Gość Jash #9851 Napisano 15 Lutego 2018 I tu pojawia się pytanie. Fajny zegarek z babolami, czy lepiej coś nudnego, ale poprawnego jakościowo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #9852 Napisano 15 Lutego 2018 Orienta dotyczy też ten problem. Przynajmniej popularne modele, bo nie wiem jak to wygląda w linii Orient Star. 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #9853 Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Delikatnie mówiąc nie wygląda to najlepiej... Napisałbym radosna twórczość, ale żal patrzeć na tę tarczę. A to porady konsumenckiej koledze udzieliłem, niech mnie rżnie. Wpisałem najpierw coś tam o vintage seiko w grafice google i nawet mi taki mignął. Teraz patrzę, że to ten sam egzemplarz i więcej nic. Jak to warto spytać o zdanie kogoś mądrzejszego... Kajam się, mea culpa. Edytowane 15 Lutego 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #9854 Napisano 15 Lutego 2018 no ale ten bieda mas ze zdjęcia : ( mnie by drażniło tak duże przesunięcie indeksów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 143 #9855 Napisano 15 Lutego 2018 Mnie po głowie SUMO jeszcze chodzi... Co do zasady są one lepiej wykonane niż żółwie? Pomarzyć zawsze można Taka sama "Japan qłalita" jak wszędzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9856 Napisano 15 Lutego 2018 Ja wczoraj sprzedałem swojego biedaMASa na forum, bo musiałem. Potrzebna kasa na nowego Orisa. Bardzo żałuję tego SEIKO i chciałbym do niego wrócić, ale boję się że już mi się taka idealna sztuka nie trafi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #9857 Napisano 15 Lutego 2018 Czyli wniosek taki, że z Seiko, to lepiej kupić coś tańszego, bo wtedy można oko przymknąć na te "niedoskonałości" i cieszyć się zegarkiem. Jak wydamy kupę kasy i się okaże, że coś jest krzywo, to bardziej boli. 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #9858 Napisano 15 Lutego 2018 Czyli wniosek taki, że z Seiko, to lepiej kupić coś tańszego, bo wtedy można oko przymknąć na te "niedoskonałości" i cieszyć się zegarkiem. Jak wydamy kupę kasy i się okaże, że coś jest krzywo, to bardziej boli.No tak, poziom tolerancji dla baboli spada wraz ze wzrostem ceny. Ale od Kolegi Rafała dowiesz się, że niekoniecznie kupienie droższej zabawki ze Szwajcarii spowoduje, że nie będziesz miał problemu z jakością 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #9859 Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Oczywiście, że wraz ze spadkiem ceny babole mniej bolą. Jak do tej pory moje Seiko pozbawione są takich baboli jak pokazujecie na zdjęciach. Co do "5" i tych nie Japan, też nie ma się do czego przyczepić. Nie wiem może to kwestia szczęścia do danej marki lub modelu. Edytowane 15 Lutego 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23103 #9860 Napisano 15 Lutego 2018 Monster czadowy Tylko na wuj tam ta lupka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #9861 Napisano 15 Lutego 2018 U mnie tam równo w sumo jak i biedamsie:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9862 Napisano 15 Lutego 2018 Szczęściarz :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9863 Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Moje Sumo tez było OK, chociaż już było chińskie i oba biedaMASy też idealne (poza niedochodzeniem wskazówki godzinowej o pełnej godzinie, ale mnie to akurat średnio wadzi). Edytowane 15 Lutego 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wues89 21 #9864 Napisano 15 Lutego 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej78 14 #9865 Napisano 15 Lutego 2018 Mój żółwik ( o dziwo?) również jest w porządku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9866 Napisano 15 Lutego 2018 Mój żółwik ( o dziwo?) również jest w porządku.To nie dobrze... Jak wszystko jest równo i w porządku, to może to fake? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #9867 Napisano 15 Lutego 2018 Mój żółwik ( o dziwo?) również jest w porządku.Pikczer, od didn’t happen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #9868 Napisano 15 Lutego 2018 Co za dużo to niezdrowo! Przynudzacie już z tym fake jak krzywy. Nie jest dobrze i to jest fakt trwający ze wzmożoną siłą od 2015, ale nazywajmy rzeczy po imieniu. To forum czytają niezarejestrowani, laicy i wiele innych niewtajemniczonych osób. Zachodzą później w głowę jak to Seiko i w jakiej skali jest podrabiane bo nie każdy zna się na żartach - zwłaszcza głupich. Był przykład z "62biedaMas"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #9869 Napisano 15 Lutego 2018 Przepraszam, zachowałem się jak gówniarz, to się więcej nie powtórzy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #9870 Napisano 16 Lutego 2018 Co za dużo to niezdrowo! Przynudzacie już z tym fake jak krzywy.Fejk, gdy jest prosty. Jak krzywy, to orydżinal Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #9871 Napisano 16 Lutego 2018 Lubię ten zegarek. W związku z tym ze dzisiaj pracuje z domu to oba mam na ręce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #9872 Napisano 16 Lutego 2018 Co za dużo to niezdrowo! Przynudzacie już z tym fake jak krzywy. Nie jest dobrze i to jest fakt trwający ze wzmożoną siłą od 2015, ale nazywajmy rzeczy po imieniu. To forum czytają niezarejestrowani, laicy i wiele innych niewtajemniczonych osób. Zachodzą później w głowę jak to Seiko i w jakiej skali jest podrabiane bo nie każdy zna się na żartach - zwłaszcza głupich. Był przykład z "62biedaMas"...Absolutnie się zgadzam z kolegą. Niektóre określenia (szczególnie idiotyczne, wspomniane wyżej "biedaMas") mogą być wręcz odpychające od korzystania z tego forum. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18597 #9873 Napisano 16 Lutego 2018 Z tego co mi wiadomo nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 143 #9874 Napisano 16 Lutego 2018 Co za dużo to niezdrowo! Przynudzacie już z tym fake jak krzywy. Nie jest dobrze i to jest fakt trwający ze wzmożoną siłą od 2015, ale nazywajmy rzeczy po imieniu. To forum czytają niezarejestrowani, laicy i wiele innych niewtajemniczonych osób. Zachodzą później w głowę jak to Seiko i w jakiej skali jest podrabiane bo nie każdy zna się na żartach - zwłaszcza głupich. Był przykład z "62biedaMas"...Na prawdę mam się zastanawiać co pomyśli o mnie zupełnie obcy mi człowiek po przeczytaniu mojego wpisu na forum internetowym? Mnie bardziej dziwi, czemu Seiko jest tak masowo polecane na wszystkich forach, grupach itp. podczas gdy od kilku lat ta marka pikuje w dół. I tak jestem fanem Seiko, przerobiłem ich mnóstwo. Ale troszkę zaskakuje mnie fakt, że gdziekolwiek pojawia się temat jaki zegarek do kwoty x, to od razu nadciąga grupa osób pisząca: kup Seiko, tylko SARB itp., podczas gdy na rynku zegarków jest na prawdę mnóstwo innych (często lepiej wykonanych) opcji. I nie mówię tu o szwajcarach, bo to już inna historia i tu mój stosunek jest dużo bardziej negatywny Trzeba tylko poszukać, kupić, obejrzeć, a nie sugerować się tym co piszą w "internetach". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #9875 Napisano 16 Lutego 2018 Trzeba tylko poszukać, kupić, obejrzeć... Najlepiej, żeby kolejność była nieco inna, a z tym jest, niestety, problem. W mojej miejscowości jest jeden sklep, w którym handlują Seiko i nie ma ani jednego modelu, który mnie interesował. A tak to właśnie wygląda jak napisałeś, najpierw kupujemy, potem oglądamy, a potem bazarek... Zobacz ile Alpinistów tak w ostatniej fali hype'u wylądowało na bazarku. Czy byłoby tak, gdyby bez problemu można było przymierzyć go w sklepie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach