Topaz 3079 #24101 Napisano 23 Stycznia 2022 Pokażę nowy nabytek SEIKO Sportura SNA595P na razie jestem zachwycony pracą sekundnika i tarczą 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olivjer 616 #24102 Napisano 24 Stycznia 2022 Jakby ktoś miał ochotę na pandę to wylądowała na bazarku 😃 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma83 12 #24103 Napisano 24 Stycznia 2022 Znalazłem Seiko SNKL41: https://www.sports-watch-store.com/seiko-5-automatic-watch-snkl41k1/ miał ktoś do czynienia z tym sklepem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #24104 Napisano 24 Stycznia 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #24105 Napisano 24 Stycznia 2022 3 godziny temu, ma83 napisał(-a): Znalazłem Seiko SNKL41: https://www.sports-watch-store.com/seiko-5-automatic-watch-snkl41k1/ miał ktoś do czynienia z tym sklepem? sklep sprawdzony, wysyłka z Singapuru dojdzie Vat 23% i jakieś 20-30zł za obsługę poczty polskiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jxxer 221 #24106 Napisano 24 Stycznia 2022 Jakie odchyłki robią wasze zegarki na 6R35? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #24107 Napisano 25 Stycznia 2022 11 godzin temu, Jxxer napisał(-a): Jakie odchyłki robią wasze zegarki na 6R35? Mi się trafił +16. Mieści sie w specyfikacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #24108 Napisano 25 Stycznia 2022 12 godzin temu, Jxxer napisał(-a): Jakie odchyłki robią wasze zegarki na 6R35? średnio +4s na dobę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma83 12 #24109 Napisano 25 Stycznia 2022 https://allegro.pl/oferta/zegarek-seiko-5-snkl41k1-automat-mod-szafir-gwar-11538875255 co sądzicie o ofercie, warto brać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #24110 Napisano 25 Stycznia 2022 Godzinę temu, ma83 napisał(-a): https://allegro.pl/oferta/zegarek-seiko-5-snkl41k1-automat-mod-szafir-gwar-11538875255 co sądzicie o ofercie, warto brać? jak dla mnie nie warto. Przy zegarku było grzebane i moim zdaniem wyszło średnio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma83 12 #24111 Napisano 25 Stycznia 2022 19 minut temu, Noodles napisał(-a): jak dla mnie nie warto. Przy zegarku było grzebane i moim zdaniem wyszło średnio. Właśnie te wskazówki mi nie pasują a szukam tego modelu ale w Polsce niedostępny, jedynie te wschodnie sklepy a jakoś nie mam do nich zaufania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jxxer 221 #24112 Napisano 25 Stycznia 2022 5 godzin temu, Noodles napisał(-a): Mi się trafił +16. Mieści sie w specyfikacji. Mój się nie opamiętał i czasami robi po 40s+ co mnie niesamowicie irytuję i chyba go wyślę na reklamację. Teraz pytanie do was jakie macie doświadczenia z serwisem Seiko w Polsce i czy lepiej wysyłać bezpośrednio do serwisu przez formularz Zibi czy przez sklep w którym go kupiłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapitanik 2266 #24113 Napisano 25 Stycznia 2022 20 minut temu, Jxxer napisał(-a): Mój się nie opamiętał i czasami robi po 40s+ co mnie niesamowicie irytuję i chyba go wyślę na reklamację. Teraz pytanie do was jakie macie doświadczenia z serwisem Seiko w Polsce i czy lepiej wysyłać bezpośrednio do serwisu przez formularz Zibi czy przez sklep w którym go kupiłem? A nosisz go codziennie i jest w miarę nakręcony, ten mechanizm zauważyłem wraz ze spadkiem naciągu przyśpiesza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #24114 Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) 29 minut temu, Jxxer napisał(-a): Mój się nie opamiętał i czasami robi po 40s+ co mnie niesamowicie irytuję i chyba go wyślę na reklamację. Teraz pytanie do was jakie macie doświadczenia z serwisem Seiko w Polsce i czy lepiej wysyłać bezpośrednio do serwisu przez formularz Zibi czy przez sklep w którym go kupiłem? U sprzedawcy z tytułu rękojmi (ze zdjęciami w momencie złożenia roszczenia na tle formularza), jak go poniszczą w naprawie to masz jeszcze linię obrony u sprzedawcy z tytułu rękojmi. Gwarancja to zawsze dobra wola producenta i to on dyktuje warunki. Edytowane 25 Stycznia 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jxxer 221 #24115 Napisano 25 Stycznia 2022 21 minut temu, Kapitanik napisał(-a): A nosisz go codziennie i jest w miarę nakręcony, ten mechanizm zauważyłem wraz ze spadkiem naciągu przyśpiesza. Jest tak jak mówisz ale te 40s+ to robi jak jest w pełni nakręcony. Nie mierzyłem mu odchyłek jak ma słabo naciągniętą sprężynę ale podejrzewam że wtedy zrobi tą "minutkę" na 24h. 16 minut temu, Burns napisał(-a): U sprzedawcy z tytułu rękojmi (ze zdjęciami w momencie złożenia roszczenia na tle formularza), jak go poniszczą w naprawie to masz jeszcze linię obrony u sprzedawcy z tytułu rękojmi. Gwarancja to zawsze dobra wola producenta i to on dyktuje warunki. Bardzo dziękuję za konkretną odpowiedź!🙂 Następne pytanie to czy ktoś reklamował coś w Zegarowni i jak tak to jakie wrażenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tts 4985 #24116 Napisano 25 Stycznia 2022 50 minutes ago, Jxxer said: Mój się nie opamiętał i czasami robi po 40s+ co mnie niesamowicie irytuję i chyba go wyślę na reklamację. Teraz pytanie do was jakie macie doświadczenia z serwisem Seiko w Polsce i czy lepiej wysyłać bezpośrednio do serwisu przez formularz Zibi czy przez sklep w którym go kupiłem? Ja temat felernego 6R15 załatwiałem bezpośrednio z serwisem i nie było problemów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #24117 Napisano 25 Stycznia 2022 48 minut temu, Jxxer napisał(-a): Mój się nie opamiętał i czasami robi po 40s+ co mnie niesamowicie irytuję i chyba go wyślę na reklamację. Teraz pytanie do was jakie macie doświadczenia z serwisem Seiko w Polsce i czy lepiej wysyłać bezpośrednio do serwisu przez formularz Zibi czy przez sklep w którym go kupiłem? wiesz tak jak kolega wyżej pisał najpierw sprawdź czy go nosisz wystarczająco? Japończyki lubią być dokręcone, Seiko nawet w instrukcji podaje 8h na łapie i masz być aktywny (czyli desk diving 8h nie wystarczy). Weź mu tak rezerwę chodu zmierz. Nakręć na maksa (~50-60 obrotów koronką) i pyk na cały dzień na łapę. Wieczorem skoryguj czas i noś cały następny dzień. Kolejnego wieczoru sprawdź odchyłkę. Jak kaszana to jak pisze Burns, z tytułu rękojmi skurczybyka oddaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #24118 Napisano 25 Stycznia 2022 5 godzin temu, Jxxer napisał(-a): Następne pytanie to czy ktoś reklamował coś w Zegarowni i jak tak to jakie wrażenia? Taka sytuacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jxxer 221 #24119 Napisano 26 Stycznia 2022 4 godziny temu, Marak napisał(-a): Taka sytuacja Dobrze wiedzieć... ostatnio w jednym salonie z zegarkami sprzedawca powiedział mi że Zegarownia straciła autoryzację Seiko. Nie wiem ile w tym prawdy ale jak będę jeszcze w tym sklepie to się dokładniej dopytam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 32596 #24120 Napisano 26 Stycznia 2022 😁 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #24121 Napisano 26 Stycznia 2022 Dwaj bliźniacy 🙂 , jeszcze jeden może dwa "współczesne" Seiko i chyba starcz, pierwszy z ciemną tarczą która na żywo robi niesamowite wrażenie 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7350 #24122 Napisano 26 Stycznia 2022 W dniu 24.01.2022 o 22:19, Jxxer napisał(-a): Jakie odchyłki robią wasze zegarki na 6R35? Od wczoraj +14 sek. Ale chyba średnio nakręcony był. Dot tego mam wrażenie że on i tak chodzi jak chce (raz szybciej, raz wolniej), ale jeszcze tego nie sprawdziłem. 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 386 #24123 Napisano 26 Stycznia 2022 4 godziny temu, marcin s napisał(-a): Dwaj bliźniacy 🙂 , jeszcze jeden może dwa "współczesne" Seiko i chyba starcz, pierwszy z ciemną tarczą która na żywo robi niesamowite wrażenie Ten granatowy to jaka referencja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #24124 Napisano 26 Stycznia 2022 Starlight SRCPC01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jxxer 221 #24125 Napisano 26 Stycznia 2022 1 godzinę temu, evilym napisał(-a): Od wczoraj +14 sek. Ale chyba średnio nakręcony był. Dot tego mam wrażenie że on i tak chodzi jak chce (raz szybciej, raz wolniej), ale jeszcze tego nie sprawdziłem. Mój zrobił wczoraj +32s, ale też mam wrażenie że raz robi po 30 a raz po 45 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach