Ciech 1325 #75326 Napisano 29 Listopada 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #75327 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) zdjęcie z wakacji ale zegar wciąż... niebieski Edytowane 29 Listopada 2014 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3869 #75328 Napisano 29 Listopada 2014 Wspaniała kolekcja Zenithów. Gratulacje. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #75329 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Przez chwilę było tak: Edytowane 29 Listopada 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27763 #75330 Napisano 29 Listopada 2014 Burns, jak wrażenia? MM skopał tyłek Sumo, czy niekoniecznie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #75331 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Miras ... Nie wiem, niekoniecznie ? - muszę się z tym przespać, więc nie będę głosił herezji...Na pewno nie było efektu łał, ściągnięcia majtek przez głowę i postanowienia, że za chwilę muszę go mieć.Zaskoczyła mnie, sporo mniejsza tarcza.Ja jestem dosyć dużym facetem i po natychmiastowej przesiadce z Sumo, miałem wrażenie, że założyłem damski zegarek.Tubus też ma ten sam gwint co w sumo a nie tak jak to wygląda na powiększeniach nie wiadomo jaki gruby.Poza tym bardzo poprawny zegarek... Edytowane 29 Listopada 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27763 #75332 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Marinemaster ma potencjał, ale według mnie parę elementów mu spaprali, jak na zegarek tej klasy. Bransoleta wypada słabo nawet na tle przeciętnego kajdana od Sumo. Koronka prawie jak z Seiko 5. Choć może nie wszyscy się ze mną zgodzą, to w zegarku tej klasy powinien być porządny szafir z AR, ceramiczny bezel też jest już w sporo tańszych zegarkach. No i brak odkręcanego dekla, porażka.Wypowiadałeś już kiedyś taką opinię, że najlepszy stosunek jakości do ceny prezentują Seiko z mechanizmem 6R15, np. SARB-y i chyba się z tym zgadzam. P.s.Z tej trójki na górze LLD najładniejszy Edytowane 29 Listopada 2014 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #75333 Napisano 29 Listopada 2014 Tarcza i bezel - fenomenalna, czy to jednak wystarczy jako argument do zakupu jeszcze nie wiem.Pozostałe elementy nie prezentują już jakiejś górnolotnej przewagi nad Sumo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #75334 Napisano 29 Listopada 2014 Miras ... Nie wiem, niekoniecznie ? - muszę się z tym przespać, więc nie będę głosił herezji...Na pewno nie było efektu łał, ściągnięcia majtek przez głowę i postanowienia, że za chwilę muszę go mieć.Zaskoczyła mnie, sporo mniejsza tarcza.Ja jestem dosyć dużym facetem i po natychmiastowej przesiadce z Sumo, miałem wrażenie, że założyłem damski zegarek.Tubus też ma ten sam gwint co w sumo a nie tak jak to wygląda na powiększeniach nie wiadomo jaki gruby.Poza tym bardzo poprawny zegarek... mimo odblasków i odbić LLD wygrywa bitwę na Pacyfikua ja też z Azjii ...w pewnym sensie - panda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fraktale 1994 #75335 Napisano 29 Listopada 2014 0 <script src="//widget.time.is/t.js"></script> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #75336 Napisano 29 Listopada 2014 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #75337 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Wypowiadałeś już kiedyś taką opinię, że najlepszy stosunek jakości do ceny prezentują Seiko z mechanizmem 6R15, np. SARB-y i chyba się z tym zgadzam. Wychodzi na to, że nadal będę obstawał przy tej tezie.A do kompletu Orient Star... Edytowane 29 Listopada 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #75338 Napisano 29 Listopada 2014 Odzwyczaiłem się od takich gabarytów... 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adambris 0 #75339 Napisano 29 Listopada 2014 Świetna konfiguracja. Gratuluję. 0 Casio GD-400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #75340 Napisano 29 Listopada 2014 P.s.Z tej trójki na górze LLD najładniejszy mimo odblasków i odbić LLD wygrywa bitwę na Pacyfikua ja też z Azjii ...w pewnym sensie - panda Dzięki chłopaki też tak sądzę Choć Burns rozebrał MM drobiazgowo i jeszcze swoje spostrzeżenia i ocenę pewnie opiszę to ja krótko innym spojrzeniem na ten zegarek- uważam że róznice na tle Sumo są wyrazne i w całości ten zegarek bije go napewno bez dwóch zdań, na mnie jednak nie zrobił mega wrażenia choć nic mu nie ujmuje bo jest świetny i dopracowany jednak nie moja bajka ....diabeł tkwi w szczegółach może....... Marcin,Łukasz dzięki za spotkanie było krótko ale przyjemnie i treściwie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szabas 22 #75341 Napisano 29 Listopada 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #75342 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Bardzo ciekawy ten Eberhard i nawet fajne ma wymiary (39x46) - tylko ta grubość (15mm). Mógłbyś pokazać jakieś nadgarstkowe z nim? Edytowane 29 Listopada 2014 przez Mateusz Dąbrowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #75343 Napisano 29 Listopada 2014 no proszę ile dobrego może zrobić wrzucenie divera na brązową, quasi militarną skórę... po LLD to drugi przypadek w ostatnich dniachpewnie z pilotami będzie podobnie .Muszę wziąć to pod uwagę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #75344 Napisano 29 Listopada 2014 A ja będąc po drugiej stronie barykady powiem że MM będzie u mnie długo Wszystko co opisali koledzy powyżej jest jak najbardziej obiektywne i trafne , MM to nie boska cząstka i brakujące ogniwo ale osobiście go uwielbiam mimo że jak za taką cenę można się faktycznie przyczepić do paru spraw Sumo mimo że wygląda podobnie , zagłębiając się w szczegóły to troszkę inny zegar - choć cena-jakoś to klasa sama w sobie Co do LLC to zdziwiła mnie lekko spora waga bo wygląda tak delikatnie, ale faktycznie fajny zegar Dzięki za spotkanko Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #75345 Napisano 29 Listopada 2014 Wspaniała kolekcja Zenithów. Gratulacje. dzięki, myślę że mam chyba słabość do tej marki 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #75346 Napisano 29 Listopada 2014 MM to nie boska cząstka i brakujące ogniwo. A w głowie jednak siedzi, teraz będzie ważenie za i przeciw.Dzięki Łukasz... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 592 #75347 Napisano 29 Listopada 2014 Bo MM to brzydal, ale docenia sie go, jak sie ponosi. Nie wystarczy na szybko popatrzec. Jak sie z nim poobcuje, to pozniej wcale nie chce sie juz nosic sumo 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #75348 Napisano 29 Listopada 2014 Bardzo ciekawy ten Eberhard i nawet fajne ma wymiary (39x46) - tylko ta grubość (15mm). Mógłbyś pokazać jakieś nadgarstkowe z nim? daje radę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #75349 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Taka sytuacja na zakupach... żony. Różnica wieku ponad 40 lat. Oczywiście dotyczy zegarków Edytowane 29 Listopada 2014 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejwilk 0 #75350 Napisano 29 Listopada 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach