pawelb29 801 #5651 Napisano 19 Czerwca 2019 XL 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
de_hrabia 3 #5652 Napisano 19 Czerwca 2019 Mój orient to dla mnie zagadka ;-). Jest to jakaś w miarę "nowa" wariacja nt.: orienta cesarskiego. Dla wygody noszony na perlonie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pit83 26777 #5653 Napisano 20 Czerwca 2019 Pare pstryknięć kalkulatorem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #5654 Napisano 20 Czerwca 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16039 #5655 Napisano 20 Czerwca 2019 Najładniejsza wersja Ray'a 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39809 #5656 Napisano 20 Czerwca 2019 Świetne zdjęcie, piękny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strix 1245 #5657 Napisano 20 Czerwca 2019 Najładniejsza wersja Ray'a Dokładnie, nowa jest wykastrowana Super fota!!! 0 \/\/\/https://www.instagram.com/strixpixmix/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18568 #5658 Napisano 20 Czerwca 2019 Gónwo prawda Stary Ray ma wujowy kolor tarczy, który mocno wpada w fiolet. W dwójce niebieski jest niebieski I lśniąca wkładka bezela też na minus. Pominę brak j stopsekundy... Ale foto spoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5659 Napisano 21 Czerwca 2019 Orient 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5660 Napisano 21 Czerwca 2019 (edytowane) M-Force Edytowane 21 Czerwca 2019 przez pawelb29 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8085 #5661 Napisano 21 Czerwca 2019 Gónwo prawda Stary Ray ma wujowy kolor tarczy, który mocno wpada w fiolet. W dwójce niebieski jest niebieski I lśniąca wkładka bezela też na minus. Pominę brak j stopsekundy... Ale foto spoko Ray II wrócił na DFI. http://www.dutyfreeislandshop.com/pl/orient-faa02005d9-faa02005d-ray-ii-mechanical-automatic-divers-watch kliknąłem, jestem ciekaw wrażeń bo cena niewygórowana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23029 #5662 Napisano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Miałem kilka razy i za każdym razem sprzedałem.Cena fajna ale ile razy można kupować ceną Edytowane 21 Czerwca 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16039 #5663 Napisano 22 Czerwca 2019 Świetne zdjęcie, piękny zegarek Dokładnie, nowa jest wykastrowana Super fota!!!Dzięki Panowie! Gónwo prawda Stary Ray ma wujowy kolor tarczy, który mocno wpada w fiolet. W dwójce niebieski jest niebieski I lśniąca wkładka bezela też na minus. Pominę brak j stopsekundy... Ale foto spoko Prawda, prawda Zgadzam się, że tarcza dwójki ma niebieściejszy niebieski, ale myślę, że lśniąca wkładka bardziej pasuje do całości niż mat. Do tego druga koronka zdecydowanie wyróżniała Ray'a spośród innych podobnych diverów. Natomiast stopsekunda... a komu to potrzebne, dlaczego Ale dzięki 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5588 #5664 Napisano 22 Czerwca 2019 Gónwo prawda Stary Ray ma wujowy kolor tarczy, który mocno wpada w fiolet. W dwójce niebieski jest niebieski I lśniąca wkładka bezela też na minus. Pominę brak j stopsekundy... Ale foto spoko Uja się znasz, albo się naoglądałeś ciulato zrobionych zdjęć. mi tam nic w fiolet nie wpada a przyjrzałem się dobrze bo mam ten zegarek prawie siedem lat (we wrześniu tyle stuknie) - moim zdaniem to jeden z przyjemniejszych zegarków na rynku, dwa razy "uratował mnie" przed wydaniem kupy kasy gdy z nim na łapie poszedłem oglądać dużo droższy zegarek który zamierzałem kupić i qualita nie wytrzymała porównania z Ray'iem który kosztował mnie 620PLN + koszt szafiru. Kolejne wersje - moim zdaniem - to już zdecydowanie nie to samo bo... to kolejne wersje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18568 #5665 Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Tak, historie ile to już lat jest u Ciebie Ray słyszałem Nie wypowiadam się jeżeli nie miałem z czymś do czynienia, a tego Orienta na ręku nosiłem. Nie mówię, że ta tarcza zawsze wpada w fiolet, ale nierzadko tak jest. Jeżeli tego nie widzisz to może pora pomyśleć o okularach? Choć to chyba też niewiele zmieni. Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #5666 Napisano 22 Czerwca 2019 Miałem Raya 1 i w żaden fiolet nie wpadał. Przyjemny, zgrabny zegareczek na mniejsze nadgarstki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18568 #5667 Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) http://i.imgur.com/1o8HEmG.jpg https://0.allegroimg.com/original/0ceb6f/96570ef8412da438938d70de8090 https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/lraf1fi6xqn51-PL/image;s=644x461;r=270 Słaba jakość, ale widać o co chodzi. Czy może nadal nie widać? w każdym razie przestaje już udowadniać rzeczy oczywiste. Dla mnie koniec tematu. Jednak żeby nie było- Ray czy to 1 czy 2 to, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę jaką trzeba za nie zapłacić super zegareczki. Oczywiście dwójka bardziej super Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rallus 5 #5668 Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Na Karbona polowałem, walczyłem jak lew ale już nie był dostępny. Serce mi pęka jak go widzę. Szacunek. Edytowane 23 Czerwca 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rallus 5 #5669 Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Kupiłem boazerie Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Rallus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5670 Napisano 22 Czerwca 2019 XL 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5588 #5671 Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Tak, historie ile to już lat jest u Ciebie Ray słyszałem Nie wypowiadam się jeżeli nie miałem z czymś do czynienia, a tego Orienta na ręku nosiłem. Nie mówię, że ta tarcza zawsze wpada w fiolet, ale nierzadko tak jest. Jeżeli tego nie widzisz to może pora pomyśleć o okularach? Choć to chyba też niewiele zmieni. No to pewnie miałeś jakąś podróbę bo faktycznie można powiedzieć że tarcza Ray'a "zmienia kolor" w zależności od źródła i nasilenia światła ale nigdy nie widziałem aby ten kolor miał cokolwiek wspólnego z którymkolwiek odcieniem fioletu - zresztą na tych zdjęciach które linkowałeś też tego nie widać - może nie do końca wiesz jaki wygląda kolor fioletowy... ??? Rozpoznawanie kolorów to słaba strona niektórych https://wszystkiesymbole.pl/kolor-fioletowy/ Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18568 #5672 Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Jak na drugim foto z mojego posta nie widzisz fioletu to... Nie wiem już jak to komentować. Zaraz... Miałem już nie toczyć dalej tej jałowej dyskusji papapa Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5588 #5673 Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Jak na drugim foto z mojego posta nie widzisz fioletu to... Nie wiem już jak to komentować. Zaraz... Miałem już nie toczyć dalej tej jałowej dyskusji papapa Jedni słyszą głosy a drudzy widzą kolor fioletowy... Zresztą zegarków z niebieska tarczą masz "tysiąc pińcet" kazdy producent coś tam oferuje w tym kolorze - a z "okresowo fioletową" już nie koniecznie - wiec jakbyś nie patrzył i co byś nie widział to Ray jest wyjątkowy... Trochę luzu kolego, jak się będziesz tak spinał i wszystko brał "jałowo" to na zdrowie Ci to nie wyjdzie :D Ja tam Ray'a bardzo lubię uważam że to wyjątkowy czasomierz, może przy tym nie jestem obiektywny ale będę go bronił jak niepodległości bo moim zdaniem jest tego wart... Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23029 #5674 Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Piotrek, znowu leki brałeś Pierwsza wersja z tym pypciem na kopercie to taki weźiićstond Druga ma dużo ładniejsza tarczę, brak pryszcza i generalnie jest lepiej wykonana.Założę się że nie miałeś drugiej wersji i tak po zdjęciach gdybasz Wychodzisz z założenia, ja mam to jest to lepsze Luzik Edytowane 23 Czerwca 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5588 #5675 Napisano 23 Czerwca 2019 Piotrek, znowu leki brałeś [...]Wychodzisz z założenia, ja mam to jest to lepsze Luzik Monotematyczny się zaczynasz robić Ja tam lubię zegarki z dwiema koronkami i pryszcz mi nie przeszkadza - wiesz że uroda to kwestia względna i indywidualna wiec polemika o "urodzie żony sąsiada" nie ma sensu Tomek pokaż mi palcem gdzie ja gadam coś konkretnie o drugiej wersji? Chyba faktycznie te okulary sobie będę musiał sprawić bo wydaje mi się że ani słowa o niej nie napisałem... 2-ga wersja jest nieco inna ale nie można powiedzieć że lepsza - to czysta kwestia gustu i tyle. A lepiej wykonana tarcza to jaka tarcza? Co jest niby lepiej w kolejnych wersjach zrobione? Ale tak konkretnie i bez makro bo nikt normalny nie kupuje zegarka żeby go oglądać pod powiększeniem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach