wiecej 8)

mam nadzieje, ze szybko sie nim znudzisz i odsprzedasz w konkurencyjnej cenie koledze. :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie.

A największe podziękowanie dla Igora, bez którego nie udałoby mi się dokonać zakupu :twisted: :wink:

Jest to jeden z najpraktyczniejszych GMT, bo kiedy jest się w swojej strefie, można schować wskazówkę GMT za godzinową. W takim wypadku obie chodzą razem i zbędna wskazówka nie psuje harmonii. Kiedy zmieniamy strefę, to ustawiamy wskazówkę godzinową na nową strefę (skok co 1h), a wskazówka GMT pozostaje na miejscu i pokazuje czas w "domu" 8)

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz!

Zegarek - marzenie!

Po prostu WSPANIAŁY!

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi