denver47 2530 #10501 Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) A odnośnie teorii.. to jaką macie na takie coś?Na wcześniejszych zdjęciach też widać.Myślałem, że to szkiełko mam pęknięte, albo luma.. ale zaglądam ostatnio iNa chłopski rozum, tam pewnie woda podeszła i po czasie odparowała, ale już nawet specjalnie traktowałem później sumo wodą z kranu, i zajęciami na basenie i się nie powtórzyło..Normalnie autoregeneracja.. Zaobserwował ktoś coś podobnego u siebie w jakimkolwiek diverze? Edytowane 28 Marca 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10502 Napisano 28 Marca 2018 Normalnie autoregeneracja.. Kolejne potwierdzenie tezy o wyjątkowości tego modelu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #10503 Napisano 28 Marca 2018 Test szczelności był, czy zegarmistrz zmienił szkło na "słowo" a Ty uwierzyłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #10504 Napisano 28 Marca 2018 Marcin, musisz częściej nosić MM na tym pasku. Wtedy się zużyje i przestaniesz tym szitem szpecić fajny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41847 #10505 Napisano 28 Marca 2018 Co ma test szczelności do kropki ❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #10506 Napisano 28 Marca 2018 A że niby Seiko mie dalo uszczelki pod pipkę z lumą na bezelu ? - no to sorry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #10507 Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Nurek, a nawet rąk bym w nim nie umył . Tak dla zdrowia psychicznego starocia wrzucę , jednocześnie dziękując matce naturze za małą wadę wzroku, która pozwala mi cieszyć się posiadaniem kilku Seiko, a także zegarków innych marek, które też idealne nie są . Edytowane 28 Marca 2018 przez Macmac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #10508 Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) szczelność była robiona i wypadła bdb Edytowane 28 Marca 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10509 Napisano 28 Marca 2018 Sporo o zaprzestaniu produkcji SARBów 033/035/017: Ciekaw jestem Waszego zdania na ten temat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny15 388 #10510 Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) A odnośnie teorii.. to jaką macie na takie coś? Na wcześniejszych zdjęciach też widać. Myślałem, że to szkiełko mam pęknięte, albo luma.. ale zaglądam ostatnio i Na chłopski rozum, tam pewnie woda podeszła i po czasie odparowała, ale już nawet specjalnie traktowałem później sumo wodą z kranu, i zajęciami na basenie i się nie powtórzyło.. Normalnie autoregeneracja.. Zaobserwował ktoś coś podobnego u siebie w jakimkolwiek diverze?Mam tak samo od nowości tyle, że nie znika Edytowane 28 Marca 2018 przez _Kwiatek_ Nie cytujemy zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41847 #10511 Napisano 28 Marca 2018 Taka sytuacja. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72303 #10512 Napisano 28 Marca 2018 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandos 1 #10513 Napisano 28 Marca 2018 Może ktoś coś powiedzieć na temat zegarka SEIKO PRESAGE SARW025 ,czy może za te pieniądze jest coś lepszego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #10514 Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Sporo o zaprzestaniu produkcji SARBów 033/035/017: Ciekaw jestem Waszego zdania na ten temat Pisaliśmy o tym w tym wątku jakiś czas temu. Koleś w sumie nic odkrywczego nie powiedział vs to, o czym wtedy z Kolegami pisaliśmy. Sarby jak wrócą, to będą miały Presage na tarczy i 4R35 w środku. W obecnej konfiguracji nie wpisywały się w seikowe pozycjonowanie. Edytowane 28 Marca 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #10515 Napisano 28 Marca 2018 Może ktoś coś powiedzieć na temat zegarka SEIKO PRESAGE SARW025 ,czy może za te pieniądze jest coś lepszego? A co byś chciał żeby powiedzieć ?- tu masz rec tego modelu (SPB041/SARW025)http://zegarkiipasja.pl/artykul/655-recenzja-seiko-presage-multi-hand-automatic-spb041 Mam go od około roku i dalej cieszy oko ...Za TE pieniądze to pojęcie względne - w sklepie stacjonarnym w moim mieście stoi gablocie w cenie detalicznej ~4100 bodajże, jak ostatnio widziałemw sieci można znaleźć taniej. Ja sprowadzałem z Niemiec bo wówczas u nas był nieosiągalny, a "wpadł mi w oko" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10516 Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Dziś zacząłem sprawdzać Sumo. Bezel słabo centruje na indeksach między 15 a 19 poza tym słabo wycentrowane są wskazówki. Dodatkowo między 11 a 12 podczas kręcenia wskazówka godzinowa chodzi z małymi przeskokami. Podczas kręcenia 11-12 podczas zmiany daty ten efekt nie występuje. Co o tym myślicie ? Odesłać? Edytowane 29 Marca 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #10517 Napisano 29 Marca 2018 Ja myślę że może lepsze zdjęcie mogłoby pomóc, plus tekst napisany jest czasami w dziwnym języku:"Bezel słabo centrum na indeksach między 15 a 19 poza tym słabo wycentriwane wskazówki"Wybacz że się czepiam, ale strasznie kłują mnie w oczy takie twory językowe.Poza tym te wady o których mówisz, dla serwisu i ich rzeczoznawców mogą być za mało "rzeczowe" dla procesu reklamacyjnego. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #10518 Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Wszystko w normie dla obecnych seiko moim zdaniem. Edytowane 29 Marca 2018 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #10519 Napisano 29 Marca 2018 Oceniam go na dobry minus, nie jest źle, może być gorzej, żeby znaleźć coś lepiej musiałbyś wybierać z 10 takich zegarków - czyli zabawa głupiego. Fakt, że zapłaciłeś dużo za model z X. Efekt skaczącej, szarpiącej (już nie pamiętam czy minutowej czy godzinowej ze wskazaniem na godzinową bardzo często obserwowałem w 6r15) Czym to jest spowodowane, nie wiem, jedyną zależność jaką zaobserwowałem to czy wskazowki kręciły się z większym czy mniejszym oporem) Z tego co pamiętam ten efekt znikał po jakimś czasie noszenia zegarka czy kręcenia go w rotomacie gdy sprężyna była mocno naciągnięta a mechanizm trochę popracował. Obstawiam jakieś średnie ułożenie produkcyjne trybów, które muszą się z czasem ułożyć i dotrzeć. Do oględzin pozostają Ci jeszcze luzy boczne maskownicy, boczne szlify (w narożnikach raczej nigdy nie są zbieżne) i poprawność zwojów gwintów czy nie są zgniecione. Jednym słowem czynników potęgujących psychozę masz sporo.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10520 Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Post edytowałem. Lepszych zdjęć komórką niestety nie zrobie. Nie wiem czemu zdjęcia wstawia na boku Szlify są dobrze wykonane. Jedynie co jeszcze budzi moja wątpliwość to koronka, która przy zakręcaniu tak jakby chropowato trze o gwint. Na luzach przy maskownicach mi nie zależy. Kwestia że mogę zwrócić w ciągu 14 dni. Pytanie czy może być lepiej ? Czy jest sens odsylać ? PS jak ustawie minutową na 9:10 i cofnie wskazówkę na 9 to się układają idealnie. Edytowane 29 Marca 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #10521 Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) koronka, która przy zakręcaniu tak jakby chropowato trze o gwint W hameryce podobno biorą woskowaną (zawsze to podkreślają) nić dentystyczną i czyszczą nią gwint – problem podobno znika. Jeśli się nie mylę, kupisz w pierwszym lepszym hipermarkecie. Edytowane 29 Marca 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10522 Napisano 29 Marca 2018 W hameryce podobno biorą woskowaną (zawsze to podkreślają) nić dentystyczną i czyszczą nią gwint – problem podobno znika. Jeśli się nie mylę, kupisz w pierwszym lepszym hipermarkecie. Mam na to inny patent. Nić i smar silikonowy do oringów butli nurkowych. Zwiększa on trochę opór gwintu ale dodatkowo uszczelnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #10523 Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Oddasz i zamówisz gdzie indziej to przyjdzie z takimi samymi albo innymi felerami. Chcesz ideał to kup zegarek innego producenta albo grand seiko. Ja osobiście już olewam takie drobnostki w seikaczach bo jak inaczej zasnąć w nocy? Edytowane 29 Marca 2018 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #10524 Napisano 29 Marca 2018 Coś z tymi sumami faktycznie nie halo...A ja do swojego "skorupiaka" nic nie mam... nawet chodzi lepiej niż się spodziewałem... choć czasami kładę gada na boku jak sie zbyt rozpędzi Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #10525 Napisano 29 Marca 2018 Coś z tymi sumami faktycznie nie halo...A ja do swojego "skorupiaka" nic nie mam... nawet chodzi lepiej niż się spodziewałem... choć czasami kładę gada na boku jak sie zbyt rozpędzi Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Jak jesteś odtważny to ustaw obydwie wskazówki na 12 i zrób zdjęcie od przodu to koledzy pewnie coś znajdą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach