Gość fidelio #152826 Napisano 6 Maja 2018 Lasy Oliwskie, a szerzej Trójmiejski Park Krajobrazowy. Fotka dokładnie na Wzgórzu Marii Zazdraszczam, tym bardziej, że w Trójmieście studiowałem i wielkim sentymentem dażę Sopot/Gdańsk/Gdynię ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4130 #152827 Napisano 6 Maja 2018 pomimo iż „lękam” się różu to stwierdzić muszę, iż takowe zestwienie prezentuje się kapitalnie.Dzięki, nie ma co się lękać żadnego koloru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 28662 #152828 Napisano 6 Maja 2018 Od tyłu.. Cartier 1904 MC PS z podwójnym bębnem sprężyny i systemem naciągu magic lever (Seiko się kłania;) ). 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 18673 #152829 Napisano 6 Maja 2018 Filip świetny ten Cartier.. U mnie niezmiennie : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekk 413 #152830 Napisano 6 Maja 2018 Dzisiaj jeszcze jeden Delacour. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #152831 Napisano 6 Maja 2018 szalek, cieszę się, że pomogłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1414 #152832 Napisano 6 Maja 2018 Samuraj na spływie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 3169 #152833 Napisano 6 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #152834 Napisano 6 Maja 2018 (edytowane) U mnie niezmiennie : Świetny zawodnik ! Edytowane 6 Maja 2018 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 18673 #152835 Napisano 6 Maja 2018 Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152836 Napisano 6 Maja 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #152837 Napisano 6 Maja 2018 Dzisiaj jeszcze jeden Delacour.Ło Jezu A wiesz, niedawno pomyślałem, że dawno Ciebie nie było na forum. Prawda li to, czy tylko ze mnie gapa i Ciebie nie widziałem ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 5293 #152838 Napisano 6 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4130 #152839 Napisano 6 Maja 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 93454 #152840 Napisano 6 Maja 2018 .Jak ten Ball świeci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #152841 Napisano 6 Maja 2018 (edytowane) No to teraz reszta ręki w czerwieni Edytowane 6 Maja 2018 przez _Kwiatek_ Za cytowanie zdjęć, ban na trzy dni. Ostatnie ostrzeżenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152842 Napisano 6 Maja 2018 Jak ten Ball świeci?...kolorowo :-) Ale jeśli chodzi o moc tego świecenia, to spodziewałem się czegoś ...lepszego. Tryt miałem już w VE Anchar, którego sprzedałem z wiadomych powodów i tam świecił jednak intensywniej. Zdjęcia na stronie oficjalnej i stronach dystrybutorów pokazujące to świecenie, są zdecydowanie podrasowane. Mój aparat w telefonie nie był w stanie uchwycić tego :-) Ale może telefon mam badziewny? Kto wie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 93454 #152843 Napisano 6 Maja 2018 ...kolorowo :-) Ale jeśli chodzi o moc tego świecenia, to spodziewałem się czegoś ...lepszego. Tryt miałem już w VE Anchar, którego sprzedałem z wiadomych powodów i tam świecił jednak intensywniej. Zdjęcia na stronie oficjalnej i stronach dystrybutorów pokazujące to świecenie, są zdecydowanie podrasowane. Mój aparat w telefonie nie był w stanie uchwycić tego :-) Ale może telefon mam badziewny? Kto wie... Najważniejsze co oczy widzą Przy indeksach widać dość wysokie pypcie, pewnie to tryt? dlatego sądziłem, że świeci b.dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152844 Napisano 6 Maja 2018 Najważniejsze co oczy widzą Przy indeksach widać dość wysokie pypcie, pewnie to tryt? dlatego sądziłem, że świeci b.dobrze.Ja to na własne potrzeby nazywam "sutkami" i faktycznie, są to pałeczki trytowe w różnych kolorach. Świeci ok, w nocy da się odczytać czas, no ale nie jest to taka intensywność jak w diverach od Seiko czy wspomianym przeze mnie wcześniej Ancharze... Ale płakał z tego powodu nie będę, bo tego akurat na noc nie zakładam ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 93454 #152845 Napisano 6 Maja 2018 Ja to na własne potrzeby nazywam "sutkami" No to skojarzenia mamy identyczne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #152846 Napisano 6 Maja 2018 Najważniejsze co oczy widzą Przy indeksach widać dość wysokie pypcie, pewnie to tryt? dlatego sądziłem, że świeci b.dobrze.Po swoich ostatnich doświadczeniach z trytem (jednoczesnie pierwszych) byłem rozczarowany trochę w porównaniu do lumy - szczególnie od sumo. Efekt jest taki, że luminova jak złapie słońce to widać ją za dnia podczas, gdy tryt zasłaniany ręką to był ledwo widoczny. W nocy natomiast intensywność trytu była absolutnie wystarczająca - a przecież ma nas wspomagać w ciemnicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #152847 Napisano 6 Maja 2018 Po swoich ostatnich doświadczeniach z trytem (jednoczesnie pierwszych) byłem rozczarowany trochę w porównaniu do lumy - szczególnie od sumo. Efekt jest taki, że luminova jak złapie słońce to widać ją za dnia podczas, gdy tryt zasłaniany ręką to był ledwo widoczny. W nocy natomiast intensywność trytu była absolutnie wystarczająca - a przecież ma nas wspomagać w ciemnicyPotwierdzam te spostrzeżenia :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 93454 #152848 Napisano 6 Maja 2018 Po swoich ostatnich doświadczeniach z trytem (jednoczesnie pierwszych) byłem rozczarowany trochę w porównaniu do lumy - szczególnie od sumo. Efekt jest taki, że luminova jak złapie słońce to widać ją za dnia podczas, gdy tryt zasłaniany ręką to był ledwo widoczny. W nocy natomiast intensywność trytu była absolutnie wystarczająca - a przecież ma nas wspomagać w ciemnicyJa doświadczeń z trytem nie mam żadnych, ale po lekturze sądziłem, że luma nie ma do niego startu.Może przynajmniej dłużej świeci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #152849 Napisano 6 Maja 2018 Połowę intensywności traci po 12,5 latach. Naświetlać nie trzeba. Zalety posiada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 5293 #152850 Napisano 6 Maja 2018 Świeci jednakowo non stop, ale słabo wobec świeżo naświetlonej lumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach