Klod100 40 #10701 Napisano 21 Kwietnia 2009 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #10702 Napisano 21 Kwietnia 2009 Werk kapitalny. Co to za dzieło? 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #10703 Napisano 21 Kwietnia 2009 Werk to Bruen, chyba 1009.Hamilton kupił pod koniec lat pięćdziesiątych firmę Bruen, żeby mieć dostęp do werków. Sam modół micro-rotora Bruen wymyślił w 1952 (a opatentował w 1952) roku i stosował w werkach automatycznych zwanych "Super Slenders" (caliber 1000 and 1001). Ten system nazwali "Intramatic", pozwalał na robienie bardzo cienkich werków z naciągiem automatycznym. IWC, Baume & Mercier, Bulova i Hamilton robiły werki na licencji Bruena. Potem firma Universal Geneve - która słynie właśnie z malutkiego wahnika - po procesie firmowym została zmuszona do płacenia opłat licencyjnych i kary za nieautoryzowane użycie własności intelektualnej Bruen-a w swoich werkach. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #10704 Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzięki za info 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #10705 Napisano 21 Kwietnia 2009 Dziś ten środkowy.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10706 Napisano 22 Kwietnia 2009 Ostatnio jestem monotematyczny, czyli znowu Buran 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #10707 Napisano 22 Kwietnia 2009 Testuję nowego rekina 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #10708 Napisano 22 Kwietnia 2009 Werk to Bruen, chyba 1009.Hamilton kupił pod koniec lat pięćdziesiątych firmę Bruen, żeby mieć dostęp do werków. Sam modół micro-rotora Bruen wymyślił w 1952 (a opatentował w 1952) roku i stosował w werkach automatycznych zwanych "Super Slenders" (caliber 1000 and 1001). Ten system nazwali "Intramatic", pozwalał na robienie bardzo cienkich werków z naciągiem automatycznym. IWC, Baume & Mercier, Bulova i Hamilton robiły werki na licencji Bruena. Potem firma Universal Geneve - która słynie właśnie z malutkiego wahnika - po procesie firmowym została zmuszona do płacenia opłat licencyjnych i kary za nieautoryzowane użycie własności intelektualnej Bruen-a w swoich werkach. chyba BUREN? 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10709 Napisano 22 Kwietnia 2009 TeJot- zapodaj fotkę gdzie widać zapięcie- ciekaw jestem jak wyszło, bo zestawik konkretny Żeby OT nie było- wrzuciłem dziś na "rotomat"(czyt. Renię Rączkowską ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #10710 Napisano 22 Kwietnia 2009 TeJot- zapodaj fotkę gdzie widać zapięcie- ciekaw jestem jak wyszło, bo zestawik konkretny Proszę bardzo: wydaje mi się że ok. Odcień stali trochę inny niż paska, zapięcie bardziej błyszczące. Może szlifowane by bardziej pasowało lecz nie znalazłem czarnego szlifowanego nigdzie. Natrudziłem się ze 20 min zanim założyłem to zapięcie motylkowe bo pasek jest gruby i nie chciał wskoczyć z jednej strony teleskop. Poza tym te atletyczne teleskopy ... Przy okazji: gdzie mogę kupić oryginalne teleskopy do samuraia tytanowego? Potrzebuję drugi egzemplarz do gumy, nie będę już ich wyjmował z rekina. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10711 Napisano 22 Kwietnia 2009 Wyszedł świetnie- niezły czarnuch z niego! Fajny zestaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #10712 Napisano 22 Kwietnia 2009 dzięki Bibliotek@rz też mi się podoba, szkoda jedynie że pasek nie jest równej szerokości na całej długości, bardziej mi taki pasek odpowiada i lepiej do samuraia pasuje, ale nie znalazłem (przynajmniej na zdjęciach ofertowych w sieci) rekina o takich parametrach i wyglądzie, który by mi przypadł do gustu. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n1joker 0 #10713 Napisano 22 Kwietnia 2009 U mnie trochę tak: a trochę było i tak: ... osiołkowi w żłoby dano ... i do końca nie podjąłem decyzji jak zostawić 0 MarekDrugie hobby - oo SUZUKI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #10714 Napisano 22 Kwietnia 2009 NA pasku ja w swoim modzie: 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #10715 Napisano 23 Kwietnia 2009 Chyba zaczynam być strasznie nudny, dzisiaj też Buran 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajacek 304 #10716 Napisano 23 Kwietnia 2009 0 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #10717 Napisano 23 Kwietnia 2009 super jest ten Oris a pach jeszcze fajniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bEEf 3 #10718 Napisano 23 Kwietnia 2009 Dziś, tak jak cały tydzień, Czibo. Na nowym pachu wygląda IMO dużo lepiej W rzeczywistości czerń tarczy jest dużo głębsza i świetnie komponuje się z paskiem, choć na zdjęciu tego nie widać. Muszę przyznać, że dopiero na nowym pachu w 100% polubiłem ten zegarek.[EDIT] O, tu lepiej wyszło: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #10719 Napisano 23 Kwietnia 2009 Na prawdę fajne to Czibo 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blaz #10720 Napisano 23 Kwietnia 2009 bEEf, rzeczywiście do tego zegarka ten pasek pasuje. Patrząc na Twoje zdjęcia to zaczynam żałować, że kawowego się pozbyłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #10721 Napisano 23 Kwietnia 2009 Na prawdę fajne to Czibo Faktycznie, coraz bardziej mi się podoba.bEEf - bierz Pentaxa w łapę i do galerii z tym sikorem !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bEEf 3 #10722 Napisano 23 Kwietnia 2009 Faktycznie, coraz bardziej mi się podoba.bEEf - bierz Pentaxa w łapę i do galerii z tym sikorem !!!Ech, od dawna mam taki plan, tylko się zebrać nie mogę... Ale skoro tak dopingujecie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #10723 Napisano 23 Kwietnia 2009 Idź na całość, idź na całość !!! ( ;P ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #10724 Napisano 23 Kwietnia 2009 Dzisiaj koszula z długim rękawem, więc na ręce coś co łatwo wchodzi pod mankiet towarzyszy mu dzisiaj otrzymany prezent imieninowy 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #10725 Napisano 23 Kwietnia 2009 Ściągnięty motyw od Bartka, ale już wcześniej chciałem zrobić w tej konfiguracji zdjęcie więc mam nadziej że zostanie mi to wybaczone. Poza tym wreszcie mam cyfrówkę i mogę wstawić porządne zdjęcie nowego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach