Gość Kwiatek #12151 Napisano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Z czasem, dochodzę do wniosku, że większość, która krytykuje Roleksa, nigdy nie miała go na nadgarstku. Każdy, lub prawie każdy, kto miał okazję z nim dłużej poobcować, porównać z innymi zegarkami, porozmawiać o nim, od razu pała do niego sympatią. Sądzę, że dotyczy to wielu innych zegarków. Ważne, by jednak wiedzieć o czym się mówi, zamiast pisać o tekturowych pudełkach, nijakim ogólnym wrażeniu, czy słabych wskazówkach (a te, mają piękne szczotkowanie oraz polerowane krawędzie; cudnie to wygląda). IMO, oczywiście. Miałem przyjemność mieć (oglądać) obydwa z tych zegarków (Hulk/MM) i mam swoje zdanie na ich temat i go nie zmienię, ponieważ mogę mieć swoje zdanie Nie jestem fanem Rolexa, nie dojrzałem może jeszcze do tego. Jestem za to fanem zegarków i jak każdy z nas odbieram je inaczej. W porównaniu Hulk/SLA w moim odczuciu wygrał, jak już powiedziałem. Oddzielenie obydwa te zegarki są genialne!. Gdyby miał taką gotówkę... Nie kupiłbym żadnego z nich Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128282 #12152 Napisano 24 Sierpnia 2018 Z czasem, dochodzę do wniosku, że większość, która krytykuje Roleksa, nigdy nie miała go na nadgarstku. Każdy, lub prawie każdy, kto miał okazję z nim dłużej poobcować, porównać z innymi zegarkami, porozmawiać o nim, od razu pała do niego sympatią. Sądzę, że dotyczy to wielu innych zegarków. Ważne, by jednak wiedzieć o czym się mówi, zamiast pisać o tekturowych pudełkach, nijakim ogólnym wrażeniu, czy słabych wskazówkach (a te, mają piękne szczotkowanie oraz polerowane krawędzie; cudnie to wygląda). IMO, oczywiście. Miałem na nadgarstku Rolexa i nie zrobił na mnie szczerze mówiąc lepszego wrażenia niż sporo innych jakie miałem i mam. Zupełnie nie rozumiem kosmicznych cen tej firmy, ale jak ktoś czuje inaczej - jego prawo, jego pieniądze. Jak dla mnie te które widziałem na żywo wyglądają nijako, a niektóre nawet kiczowato. Dzięki temu spojrzeniu nie gnębi mnie brak możliwości wydania 20k zł, albo więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23149 #12153 Napisano 24 Sierpnia 2018 Taka piątunia wpadła w oczko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #12154 Napisano 24 Sierpnia 2018 :-)A mowilem szukaj pomaranczowego, nikt nawet nie zauwazyl, ze zmieniles pasek 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12155 Napisano 24 Sierpnia 2018 A mowilem szukaj pomaranczowego, nikt nawet nie zauwazyl, ze zmieniles pasek Ja zauważyłem ;-) A coś bardziej kolorowego i tak z czasem sobie sprawię :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iras_ 13 #12156 Napisano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) Zdjęcie z internetu. Z lewej desk diver, z prawej co najmniej divemaster. Nie bijcie, ale tak to widzę _______Ok, sorry. Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez Iras_ Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #12157 Napisano 24 Sierpnia 2018 Jedyne, co według mnie na pierwszy rzut oka świadczy na korzyść Rolexa, to spasowanie maskownic bransolety. Jest bez porównania. Zaznaczam jednak, że jedyna moja styczność z Roleksami, to kiedy na Manhattanie koleś chciał mi za 250 baksów opchnąć rzekomo kradzionego Rolka, który swoją drogą z pewnością koło Rolka nawet nie leżał Poza tym, to zdecydowanie Seiko. Może dlatego, że tego Rolexa tyle firm już "podrabiało", a jego wygląd tak spowszechniał, że patrząc na niego widzę chociażby Heritor'a z dzisiejszej oferty iBood http://www.ibood.com/sports-fashion-pl/pl/product-specs/39784/141249/zegarek-automatyczny-heritor.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #12158 Napisano 24 Sierpnia 2018 Jedyne, co według mnie na pierwszy rzut oka świadczy na korzyść Rolexa, to spasowanie maskownic bransolety. Jest bez porównania. Zaznaczam jednak, że jedyna moja styczność z Roleksami, to kiedy na Manhattanie koleś chciał mi za 250 baksów opchnąć rzekomo kradzionego Rolka, który swoją drogą z pewnością koło Rolka nawet nie leżał Poza tym, to zdecydowanie Seiko. Może dlatego, że tego Rolexa tyle firm już "podrabiało", a jego wygląd tak spowszechniał, że patrząc na niego widzę chociażby Heritor'a z dzisiejszej oferty iBood http://www.ibood.com/sports-fashion-pl/pl/product-specs/39784/141249/zegarek-automatyczny-heritor.html Sejko ma tak samo dobrze spasowane maskownice. Tylko stosuje szlif w wewnętrznych częściach uszu. Wyglada to tak jakby chcieli specjalnie oddzielić wizualnie bransoletę od koperty. Podobne zabiegi stosują w GS a chyba nikt tu na forum nie powie że Grandy są mniej starannie wykonane od Rolexa. Już wcześniej Burns to tłumaczył . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #12159 Napisano 25 Sierpnia 2018 prawie 4 miesiące a zauroczenie nie przeszło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1098 #12160 Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Z czasem, dochodzę do wniosku, że większość, która krytykuje Roleksa, nigdy nie miała go na nadgarstku. Każdy, lub prawie każdy, kto miał okazję z nim dłużej poobcować, porównać z innymi zegarkami, porozmawiać o nim, od razu pała do niego sympatią. Sądzę, że dotyczy to wielu innych zegarków. Ważne, by jednak wiedzieć o czym się mówi, zamiast pisać o tekturowych pudełkach, nijakim ogólnym wrażeniu, czy słabych wskazówkach (a te, mają piękne szczotkowanie oraz polerowane krawędzie; cudnie to wygląda).Stwierdzenie chyba trochę na wyrost... choćby dlatego, że pomijając kwestie jakościowe, skądinąd w przypadku tej marki podkreślane przy każdej okazji, pozostaje sprawa gustu i upodobań. Mialem rożne Rolexy na nadgarstku, "obcowalem dłużej" bo znam ludzi, którzy maja, wiem jak są wykonane i nie "pałam sympatią". Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez Balansujący Na Osi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12681 #12161 Napisano 25 Sierpnia 2018 A ja pałam sympatią do jednych i drugich. A nawet do tych co są jednymi a wyglądają jak drugie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12162 Napisano 25 Sierpnia 2018 Klasyczne (i ponoć nudne) 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40443 #12163 Napisano 25 Sierpnia 2018 Takie oblicza klasyki nie mogą się znudzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #12164 Napisano 25 Sierpnia 2018 Porysyjesz płytę. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #12165 Napisano 25 Sierpnia 2018 Klasyczne (i ponoć nudne) Dałem Ci lajka, więc nie marudź więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12166 Napisano 25 Sierpnia 2018 Porysyjesz płytę. Mam ich całe wielkie stado Dałem Ci lajka, więc nie marudź więcej. Spoko. Też miałem taki etap, że czarne klasyki wydawały mi się nudne 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4457 #12167 Napisano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Płyt nie może być więcej niż zegarków. Przyroda dąży do równowagi Nawet napis dual zobowiązuje Czarne i odcienie bieli łącznie z kremowymi są niekwestionowane, reszta łącznie z niebieskimi zawsze nusi liczyć się z ew. krytyką! Ciekawe kto kupi pierwszy wypłocha X200 niechlubnie nazwanego MM200 dostanie ode mnie dislike. Sam napiszę do admina, żeby włączył tą funkcję - haha Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #12168 Napisano 26 Sierpnia 2018 Koledzy, czy ktoś już widział na żywo SPB077J1? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4457 #12169 Napisano 26 Sierpnia 2018 O nim mówię wyżej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12170 Napisano 26 Sierpnia 2018 Wygląda jak składak.Jash uważaj, prosisz się o kłopoty 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23149 #12171 Napisano 26 Sierpnia 2018 Qpa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #12172 Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) O nim mówię wyżejJak dla mnie piszesz o nowym MM, albo mam problem z rozumieniem. Wysłano z Google Pixel 2Wygląda jak składak.Jash uważaj, prosisz się o kłopoty Mnie się podoba, ale ciekaw jestem czy nadal trzeba mieć farta żeby trafić na dobrą sztukę, bo jeśli tak to daruję sobie losowanie Wysłano z Google Pixel 2 Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #12173 Napisano 26 Sierpnia 2018 Czy ktoś z spotkał się z sytuacją w której ogniwo ma jakby fabrycznie trochę za duże otwory przez co pin z tuleją wchodzi trochę za luźno i człowiek ma obawy czy nie wypadnie..? Sprawa się tyczy ogniwa numer dwa za endlinkiem czyli jeszcze tego które nadaje płynne zwężanie się bransolety i nie sposób zamienić go innym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4457 #12174 Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Jak dla mnie piszesz o nowym MM, albo mam problem z rozumieniem.Wysłano z Google Pixel 2Mnie się podoba, ale ciekaw jestem czy nadal trzeba mieć farta żeby trafić na dobrą sztukę, bo jeśli tak to daruję sobie losowanie Wysłano z Google Pixel 2Próbują to nazwać MM200, ale koło MM300 to nawet nie leżało, tak miałem go w rękach, QPA straszna, już biedamas coś sobą reprezentuje i nawet jemu 077 nie podskoczy. Konstrukcyjnie to samo, zapewne kwestia farta w spasowaniu... Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #12175 Napisano 26 Sierpnia 2018 Qpa pod jakim względem? Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach