Spinner 32 #24576 Napisano 28 Lipca 2011 DA46 na spinnerstrapie 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #24577 Napisano 28 Lipca 2011 serg świetne seiko....gdyby nie ten naćkany bezel. Ale tarcza poezja. Jam jest szczęśliwym posiadaczem SAGZ031 (koperta ta sama tylko nie ma dnia tygodnia i drugiej strefy). Jest to najlepszy zegarek codziennego użytku jaki miałem do tej pory. Super lekki, zawsze dobra godzina , synchronizacja działa bez problemu i jest bardziej czuły niż inne radiowce które posiadam (Casio GS1100 i Citizen Promaster). Ten "naćkany bezel" to wygląda tak pod światło jedynie, bezel jest lustrzany a napisy bardzo cienkie i normalnie ich prawie nie widać. Jest to ten rodzaj zegarka który na żywo bije na głowę wszystkie zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
are444 0 #24578 Napisano 28 Lipca 2011 Kaliber owszem, ten sam, ale inna linia. SAGxxxx to oznaczenie Brightz'ów u Seiko. Ten to Prospex z symbolem SBDM007. Widziałem taki na bazarku aktualnie Faktycznie jest na bazarku Nie mam w tej chwili aż tyle wolnych środków, poza tym SAGA003 jest jednak IMO dużo ładniejszym zegarkiem.W Prospex'ie świetnie się prezentuje bransoleta, ale to za mało żeby wygrać z SAGA.Pozdrawiam 0 Omega PO, Seiko FFF, Atlantic Worldmaster, Casio GW-M5600-1ER, Casio GW-9200-1ER, Casio TS-100, Glycine Airman SST 06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24579 Napisano 28 Lipca 2011 Faktycznie jest na bazarku Nie mam w tej chwili aż tyle wolnych środków, poza tym SAGA003 jest jednak IMO dużo ładniejszym zegarkiem.W Prospex'ie świetnie się prezentuje bransoleta, ale to za mało żeby wygrać z SAGA.Pozdrawiam To i racja. Prospex to sportowa linia (nurki, landy, sky'je). Ciężko to porównywać z Brightz'ami, które mają być bardzo eleganckie.Dużo bliżej Prospex'om do Promasterów Citizenowych 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krs 0 #24580 Napisano 28 Lipca 2011 sergserg -> miazga ten Citizen! Co to za pokrycie? DLC? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24581 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) sergserg -> miazga ten Citizen! Co to za pokrycie? DLC? Si Ja jestem z tych, co uważają Citizenowe nurki za ładniejsze od Seikowych Edytowane 28 Lipca 2011 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krs 0 #24582 Napisano 28 Lipca 2011 Bezel miazga, w ogóle widać dobre wykonanie. Ten DLC w Citkach trwały? Nie ściera się? Jakoś do czarnych powłok nie mogę się przekonać (chociaż bardzo mi się podobają). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3870 #24583 Napisano 28 Lipca 2011 serg jest ten citek w wersji bez dlc. stalowej lub tytanowej ?? jesli tak to napisz mi proszę REF. Jest świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24584 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Bezel miazga, w ogóle widać dobre wykonanie. Ten DLC w Citkach trwały? Nie ściera się? Jakoś do czarnych powłok nie mogę się przekonać (chociaż bardzo mi się podobają). Nie wiem, u mnie się nie ściera, ale za krótko mam zegarek i nie noszę za długo jednego.Na WUSie robili eksperymenty, wyszło im, że trwały. Natomiast czy w każdym Citku jest taki sam - ciężko stwierdzić z niczego. Jeszcze jedna fotka, wspólnie z damskim modelem (moja kobieta ma niezłą kolekcję nurków Citizena, grzecznościowo użyczyła jeden do zdjęcia). PMX56-3003 & PMA56-2822 Jest też model męski wyglądający dokładnie jak ten damski, o oznaczeniu PMX56-2812.Oprócz tego: PMX56-3002 (brąz zastąpiony czernią, tytan Duratect + DLC) i PMX56-2811 Fotka od Higuchiego (te dwa bez DLC): Edytowane 28 Lipca 2011 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdzisrod 0 #24585 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Edytowane 28 Lipca 2011 przez zdzisrod 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24586 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Jest wierny swoim zasadom i nawet to że analogi mają duszę nie robi to na nim wrażenia. Obserwuję stosunek tego dżentelmena do rzeczywistości zegarkowej na Forum i jestem pełen uznania i podziwu.Wielu po takich przytykach( jakich on doświadcza ) kupiło by sobie jakiegoś mechanika żeby dali mu spokój. Chyba troszkę za wielkie słowa. Z mojej strony to nie zasady, bardziej pragmatyka (lubię co dzień co innego założyć, rotomat owszem, ułatwiał tą sprawę, ale przestawianie wskazówek wywołuje u mnie wysypkę - nawet w kwarcach wybieram RC albo TC; zegarek ma być dla mnie, a nie ja dla zegarka ) Natomiast nie odczuwam jakiejś presji, Forum jest dość pojemne. Owszem, wiedza kwarcowa była kiedyś na poziomie podłogi (czytaj - taniego kwarca szwajcarskiego), ale dzięki działaniom kilku osób mam wrażenie, że aktualnie jest dużo większa. Jesteśmy przecież z racji bliskości w strefie wpływów szwajcarskich, a nie japońskich - to i ciężko się dziwić.A duszę, to mają żelazka, a nie zegarki Dla mnie zegarki dzielą się na ładne i brzydkie, wygodne i zbyt ciężkie, interesujące i byle jakie. Jakoś trzeba sprzedać też te bez specjalnych walorów - wtedy pojawia się to magiczne słowo. Edytowane 28 Lipca 2011 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdzisrod 0 #24587 Napisano 28 Lipca 2011 Duszę mogą też mieć skrzypce .Za wikipedią " Skrzypce ? muzyczny instrument strunowy z grupy smyczkowych. ... i dolną rozpiera drewniany kołeczek zwany duszą (przenosi drgania z płyty górnej na dolną). ..." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24588 Napisano 28 Lipca 2011 Duszę mogą też mieć skrzypce .Za wikipedią " Skrzypce ? muzyczny instrument strunowy z grupy smyczkowych. ... i dolną rozpiera drewniany kołeczek zwany duszą (przenosi drgania z płyty górnej na dolną). ..." OK, skrzypce i żelazko Rzecz jasna to mój punkt widzenia, każdy ma prawo do własnego światopoglądu. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3870 #24589 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Dzisiaj mała polerka bezela ( magiczną ściereczką ) i włalaaaa! W słońcu tarcza dostaje kopa i z mrocznej staje się żywa i bezbronna jak małe dziecko: Edytowane 28 Lipca 2011 przez marcomartin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #24590 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Serseng: Zapytam grzecznościowo: kiedy i za ile ten citek będzie na bazarze? Edytowane 28 Lipca 2011 przez Bryku2 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #24591 Napisano 28 Lipca 2011 Dzisiaj mała polerka bezela ( magiczną ściereczką ) i włalaaaa! Zegarek ekstra klasa. Gdzie można kupić te zaczarowane ściereczki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24592 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Serseng: Zapytam grzecznościowo: kiedy i za ile ten citek będzie na bazarze? A skąd ja to mam widzieć? Na razie się podoba, a ostatnia wyprz się zakończyła Czekam na "Mission Antarctica" (inaczej "4x4") - jak przyjdzie i bardziej się spodoba, to pomyślę Edytowane 28 Lipca 2011 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson01 3 #24593 Napisano 28 Lipca 2011 Zegarek ekstra klasa. Gdzie można kupić te zaczarowane ściereczki? Bardzo proszę:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/57000-cz-ii-zakup-grupowy-sciereczek-do-polerowani-cape-cod/page__st__40 0 Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krs 0 #24594 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Edytowane 28 Lipca 2011 przez krs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jason 0 #24595 Napisano 28 Lipca 2011 Najgorszy fotograf po tej stronie świata melduje obecność. W końcu mamy piękny dzień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7512 #24596 Napisano 28 Lipca 2011 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #24597 Napisano 28 Lipca 2011 Szkoda, ze bardziej "męskich" rozmiarów nie maja te zaawansowane kwarce;( 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24598 Napisano 28 Lipca 2011 Szkoda, ze bardziej "męskich" rozmiarów nie maja te zaawansowane kwarce;( To nie problem w zegarkach, ale w modzie. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavulon 2 #24599 Napisano 28 Lipca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #24600 Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) Edytowane 28 Lipca 2011 przez Taktic 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach