Burns 4606 #26176 Napisano 13 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Admof napisał(-a): W szkołach od 30 lat uczą angielskiego, a na forach i grupach zawsze się znajdzie ktoś kto nie umie prostego pdf z instrukcją do zegarka przeczytać. Mnie to zadziwia. 76 rocznik to On miał w podstawówce obowiązkowy ruski. Później mógł uczyć się na "biznesmena" i nie było czasu na angielski. 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7250 #26177 Napisano 13 Czerwca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Admof napisał(-a): W szkołach od 30 lat uczą angielskiego, a na forach i grupach zawsze się znajdzie ktoś kto nie umie prostego pdf z instrukcją do zegarka przeczytać. Mnie to zadziwia. Mnie bardziej zadziwia to, że dystrybutorowi / producentowi nie chce się zadbać o tłumaczenie. Mechanizmów nie jest aż tak dużo by nie móc wydać kilkaset zł na przetłumaczenie instrukcji i umieszczenie jej gdzieś w sieci. Tak się dba o klienta. Zapłać i spadaj. Instrukcji po polsku nie ma, a oddać zegarek do serwisu dystrybutora strach. Przy okazji: ceny są u nas za to tak "przyjazne", że wielu woli ściągnąć zegarki z zagranicy Edytowane 13 Czerwca 2023 przez Sol 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21525 #26178 Napisano 13 Czerwca 2023 4 godziny temu, Admof napisał(-a): W szkołach od 30 lat uczą angielskiego, a na forach i grupach zawsze się znajdzie ktoś kto nie umie prostego pdf z instrukcją do zegarka przeczytać. Mnie to zadziwia. A mnie to wcale nie dziwi. Sam orłem z angielskiego nigdy nie byłem (zresztą z polskiego też nie). Za to zawsze zadziwiało mnie jak ktoś może nie kumać matematyki i fizyki... 😉 Ale ja takich rzeczy komuś nie wypominam tylko pomagam jak potrafię 😉 Natomiast dla odbiorców "indywidualnych" do sprzedawanego towaru na terenie naszego kraju, musi być dołączona instrukcja obsługi w języku polskim (jak wspomniałem - nie dotyczy firm, im można dać instrukcję w dowolnym języku i niech się martwią sami). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1754 #26179 Napisano 13 Czerwca 2023 w poniższym poście sprzed lat była poruszona kwestia polskich instrukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw76 3 #26180 Napisano 13 Czerwca 2023 Burns napisałem posta z podziękowaniem za chęć pomocy, niestety nie wiem czemu nie został opublikowany 😌 rzeczywiście w szkole miałem tylko rosyjski, posługiwałem się nim na poziomie średnim ale tylko w szkole, język był ogólnie znienawidzony! Co do instrukcji, to rzeczywiście jest tragedia że dla prawie 40 mln. kraju nie ma tłumaczenia! Zegarek był kupiony za granicą, nowy za 190 euro, jak dla mnie to rozsądna cena. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i miłego wieczoru życzę 😃👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23254 #26181 Napisano 13 Czerwca 2023 13 godzin temu, Admof napisał(-a): W szkołach od 30 lat uczą angielskiego, a na forach i grupach zawsze się znajdzie ktoś kto nie umie prostego pdf z instrukcją do zegarka przeczytać. Mnie to zadziwia. Mnie zadziwia że tego nie rozumiesz 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #26182 Napisano 13 Czerwca 2023 59 minut temu, gustaw76 napisał(-a): Burns napisałem posta z podziękowaniem za chęć pomocy, niestety nie wiem czemu nie został opublikowany 😌 rzeczywiście w szkole miałem tylko rosyjski, posługiwałem się nim na poziomie średnim ale tylko w szkole, język był ogólnie znienawidzony! Co do instrukcji, to rzeczywiście jest tragedia że dla prawie 40 mln. kraju nie ma tłumaczenia! Zegarek był kupiony za granicą, nowy za 190 euro, jak dla mnie to rozsądna cena. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i miłego wieczoru życzę 😃👍 Ciesz się zegarkiem, niech służy. Jak coś to pytaj, odpowiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69739 #26183 Napisano 13 Czerwca 2023 (edytowane) 14 godzin temu, Admof napisał(-a): W szkołach od 30 lat uczą angielskiego, a na forach i grupach zawsze się znajdzie ktoś kto nie umie prostego pdf z instrukcją do zegarka przeczytać. Mnie to zadziwia. Nie bądź ktosiem i pomóż potrzebującemu. Edytowane 13 Czerwca 2023 przez mario1971 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10767 #26184 Napisano 14 Czerwca 2023 Do wzięcia, szczegóły na bazarku 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9558 #26185 Napisano 14 Czerwca 2023 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7250 #26186 Napisano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Nowa (stara) 5 Jak dla mnie bardzo fajna. Bransoleta też Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Sol 4 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3644 #26187 Napisano 14 Czerwca 2023 2 godziny temu, Chorwat napisał(-a): Dosssskonały!!!:) 0 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1158 #26188 Napisano 14 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Sol napisał(-a): Nowa (stara) 5 Jak dla mnie bardzo fajna. Bransoleta też Ale się tu porobiło.. Co by nie powiedzieć jest ciekawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 5062 #26189 Napisano 15 Czerwca 2023 Widzieliście już gdzieś w salonach te nowe divery GMT? Chyba miał być premiera w czerwcu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #26190 Napisano 15 Czerwca 2023 Godzinę temu, tbn napisał(-a): Widzieliście już gdzieś w salonach te nowe divery GMT? Chyba miał być premiera w czerwcu. o te pytasz ? https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-prospex-sea-sumo-solar-gmt-sfk001 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 5062 #26191 Napisano 15 Czerwca 2023 Te w kopercie MM200, SPB383 i reszta. Widzę, że są jakieś pierwsze recenzje, więc chyba zaczęli dystrybucję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #26192 Napisano 15 Czerwca 2023 10 minut temu, tbn napisał(-a): Te w kopercie MM200, SPB383 i reszta. Widzę, że są jakieś pierwsze recenzje, więc chyba zaczęli dystrybucję. ale to dopiero jak zwykle wcześniej Japonia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 5062 #26193 Napisano 15 Czerwca 2023 Tak mi się wydaje, że pościągali z Japonii te pierwsze sztuki. Z drugiej strony na chrono24 widzę sztuki z EU według deklaracji sprzedawcy "in stock". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #26194 Napisano 15 Czerwca 2023 7 minut temu, tbn napisał(-a): Tak mi się wydaje, że pościągali z Japonii te pierwsze sztuki. Z drugiej strony na chrono24 widzę sztuki z EU według deklaracji sprzedawcy "in stock". pochwal się jak kupisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138855 #26195 Napisano 16 Czerwca 2023 SNKP27. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4410 #26196 Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) wakacyjny set Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Macmac 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10767 #26197 Napisano 16 Czerwca 2023 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 387 #26198 Napisano 16 Czerwca 2023 Zwykła przymiarka, ale przyznam, że fajnie się prezentuje 😎 Jeżeli ktoś rozważa jego kupno, to ten (w łódzkiej Manufakturze - W. Kruk) centrował (co nie jest oczywiste w Seiko...) 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10767 #26199 Napisano 16 Czerwca 2023 47 minut temu, furraan napisał(-a): Zwykła przymiarka, ale przyznam, że fajnie się prezentuje 😎 Jeżeli ktoś rozważa jego kupno, to ten (w łódzkiej Manufakturze - W. Kruk) centrował (co nie jest oczywiste w Seiko...) Chodzi mi po głowie ten model. Ile sobie za niego życzą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3644 #26200 Napisano 16 Czerwca 2023 Powrócił z servisu, a cieszy jak nowy...🤗 18 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach