Burns 4440 #39026 Napisano 15 Grudnia 2012 Obris bo ma obrys zamiast bezela. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2155 #39027 Napisano 15 Grudnia 2012 Pierwszy raz od roku na kajdanie i nie jest źle 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #39028 Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Piotrek, tak się składa że miałem 500M i doskonale go pamiętam jak dla mnie to w tej Doxie sama koronka wraz z osłonką plus faktura tarczy plus bransoleta to TH500M. Może i bezel nie do końca - choć te wypustki na obrysie... Tak jak Obris w pierwszej chwili skojarzył się również z Certiną Diver, tak ta Doxa wymienionymi przez mnie elementami od razu skojarzyła się z 500M.Nie macałem w rękach tej Doxy ale oglądałem sobie przez szybkę u Panów D więc dyskutuję o rzeczach, które widziałem więc przyhamuj... Żeby nie było OT - dzisiaj na nadgarstku: Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39029 Napisano 15 Grudnia 2012 Oglądałem tego Eposa przy okazji mojej ostatniej wizyty w Krakowie i szczerze przyznaje, że mnie zauroczył, byłem pod wrażeniem. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7512 #39030 Napisano 15 Grudnia 2012 Carlito1, a co Cię w nim zauroczyło? Coś szczególnego, czy dizajn Ci się po prostu spodobał? 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39031 Napisano 15 Grudnia 2012 Poprostu wpadł mi w oko, bardzo ładny zegarek, na żywo dużo zyskuje. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7512 #39032 Napisano 15 Grudnia 2012 Rozumiem. Coś konkretnie Ci się spodobało? 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniek11221122 0 #39033 Napisano 15 Grudnia 2012 mam acier z 1907 roku z numerem1 jest w pełni sprawny mechaniczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39034 Napisano 15 Grudnia 2012 Rozumiem. Coś konkretnie Ci się spodobało?Spodobał mi się zegarek Czemu mnie tak wypytujesz? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7512 #39035 Napisano 15 Grudnia 2012 Wypytuję, bo ciekawiły mnie konkrety. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #39036 Napisano 15 Grudnia 2012 Sporej wielkości kropę możesz ustawić w dowolnej pozycji i ułatwia to odmierzanie okresów kilkuminutowych...Noo właśnie, ta kropa to Cię uratowała Bo jakby nie było ani indeksów, ani kropy nawet, a bezel nadal byłby się był obracał, to by mi naderwało mięśnie brzucha ze śmeichu 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #39037 Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Wypytuję, bo ciekawiły mnie konkrety. Ty to tak samo nie trawisz Eposów jak i ja Parnisów i im podobnych (egzemplarzy udających inne, bardziej znane zegarki), więc poniekąd Cię rozumiem dlaczego mnie tak wypytujesz Idę o zakład, że przeszło Ci też przez myśl, że ja i TIK TAK, to te same osoby Edytowane 16 Grudnia 2012 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #39038 Napisano 16 Grudnia 2012 Swoją drogą to ciekawe czy jakby ktoś wrzucił recke Eposa na platformę handlową Gerlachów czyli na CW to czy stało by się to samo co z Parnisem tutaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #39039 Napisano 16 Grudnia 2012 Proszę o spokój i nie wszczynanie niepoprawnie politycznej dyskusji przyjdzie moderator i zamknie ten temat .Tylko czy ten temat można zamknąć ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26961 #39040 Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Tego tematu nie da się zamknąć. W tym temacie trzeba pisać na temat Przypominam tytuł: "jaki zegarek masz dziś na ręku?" Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #39041 Napisano 16 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #39042 Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) @QuadrifoglioVerde - fajne te Obriski Kiedyś za mną chodziły, muszę się raz jeszcze im przyjrzeć @pablo122 - ja osobiście do Eposa nic nie mam, zresztą na CW także zdjęcia w nadgarstkowych eposów widywałem . Zresztą, ja chyba po prostu lubię zegarki W planach jednak póki co Eposów brak. Za to niewiele brakowało abym na forumowca KMZiZ się zapisał, gdyby nie to, że niebieski był forumowiec CW. Projekt Squale bardzo mi przypasował i uważam, że to niezła okazja była. Kto wie, może z bazarku jakiegoś uda mi się wyjąć Aby Off topic'u nie robić to dzisiaj jest tak Edytowane 16 Grudnia 2012 przez jslanina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek.siwiec 9 #39043 Napisano 16 Grudnia 2012 0 Pozdrawiam,Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #39044 Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Oj żeby się nie zaczęło jak ostatnio przy parnisie. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Kolak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek.siwiec 9 #39045 Napisano 16 Grudnia 2012 Ależ to nie Parnis 0 Pozdrawiam,Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jazz 2 #39046 Napisano 16 Grudnia 2012 Tao jeszcze gorsze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 15169 #39047 Napisano 16 Grudnia 2012 Od dwóch tygodni... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #39048 Napisano 16 Grudnia 2012 Tao jeszcze gorsze! Według mnie ładne tylko ten napis za bardzo podobny do IWC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reXio 5 #39049 Napisano 16 Grudnia 2012 Aby Off topic'u nie robić to dzisiaj jest tak Bardzo ladny. Jaka srednica koperty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4049 #39050 Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Według mnie ładne tylko ten napis za bardzo podobny do IWC A mi się wydaje, że to przypomina Tao Miałem kiedyś Tao i uważam, że jest bardzo przyzwoicie wykonane, a jak jeszcze doda się do tego atrakcyjną cenę... U mnie Buran: Edytowane 16 Grudnia 2012 przez oprzemyslaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach