Gość mrov@ #376 Napisano 13 Lutego 2006 Hmm....Panerai,Panerai....Gratulacje!PięknyFakt że duzy,ale taki ma być i wcale nie wygląda przesadnie!Wygląda super! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość yarhard #377 Napisano 13 Lutego 2006 zaj...cie niebanalny, elegancki sikor. w kataalogach nie robia takiego wrazenia, ale na reku, przy garniaczku wyglada zabojczo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #378 Napisano 13 Lutego 2006 @ML faktycznie pasek fajny, jedną z rzeczy które mnie skłoniły do zakupu Panerai-a jest fantastyczny wybór dedykowanych pasków. To chyba jeden z nielicznych zegarków do którego istnieje przebogata oferta pasków, specjalne pudełka na paski, sprzączki itp. Niby w każdym zegarku można to zrobić, ale to właśnie wokół tej marki jest to szczególnie widoczne. Regułą jest posiadanie kilku pasków do jednego zegarka i zakładanie ich stosownie do okazji itp. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość yarhard #379 Napisano 13 Lutego 2006 @Klod100, a jeszcze zapytam, gdzie dokonales zakupu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #380 Napisano 13 Lutego 2006 @yarhard Zegarek kupiłem u Pana Franka Shustera, to kolekcjoner i handlarz ( trochę głupio to brzimi ) z Niemiec. Polecił mi go znajomy, który już u niego kupował.Zegarek był kupiony w pażdzierniku w Wempe. dostałem rachunek i wszystkie papiery, oczywiście pudełka i akcesoria ( śrubokręt, pasek kauczukowy, certyfikaty itd.). http://www.chrono24.com/web/pl/haendler_ho...uster/liste.htm P.S.zaskoczeniem dla obu stron było to, że przelew z Polski dotarł do niego tego samego dnia. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
otho 2 #381 Napisano 13 Lutego 2006 Gratulacje! Piękny! :shock: 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gasior 1 #382 Napisano 13 Lutego 2006 I ja gratuluję. Zegarek ładny, choć nie powalił mnie na kolana. :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 765 #383 Napisano 14 Lutego 2006 Panerai to ostatni zegarek, ktory powinien powalic na kolana.... to esencja prostoty. Ideal ascezy. A przy tym klasa. Jak to powiadaja''' prostota jest ostateczna foma zlozonosci. Gratulacje! FORZA PANERAI ! 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gasior 1 #384 Napisano 14 Lutego 2006 ... to esencja prostoty. Ideal ascezy. A przy tym klasa.Tak. I to właśnie klasa, elegancja i prostota tego zegarka ma wzbudzać podziw (i w niektórych przypadkach powalać na kolana :wink: ). W moim przypadku tak jednak nie było... Choć, zaznaczm, zegarek jest ładny :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tonic 1 #385 Napisano 14 Lutego 2006 Coś w nim jest.Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość energit25 #386 Napisano 15 Lutego 2006 a ja mam taki i nie zamienię go na żaden inny!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RobertG 3601 #387 Napisano 15 Lutego 2006 Mój nowy nabytek Pozdrowienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterFan 977 #388 Napisano 15 Lutego 2006 :shock: Pozazdrościć, wspaniały- gratulacje! Marcin 0 "Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" Samuel Butler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 11 #389 Napisano 15 Lutego 2006 Po tych wszystkich słodkościach szary wyrobnik: Marcin 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #390 Napisano 15 Lutego 2006 jaki szary?przecież się blyszczy ładnie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #391 Napisano 15 Lutego 2006 Mój nowy nabytek Pozdrowienia i się nie chwalisz ??? Gratulacje piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Sitkowski 7 #392 Napisano 17 Lutego 2006 Cześć :!: Chcę nawiązać do postu Klod 100 na temat zegarka firmy Panerai.Składam oczywiście gratulację nabycia takiego czsomierza i chcę zamieścić cytat z pisma "Wielka Księga Luksusu MONTI. niestety nie odnotowałem numeru pisma i rocznika ( prawdopodobnie około 2 lata temu)." Jeżeli jednak chcemy zadziwić wszystkich, to powinniśmy rozejrzeć się za włoskim PANERAI za 2,5 tyś dolarów ( może ta cena jest nie aktualna - przypisek własny). Jest wodoszczelny, surowy w kształtach i tak rzadki, że nie musimy obawiać się, iż na polu golfowym spotkamy jeszcze kogaś ubranego w ten czasomierz"Cytuję to dlatego, bo uważam, że jest to prawdą. Osobiście znam jedną osobę będącą posiadaczem zegarka PANERAI. Myślę, że rzeczywiście w kraju jest takich osób mało. Ciekawy jestem ilu może być w kraju szczęśliwych posiadaczy zegarków tej marki. A może ktoś z Kolegów pokusiłby się o prognozę :?: Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #393 Napisano 17 Lutego 2006 Poniżej 30? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Sitkowski 7 #394 Napisano 17 Lutego 2006 Myślę, że trudno jest ocenić i że sugestia z artykułu jest bardzo trafna. Biorąc pod uwagę, że w kraju nie ma przedstawicielstwa tej marki i jest ona w naszych warunkach bardzo oryginalna, osobiście optował bym za liczbą poniżej 10, albo jeszce mniej może do 5 -ciu maksimum. Może jest to jednak zbyt pesymistyczne załozenia.Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 317 #395 Napisano 17 Lutego 2006 nie musimy obawiać się, iż na polu golfowym spotkamy jeszcze kogaś ubranego w ten czasomierz" A jak wygląda jego wytrzymałość jeżeli chodzi o przeciążenia wynikłe z uderzeń kijem w piłkę golfową np. 118 razy, dwa razy w tygodniu?Nie wyliczę tu jaka energia powstaje w chwili uderzenia i ile jest przenoszone na nadgarstek (i na zegarek) ale dobra prędkość główki kija to np. 140km/h a piłka golfowa odlatuje z prędkością około 200km/h.Tak się zastanawiam czy jakiś producent określa że jego zegarek znosi określone przeciążenia... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mabok 1 #396 Napisano 17 Lutego 2006 Nie chcę nikogo urazić, ale może to wpływ designu czasomierzy tej marki ? Dla mnie jest on niestety (?) nie do zaakceptowania. Ponadto zabawne wydają mi się stwierdzenia, jakoby zegarki Panerai były 'ascetyczne' albo 'purystyczne' - to kwestia dyscypliny lingwistycznej. Uważam natomiast, że określenia 'awangardowy' czy 'wysublimowany' cechujące wygląd wyrobów Panerai (wg mnie) nie zjednują licznego grona adoratorów, a nawet admiratorów wśród osób dysponujących funduszami umożliwiającymi ich zakup. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #397 Napisano 17 Lutego 2006 Ja oprócz Paneraia Klaudiusza widziałem w prasie na nadgarstkach rodaków 2 sztuki i jednego na zywo - też na polskim przedramieniu. Czyli razem 4. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #398 Napisano 17 Lutego 2006 1. myślę że zegarków panerai jest w Polsce sporo.2. w uhren magazin ył artykuł - test o zegarkach i golfie - nie odnotowano większych znmian chodu ani jakichkolwiek uszkodzeń3. na niemieckim forum zastanawiali się całkiem poważnie czy klaskanie (owacja) np. po koncercie symfonicznym (chodiło o te lepsze - z bisami 8) :wink: ) może zaszkodzić zegarkowi4. zegarka jeszcze raz szczerze gratuluję , choć wydaje się że zacytowany przez Tomka tekst w ciągu tych dwóch lat stracił nieco na swej aktualności. piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #399 Napisano 19 Lutego 2006 Zegarek kupiłem w nocy z piątku na sobotę od kumpla. Transakcja przebiegła nietrzeźwo Zegarek ma dwie wady - za wysokie szkiełko i za dużą koronkę (oczywiście nieoryginalne). Ale to się poprawi Poza tym bardzo mi się podoba. Ładnie się ta Doxa postarzała. Fotki robione w fatalnych warunkach oświetleniowych Ale jak już będzie galeria, to zrobię jej lepszą sesję. 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #400 Napisano 19 Lutego 2006 1. myślę że zegarków panerai jest w Polsce sporo.2. w uhren magazin ył artykuł - test o zegarkach i golfie - nie odnotowano większych znmian chodu ani jakichkolwiek uszkodzeń3. na niemieckim forum zastanawiali się całkiem poważnie czy klaskanie (owacja) np. po koncercie symfonicznym (chodiło o te lepsze - z bisami 8) :wink: ) może zaszkodzić zegarkowi piotrek cienie zegarków mechanicznych... tylke gdzie są blaski? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach