Gość Blaz #12776 Napisano 19 Sierpnia 2009 Czy ktoś z was widział i czy pamięta gdzie, roślinke o nazwie >KąkolKiedyś była uważana za chwasta w uprawach zbozowych. I nie chodzi mi teraz o jakieś jej dodatkowe właściwości które Moser by wybadał ew. tylko o toże podczas ostatniego urlopu. Zaangażowałem się w poszukiwaniu Kąkola. Gdzieś na polach.Przyznam że cienko z nim. Kto wie czy całkiem nie wyginął dziki. Nikt nie znalazł. A ja osobiście to chyba ze 20 lat nie widziałem tej roślinyPochodzę z okolic Bydgoszczy i za mojej młodości (20 lat temu właśnie) kąkol był dość powszechny w tamtych okolicach. Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu widziałem go z pewnością. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #12777 Napisano 19 Sierpnia 2009 A syntetyki nie takie złe....gdyby nie Żona dziś pewnie by mnie Tu nie było - bo po LSD mi było .......BOSKO RAZ w życiu polecam....każdemu. ...ach czasy liceum- się eksperymentowało A ja nie polecam NIKOMU!! Pierwszy raz zazwyczaj wywołuję chęć powtórzenia, najpierw zacznie się raz na miesiąc od wielkiej imprezy i mówienie że tyle przecież nie szkodzi, potem raz na tydzień, a potem kwas to będzie już za mało...Na szczęście mnie ominęło eksperymentowanie ze środkami odurzającymi (oprócz alkoholu, niestety ) i cieszę się z tego powodu niezmiernie. Nawet szlugów nigdy nie paliłem. I zawsze jednym z powodów dla których nigdy nie pozwoliłem sobie na ten "pierwszy raz" był strach że mi się to spodoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #12778 Napisano 19 Sierpnia 2009 I zawsze jednym z powodów dla których nigdy nie pozwoliłem sobie na ten "pierwszy raz" był strach że mi się to spodoba nie no pewnie - uzależnić się jest łatwo ale .......IMHO ten jeden jedyny raz - wspominam baardzo dobrze. Mówimy tu o latach 1993-1995 - jedna z najlepszych imprez house'owych w Poznaniu w tamtym czasie - Studio Jack Minusem był dzień - czyli środa ....ale jazda była do 5-6 rano - a na 8.00 do szkoły Plusem byli stali bywalcy - .........i brak tuningowanych 14latek To były czasy....... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 319 #12779 Napisano 19 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12780 Napisano 19 Sierpnia 2009 Pytanie , moze ktoś odpowie co to za gatunek na ostatniej fotce - mozna dodać ze w Polsce występują tylko dwa gatunki z tej rodziny , juz zjedzony oczywiscie Na dwoch pierwszych - borowik usiatkowany . Jezeli to nie jest jakas straszna tajemnica - mozna wiedziec gdzie w Polsce sa lasy w ktorych rosna zegarki ? Sam bym sie z checia wybral na zegarkobranie 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #12781 Napisano 19 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokop 13 #12782 Napisano 19 Sierpnia 2009 Pochodzę z okolic Bydgoszczy i za mojej młodości (20 lat temu właśnie) kąkol był dość powszechny w tamtych okolicach. Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu widziałem go z pewnością. A jak teraz? Może uchował się chociaż jeden. Gdzieś jakieś stare siedlisko. Może kopniesz się na spacer? Teraz kąkol już przekwitł. Wiesz jak wygląda bez kwiatów? Edit: Weź ziomal leć i patrz. Bo zginie na amen ta roślina. Zostanie tylko na zdjęciach w encyklopedii.Pomijam milczeniem sprawy Toruńsko-Bydgoskie 0 Ciesz się że nie szczekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #12783 Napisano 19 Sierpnia 2009 nie no pewnie - uzależnić się jest łatwo ale .......IMHO ten jeden jedyny raz - wspominam baardzo dobrze.A gdzie wtedy byłeś? Na parterze?Bo ja znałem gościa, który za pierwszym razem wyskoczył przez okno. Był przekonany, że może fruwać jak ptak. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #12784 Napisano 19 Sierpnia 2009 A gdzie wtedy byłeś? Na parterze?Bo ja znałem gościa, który za pierwszym razem wyskoczył przez okno. Był przekonany, że może fruwać jak ptak. hmmmm, ciężki temat.......bo z jednej strony autem tez się możesz zabić pędząc 130 przez miasto w czasie pierwszej jazdy po odebraniu prawka - a z drugiej .....uzależnienie od czegokolwiek to - oczywiste zło - a dragi - już wogóle - zażywasz przegrywasz. przykro mi - lecz mój pierwszy raz....był super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kristo #12785 Napisano 19 Sierpnia 2009 przykro mi - lecz mój pierwszy raz....był super I zapewne każdy następny byłby super. W tym właśnie problem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokop 13 #12786 Napisano 19 Sierpnia 2009 A mój pierwsz raz wcale nie był super. Dopiero potem było fajnie To tak z innej parafii Edit. A rosjanie mawiają: Kto się wróblem urodził, orłem nie zdechnie. Nawet po syntetykach. Jestem totalnym przeciwnikiem tego świństwa 0 Ciesz się że nie szczekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #12787 Napisano 19 Sierpnia 2009 I zapewne każdy następny byłby super. W tym właśnie problem... Ale cały czas mówię - moja "podróż" była super - ale .....nigdy nie wiesz gdzie wylądujesz - więc nie próbuj( ew. na własne ryzyko) .Wszystko co ogranicza naszą percepcję i zaburza świadomość - jest niebezpieczne. Koniec off topa - nie propaguję nic poza zegarkami & akcesoriami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12788 Napisano 20 Sierpnia 2009 Zal mi sie zrobilo Jackowej 815 wiec musialem sobie zapodac nastepna - dzisiaj dostala nowe szklo:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #12789 Napisano 20 Sierpnia 2009 PzdrSpinner 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3892 #12790 Napisano 20 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #12791 Napisano 20 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #12792 Napisano 20 Sierpnia 2009 Kolejny bransoletowy diver na stronie 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #12793 Napisano 20 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #12794 Napisano 20 Sierpnia 2009 A u mnie od dziś: (W mordę, czy ja sobie kiedyś kupię nie-japoński zegarek?? ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #12795 Napisano 20 Sierpnia 2009 A u mnie od dziś: FAJOWY ZÓŁWIK niech się nosi...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 603 #12796 Napisano 20 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekL 1244 #12797 Napisano 20 Sierpnia 2009 A ja dziś sobie na nadgarstek założyłem takie cudo:Wiem, że zdjęcie słabej jakości i koronka chyba nieoryginalna, ale mi i tak się podoba 0 The Ringing of The Division Bell Had Begun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #12798 Napisano 20 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timex 4 #12799 Napisano 20 Sierpnia 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #12800 Napisano 20 Sierpnia 2009 Dziś coś lekkiego... akism wstawiaj normalne fotki a nie takie "popierdułki" zegar fajny tylko te wycięcia w tarczy wszystko psują 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach