Wasyl 730 #10276 Napisano 19 Marca 2018 Piękny, ale raczej po profesjonalnym odnowieniu ? (Wydaje mi się że mignął mi na fejsie przebieg prac)Tak. Ale moim zdaniem wstydu nie ma 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10277 Napisano 19 Marca 2018 (edytowane) no nie ma! Ciekawe ile w tym prawdy? Edytowane 19 Marca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GMpl 2 #10278 Napisano 19 Marca 2018 Mój pierwszy SEIKO Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #10279 Napisano 19 Marca 2018 Świetny wybór na początek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #10280 Napisano 19 Marca 2018 Trochę naciągane to porównanie MM300, chyba ze 001 to już jakiś zleżały stary kapeć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krysza2 10 #10281 Napisano 19 Marca 2018 Mój pierwszy SEIKO Też tak zaczynałem. Będzie więcej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #10282 Napisano 19 Marca 2018 Też tak zaczynałem. Będzie więcej Ja też od skx. Został w rodzinie. Chłopie uciekaj z forum i ciesz się zegarkiem lub zostań i szukaj już kolejnego:P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #10283 Napisano 19 Marca 2018 A ja mam pytanie odnośnie do Monstera (SRP309 i pochodnych) - dlaczego są tak trudno dostępne ? Trochę frustrujący jest fakt, że jak spodoba mi się/ przekonam się do jakiegoś modelu, to nagle okazuje się, że na wszelkich skywatches i innych out of stock. Na ebayu ceny chore, nie wspominam o cenach "polskich". A może się mylę ?! Może ktoś zna sklep, gdzie mógłbym jakiegoś Monstera w rozsądnej cenie kupić ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #10284 Napisano 19 Marca 2018 Monsterów już Seiko nie produkuje, dlatego ceny i dostępność są jakie są. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alecki 3 #10285 Napisano 19 Marca 2018 Lub możesz polować na nowe Monstery na 6R, ale ceny są "ciekawe". Sprawdź sobie sam, SZSC003 (niebieski), SZSC005 (zielony, "Jade Green"). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #10286 Napisano 19 Marca 2018 A to dziękuję serdecznie, skupię się na diverze od citizena. Nie ogarniam tej polityki, z rozmaitych for wynika, że Monstery były cenione i popyt był duży. Nagle znikają a seiko wprowadza te SZSC za już duże pieniądze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rkorona 61 #10287 Napisano 20 Marca 2018 No niestety, ja polowałem na black Monstera drugiej generacji (SRP 307) i od początku roku pojawił się tylko jeden... Cena w licytacji znacznie przewyższyła kwotę za jaką można było go kupić jako nowy egzemplarz Chyba taka polityka SEIKO - zastępować popularne zegarki nowymi wypustami w znacznie wyższej cenie. pozdrawiamRadek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #10288 Napisano 20 Marca 2018 Pomarańcza, to jeden z fajniejszych, jak nie najfajniejszy zegarek na lato, za stosunkowo małe pieniądze. Chyba właśnie stosunek ceny do atrakcyjności zegarka sprawia, że jak już ktoś dorwie, to nie chce się rozstać . Przyznam się bez bicia, że już dwa czarne sprzedałem, ale orangina czeka cierpliwie na lato. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10289 Napisano 20 Marca 2018 A ten kolega to ma szczęście do różnych modów i ciekawych dodatków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniutek 11 #10290 Napisano 20 Marca 2018 WitamMam takie pytanko do kolegów Mam możliwość kupnaGS sbgv005 z pudełkiem,papierami itdza 6700zł,sikor ma niecałe 3 latawizualnie 9,5/10Warto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafio77 66 #10291 Napisano 20 Marca 2018 witam znawcówkupiłem pracownikowi taki oto zegarek http://zegarkiclub.pl/forum/topic/160099-zegarek-dla-pracownika-odchodzącego-na-emeryturę/page-3mechanizm 4R35 Bczy ten mechanizm można dokręcać koronką czy raczej tego nie robić jakoś w instrukcji nie mogę znaleźć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10292 Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) witam znawcówkupiłem pracownikowi taki oto zegarek http://zegarkiclub.pl/forum/topic/160099-zegarek-dla-pracownika-odchodzącego-na-emeryturę/page-3mechanizm 4R35 Bczy ten mechanizm można dokręcać koronką czy raczej tego nie robić jakoś w instrukcji nie mogę znaleźćMechanizm ma możliwość ręcznego dokręcania. Nadal jest to jednak mechanizm automatyczny, z FUNKCJĄ ręcznego dokręcania. Dla mnie osobiście oznacza to, że co do zasady powinien być wzbudzany"do życia" poprzez ruch ręką. W tym wypadku ręczne dokręcanie traktowałbym jako wsparcie a nie jako stałą praktykę, związaną z nakręcaniem go do końca. Edytowane 20 Marca 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafio77 66 #10293 Napisano 20 Marca 2018 Mechanizm ma możliwość ręcznego dokręcania. Nadal jest to jednak mechanizm automatyczny, z FUNKCJĄ ręcznego dokręcania. Dla mnie osobiście oznacza to, że co do zasady powinien być wzbudzany"do życia" poprzez ruch ręką. W tym wypadku ręczne dokręcanie traktowałbym jako wsparcie a nie jako stałą praktykę, związaną z nakręcaniem go do końca. dzięki właśnie doczytałem że raczej nie uszkodzi się mechanizmu przez dokręcanie , jasne jest że powinien się nakręcać przez noszenie ale wiesz jak to jest z ludzmi przyzwyczajonymi do baterii albo do mechanizmu z dokręcaniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10294 Napisano 20 Marca 2018 dzięki właśnie doczytałem że raczej nie uszkodzi się mechanizmu przez dokręcanie , jasne jest że powinien się nakręcać przez noszenie ale wiesz jak to jest z ludzmi przyzwyczajonymi do baterii albo do mechanizmu z dokręcaniem Spox, w odpowiednim temacie mój osobisty typ na ten zegerek był inny, ale myślę sobie, że pracownik będzie bardzo zadowolony I przy tej okazji, szacun za takie podejście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #10295 Napisano 20 Marca 2018 No niestety, ja polowałem na black Monstera drugiej generacji (SRP 307) i od początku roku pojawił się tylko jeden... Cena w licytacji znacznie przewyższyła kwotę za jaką można było go kupić jako nowy egzemplarz Chyba taka polityka SEIKO - zastępować popularne zegarki nowymi wypustami w znacznie wyższej cenie. Mini Monstery też się już dobrze cenią. Właśnie sprzedałem swojego białego (SRP481) za cene dużo wyższą niż kupiłem w październiku 2017. Taka sytuacja. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafio77 66 #10296 Napisano 20 Marca 2018 Spox, w odpowiednim temacie mój osobisty typ na ten zegerek był inny, ale myślę sobie, że pracownik będzie bardzo zadowolony I przy tej okazji, szacun za takie podejście no dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #10297 Napisano 20 Marca 2018 WitamMam takie pytanko do kolegów Mam możliwość kupnaGS sbgv005 z pudełkiem,papierami itdza 6700zł,sikor ma niecałe 3 latawizualnie 9,5/10Warto?Raczej normalna cena. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10298 Napisano 20 Marca 2018 A to dziękuję serdecznie, skupię się na diverze od citizena. Nie ogarniam tej polityki, z rozmaitych for wynika, że Monstery były cenione i popyt był duży. Nagle znikają a seiko wprowadza te SZSC za już duże pieniądze A nie możesz dać ogłoszenia na bazarku? Czasami się pojawiają.Który Citizen jest chociaż w połowie tak fajny jak Monster? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #10299 Napisano 20 Marca 2018 Racja, nie ma takiego Citizena Ale ja pisałem o sytuacji, która mnie wkurza. Monstery to zegary jedyne w swoim rodzaju i ciężko je zastąpić. Właśnie dlatego, moim zdaniem, seiko powinno je "kontynuować", tym bardziej, że nowe monstery to jednak trochę inne zegarki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10300 Napisano 20 Marca 2018 Ja nie widzę powodu by je tłukli całymi statkami.Dzięki temu moje nie tanieją 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach