Moonlight 2250 #315777 Posted May 14, 2025 Przed burzą 😱 33 Share this post Link to post Share on other sites
rafalmosty 161901 #315778 Posted May 14, 2025 Dzień dobry! 38 Share this post Link to post Share on other sites
ireo 5141 #315779 Posted May 14, 2025 5 godzin temu, Miszkolc napisał(-a): W pełnym słońcu Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka Skadrowałbym inaczej, ale ogólnie fajne zdjęcie pod względem koloru i faktury. Doceniam, bo nie jest to zegarek łatwy do sfotografowania. Jasne światło wydobyło blask tytanu na tle zgaszonego beżu i brązu. 6 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Bardzo przyjemnie to wygląda. Domyślam się, że zegarek otrzymał od Partii zadanie udawania Nomosa, ale wyszedł nawet trochę ładniejszy. Pasek mocno dziwny w tym zestawie, wydaje mi się że np. biała guma wyglądałaby lepiej. 1 - ireo Share this post Link to post Share on other sites
nav 13701 #315780 Posted May 14, 2025 Dziś jakieś zegarkowe ADHD.. 33 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 91737 #315781 Posted May 14, 2025 Na nowym pasku od @Santino 33 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
qbapiasek 30905 #315782 Posted May 14, 2025 2 godziny temu, AK&AK napisał(-a): Szczerze napiszę, że ten Edox do mnie nie gada, ale zdjęcie (jako całość) super! 🤣 To kiedy wyprzedaż pozostałych? Pasek i tło super. Citek też niczego sobie. Latem będzie bazarek zaspamowany 1 Share this post Link to post Share on other sites
KobyS0 8756 #315784 Posted May 14, 2025 W dniu 13.05.2025 o 08:28, Krygo napisał(-a): Kupiłem ostatnio taki, fajny, jednak w nocy nawet ciut lumy nie było wiec oddałem zawiodłem się ... za prawie 8 koła spodziewałem się czegoś lepszego 14 Share this post Link to post Share on other sites
nav 13701 #315785 Posted May 14, 2025 8 minut temu, KobyS0 napisał(-a): Kupiłem ostatnio taki, fajny, jednak w nocy nawet ciut lumy nie było wiec oddałem zawiodłem się ... za prawie 8 koła spodziewałem się czegoś lepszego To szkoda, bo ładny zegarek i fajny skin diver, dzięki za przydatną informację. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ireo 5141 #315786 Posted May 14, 2025 Był już raz (staram się nie powtarzać zegarków w tym wątku), ale tym razem na fabrycznej bransolecie. Wyblakły, seledynowy kolorek odpowiada mi bardziej niż w pierwowzorze, czyli w Roleksie OP o podobnym odcieniu. Trudno porównywać oryginał z projektem otwarcie go naśladującym, ale kiedyś miałem chęć kupić sobie OP tylko myślałem, że gdyby trochę rozjaśnili kolor i wyróżnili indeks na 12 zamiast tych podwójnych batoników na 3, 6 i 9, to wszystko by było OK. Ale że Rolex koniecznie musi mieć na dwunastce żabią łapkę, która w przypadku OP trochę ginie w tle, to jakoś nigdy się na OP nie zdecydowałem. Dziwnymi drogami chadza moje zegarkowe hobby, bo raczej mi się nie zdarza stawiać kopii przed oryginałem, ale w tym przypadku projekt Traski miał akurat te cechy, których brakowało mi w OP. 25 - ireo Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 150492 #315789 Posted May 14, 2025 2 godziny temu, ireo napisał(-a): Skadrowałbym inaczej, ale ogólnie fajne zdjęcie pod względem koloru i faktury. Doceniam, bo nie jest to zegarek łatwy do sfotografowania. Jasne światło wydobyło blask tytanu na tle zgaszonego beżu i brązu. Bardzo przyjemnie to wygląda. Domyślam się, że zegarek otrzymał od Partii zadanie udawania Nomosa, ale wyszedł nawet trochę ładniejszy. Pasek mocno dziwny w tym zestawie, wydaje mi się że np. biała guma wyglądałaby lepiej. Dzięki. Pasek taki sobie wymyśliłem, jako swego rodzaju kontrast do prostej tarczy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 59716 #315790 Posted May 14, 2025 54 minuty temu, KobyS0 napisał(-a): Kupiłem ostatnio taki, fajny, jednak w nocy nawet ciut lumy nie było wiec oddałem zawiodłem się ... za prawie 8 koła spodziewałem się czegoś lepszego dołożyć z 3-5 koła i kupić... 6 godzin temu, dodge66 napisał(-a): 41 minut temu, ireo napisał(-a): ...staram się nie powtarzać zegarków w tym wątku... staram się nie komentować wpisów w tym wątku, ale kurde...przy takim założeniu, nie miałbym co robić heh *a jednozegarkowcy? (1 post na 12633 stron! ; ) 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
KobyS0 8756 #315791 Posted May 14, 2025 1 minutę temu, Dnlaie napisał(-a): dołożyć z 3-5 koła i kupić... staram się nie komentować wpisów w tym wątku, ale kurde...przy takim założeniu, nie miałbym co robić heh *a jednozegarkowcy? (1 post na 12633 stron! ; ) tudor zupełnie mnie interesuje, przerost formy, lepsze i podobnie wyglądający są Phaibosy 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 59716 #315792 Posted May 14, 2025 7 minut temu, Dnlaie napisał(-a): staram się nie komentować wpisów w tym wątku m.in dlatego 😅 5 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 150492 #315795 Posted May 14, 2025 13 godzin temu, Dnlaie napisał(-a): Gratuluję. Doceniam klasę Tudorów, ale jakoś mnie do tej pory żaden nie doprowadził do umieszczenia na liście "Muszę go kiedyś mieć". Ten Twój właśnie zajął na niej zasłużone miejsce. Jego cena pewnie da mi jakiś tam czas do namysłu, ale ten model w tej właśnie wersji kolorystycznej mocno wpadł mi w oko. 4 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 59716 #315796 Posted May 14, 2025 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Gratuluję. Doceniam klasę Tudorów, ale jakoś mnie do tej pory żaden nie doprowadził do umieszczenia na liście "Muszę go kiedyś mieć". Ten Twój właśnie zajął na niej zasłużone miejsce. Jego cena pewnie da mi jakiś tam czas do namysłu, ale ten model w tej właśnie wersji kolorystycznej mocno wpadł mi w oko. Dziękuje bardzo. Sam pewnie nie wpadłbym w ich posiadanie, gdyby nie 'przepustka' z Lonignesów i odwagę do rotacji zegarkami (którą nabyłem czytając nasze forum ; ) *pamiętam jak zaczynałem przygodę zegarkową od drogich Seiko za kilka stów, aż się trząsłem gdy kurier przywoził mi pierwszy zegarek za 1k, potem OS(y) *w tym zza granicy, Certina, Tissot, ich wylot, zakup pierwszych Longinesów (och jakich drogich!) aż w końcu sprzedaż większości z nich i zakupy Tudorów...oj dużo było zachodu & kombinacji A cena? No wiadomo, że sporo (w tym przypadku nówka) ale taniej niż z metki ; ) chcesz to pisz na priv a wyjawię Ci 'tajemnicę' heh 4 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Krygo 19401 #315797 Posted May 14, 2025 2 godziny temu, KobyS0 napisał(-a): Kupiłem ostatnio taki, fajny, jednak w nocy nawet ciut lumy nie było wiec oddałem zawiodłem się ... za prawie 8 koła spodziewałem się czegoś lepszego U Ciebie jest chyba inny kolor lumy? Pewnie dlatego. Poza tym ja go kupiłem nowego za lekko ponad 3k, a lumę mam... Gdzieś O stylistykę chodzi. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ireo 5141 #315798 Posted May 14, 2025 Godzinę temu, Dnlaie napisał(-a): staram się nie komentować wpisów w tym wątku, ale kurde...przy takim założeniu, nie miałbym co robić heh *a jednozegarkowcy? (1 post na 12633 stron! ; ) Ale po co pokazywać stale ten sam zegarek? Chyba że z jakimś ciekawym komentarzem, bo np. wrócił z serwisu gdzie naprawiono jedno a zepsuto drugie, albo przynajmniej z nowym paskiem. Lubię to miejsce na forum ze względu na możliwość poznania różnych zegarków, o których nie wiedziałem że istnieją, ale gdybym codziennie widział tu tego samego Rolexa albo to samo Seiko na tej samej ręce, to raczej przestałbym obserwować wątek. 3 - ireo Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 59716 #315799 Posted May 14, 2025 8 minut temu, ireo napisał(-a): Ale po co pokazywać stale ten sam zegarek? Np. żeby temat 'żył', żeby nie było nudy, żeby jak najdzie ochota zobaczyć gołą babę - zamiast tego popatrzeć na zegarek 😂 6 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
KobyS0 8756 #315800 Posted May 14, 2025 (edited) 47 minut temu, Krygo napisał(-a): U Ciebie jest chyba inny kolor lumy? Pewnie dlatego. Poza tym ja go kupiłem nowego za lekko ponad 3k, a lumę mam... Gdzieś O stylistykę chodzi. a to gdzieś go wytargał za trzy koła ??? poka stronę trzysta metrów i zero lumy Edited May 14, 2025 by KobyS0 0 Share this post Link to post Share on other sites