vandit 1071 #1676 Napisano 28 Grudnia 2015 Również jestem za SDV02003W Od dawna chodzi mi po głowie Miałem pisać prywatnie do kolegi Vandit z pytaniem o wymiary zegarka (a dokładnie o lug to lug) gdyż nigdzie nie mogę tego znaleźć, ale kolega może będzie tak miły i napisze to tutaj a może ta informacja przyda się również innym forumowiczom A zdjęcie dla podtrzymania wątku, spoko, l2l - 47 mmśrednica bk - 41 mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1836 #1677 Napisano 28 Grudnia 2015 spoko, l2l - 47 mmśrednica bk - 41 mmO! To nawet na moją łapkę by się nadawało . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #1678 Napisano 28 Grudnia 2015 Dziękuję Vandit i tym oto sposobem wiem jaki jest mój faworyt jeśli chodzi o przyszłego OSa 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nielot 9 #1679 Napisano 2 Stycznia 2016 Piękny jest ten OS. Szukam takiego, tylko z niebieska tarcza. Można wiedzieć gdzie go nabyłeś i czy sa może niebieskie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #1680 Napisano 3 Stycznia 2016 z niebieską tarczą jest na pewno WZ0351EL 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #1681 Napisano 3 Stycznia 2016 fota z przed 4 dni ale nie było kiedy jej dodać - Ray nad Dunajcem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1836 #1682 Napisano 3 Stycznia 2016 No nawet zazdroszczę temu Rayowi. Też bym chętnie wyrwał się z Łodzi na świeże powietrze . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #1683 Napisano 3 Stycznia 2016 No to zły kierunek sobie wymyśliłeś. Przynajmniej w/g TV bo raportów stężenia nie przeglądałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1071 #1684 Napisano 3 Stycznia 2016 Piękny jest ten OS. Szukam takiego, tylko z niebieska tarcza. Można wiedzieć gdzie go nabyłeś i czy sa może niebieskie? kupiełm na WUS, niebieski też był WZ0091EL ale jeden i drugi to już tylko rynek wtórny i nie łatwo je zdobyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #1685 Napisano 3 Stycznia 2016 zdjęcie robione w Tylmanowej, jeżeli chodzi o powietrze to było ok ale jak wracałem przez Wadowice to w tamtych okolicach masakra, powietrze tak zakopcone że unosiła się mgła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iwan Mocny 1 #1686 Napisano 3 Stycznia 2016 zdjęcie robione w Tylmanowej.A w którym miejscu,tak pytam bo to moja rodzinna miejscowość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #1687 Napisano 3 Stycznia 2016 os. Kłodne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #1688 Napisano 4 Stycznia 2016 fota z przed 4 dni ale nie było kiedy jej dodać - Ray nad Dunajcem U mnie też dzisiaj ray ale bez takich widoków :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1071 #1689 Napisano 4 Stycznia 2016 bambino bardzo lubię tego maluszka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #1690 Napisano 4 Stycznia 2016 Fajne to "Bambino" U mnie takie dwa ostatnio wpadły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #1691 Napisano 4 Stycznia 2016 wiśniowy to NOS ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 63 #1692 Napisano 4 Stycznia 2016 Wow, gratulacje, nigdy ich nie widziałem, a trochę Orientów obejrzałem.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #1693 Napisano 5 Stycznia 2016 Wiśniowy to nie NOS ale wolfram więc wygląda nieźle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #1694 Napisano 5 Stycznia 2016 po pierwsze to kopę lat, gdzie byłeś jak Cię nie było - dobrze, że wróciłeś i że nic się nie zmieniło! po 2 wolfram w Orient ? napisz coś więcej bo też pierwszy raz widzę taki zegarek pozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #1695 Napisano 5 Stycznia 2016 Brak czasu to i aktywność na forum mniejsza. Może teraz będzie trochę lepiej, ale tylko trochę Co do wolframu, w takich koperatach była cała seria - Nonscratch (dokładniej to z węglika wolframu, bardzo podobne do tego co robiło Rado).Mój to niestety późniejsza reeedycja z lat 90-tych, pierwsze Nonscratch'e były na innym mechaniźmie, na 27j o ile pamiętam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #1696 Napisano 5 Stycznia 2016 jakieś źródełko co gdzie jak ? bo google pod tym pojęciem tylko odnośniki do szkła szafirowego wyświetla 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #1697 Napisano 5 Stycznia 2016 Ze źródełkiem jest słabo, bardzo mało informacji znalazłem i pewnie skończy się na kolejnym mailu do Orienta.Kiedyś znalazłem info od Tony'ego/Anzac'a o tej serii ale teraz nie mam pod ręką linka.Tu jest krótki opis wcześniejszej wersji, a w google można znaleźć zdjęcia, ale też nie ma ich wiele. http://www.thewatchsite.com/21-japanese-watch-discussion-forum/26473-radient-orido-what-have-i-bought-tungsten-carbide-orient.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4431 #1698 Napisano 5 Stycznia 2016 to jak, po jakim refie szukać ofert sprzedaży wolframowych orientów - dużo tych modeli było ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #1699 Napisano 5 Stycznia 2016 Najłatwiej znaleźć przeglądając serię ChronoAce.Niestety niezbyt często w opisach aukcji pojawia się info o wolframie czy samo "Nonscratch", w zasadzie pozostaje mozolne przeglądanie aukcji starych Orientów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianH 0 #1700 Napisano 6 Stycznia 2016 Oto mój orient ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach