Gość vitriol #2701 Napisano 9 Lutego 2016 Będzie nowe chrono: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #2702 Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Chrono, "8" z przodu, 34 kamienie, częstotliwość 28,8 ... Tanio nie będzie ;-) Edytowane 9 Lutego 2016 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24190 #2703 Napisano 9 Lutego 2016 Pewnie kolo 7-8k pln. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4451 #2704 Napisano 9 Lutego 2016 to Transocean czyli SBDC039 z dodaną funkcją chrono - dla mnie zamknięty rozdział, zegarek konstrukcyjnie przekombinowany - pisałem o tym wcześniej łącznie ze schematami budowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 65 #2705 Napisano 10 Lutego 2016 Może i przekombinowany, ale i tak mi sie podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1221 #2706 Napisano 10 Lutego 2016 Po ile te nowe żółwie chodzą? Bo na wiosnę zamierzam dokonać zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #2707 Napisano 11 Lutego 2016 smaczków nie można mu odmówić, faktura tarczy zrobiła chyba na mnie największe wrażenie, nie widziałem jej na innych fotach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #2708 Napisano 11 Lutego 2016 Piękny zegarek .,Gratulacje dla kolegi @Burns,.Zegarek kolegi @Burns ma na metce cenę 130,000 JPY,ale to jest cena sugerowana,.W rzeczywistości można dostać taki zegarek za ok 110 tysięcy czyli nieco poniżej $1000,. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41438 #2709 Napisano 11 Lutego 2016 Po ile te nowe żółwie chodzą? Bo na wiosnę zamierzam dokonać zakupu.Pisz do Jacka. Raczej wszystkie na Forum są od Niego. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4451 #2710 Napisano 11 Lutego 2016 Piękny zegarek .,Gratulacje dla kolegi @Burns,.Zegarek kolegi @Burns ma na metce cenę 130,000 JPY,ale to jest cena sugerowana,.W rzeczywistości można dostać taki zegarek za ok 110 tysięcy czyli nieco poniżej $1000,.To jest dział Seiko gdzie rozmawiamy o zegarkach tej firmy. To nie jest dział "chwalimy" się tym co udało nam się upolować. Dementuje to nie jest mój zegarek i gratulacje dla mnie. Pokazałem jak ten zegarek wygląda na w miarę normalnych zdjęciach a nie renderach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #2711 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Seiko X Giugiaro Spirit Smart SCED035 aka zegarek Ellen Ripley z Aliens dotarł wczoraj Numerek 358 z 3000 Edytowane 11 Lutego 2016 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4451 #2712 Napisano 11 Lutego 2016 no i ? jak poziom zadowolenia poza relacją sportową, że dotarł ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #2713 Napisano 11 Lutego 2016 Graty wyjątkowego chroniacza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #2714 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Jak dla mnie mistrz! Zupełnie niepowtarzalny (nawet moja ładniejsza połówka to przyznała). Wygląda jak deska rozdzielcza auta sportowego z lat 80. Myślałem że będzie nieco większy ale na pewno nie jest mały. Fajny matowy metal. Bransoleta superowa z wyglądu tylko że wczoraj jak próbowałem zabrać się za skrócenie to złamałem grot i się poddałem Teoretycznie wiem jak skrócić a praktycznie chyba zaniosę do profesjonalisty bo nie chce porysować chociaż może powinienem go porysować i pochlapać kwasem żeby był bardziej filmowy Brać póki są Edytowane 11 Lutego 2016 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4451 #2715 Napisano 11 Lutego 2016 a co tam - dla potomnych: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #2716 Napisano 11 Lutego 2016 graty aliena u mnie sumiak na ręce, dzisiaj zauważyłem coś co mi nie pasuje - "11" na datowniku, pierwsza jedynka jest za bardzo przesunięta w lewo przez co nie ma proporcji między odstępem cyfr od krawędzi okienka z prawej i lewej strony, pierdoła ale jednak Burns, gruby pach daje radę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4451 #2717 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) na moim pierwszym zdjęciu widać 11. Odstępy są równe ale w środek weszłaby jeszcze jedna 1. Pokaż zdjęcie swojego. Najlepiej ustaw godzinę 18:00 i zrób zdjęcie pionowo z góry. Zobaczymy jak centruje. Edytowane 11 Lutego 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #2718 Napisano 11 Lutego 2016 Burns, Sumo świetne. Ale skórzany pach przy nurku? U Ciebie?! ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4451 #2719 Napisano 11 Lutego 2016 to nowoczesny typ bransolety, oryginalną szczury zjadły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #2720 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) nie wstrzeliłem się z sekundnikiem ogólnie to jedynka na każdej dacie 10-19 jest w tym samym miejscu jednak na 11 jest najwięcej pustego miejsca w okienku. Na żywo po prostu jedynka jest jakby w cieniu tarczy. Co do "wad" - widać małe rozminięcie indeksów na tarczy i bezelu ale na żywo ciężko to wychwycić, mnie najbardziej denerwuje indeks na godzinie 7, też tego praktycznie nie widać ale wiem, że jest tam jakaś niedoróbka Co do centrowania to chodziło Ci pewnie o to czy wskazówka godzinowa trafi w indeks na 6 gdy minutowa będzie na 12? Widać, że o "sekundę" się spóźniła ktoś coś jeszcze widzi? W temacie z recenzją SBDC003 była rozmowa o szlifach - u mnie szlify na boku są ok za to te na końcach uszu gdzie są 3 płaszczyzny - tam jest trochę skopane ale to chyba tylko ludzie z forum byliby w stanie wychwycić. drugie zdjęcie jest zrobione pod kątem, żeby nie było, że tak są porozjeżdżane indeksy na bezelu i tarczy co do sumiaka Burnsa - SBDC027 Edytowane 11 Lutego 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4451 #2721 Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) mój to SBDC027 a Ty trollu masz jeszcze całkiem dobrze odwzorowaną sztukę, uwierz mi teraz bardziej spartolone wychodzą, nie czepiaj się tylko używaj, noś i nie oglądaj przez lupę - nie do tego służy ten zegarek - do nurkowania...a ta biała obwoluta wokoło masy świecącej to resztka kalkomanii - tak bije maszyna na te srebrne podkładki, fakt kiedyś obwoluta była idealnym kołem, ale też trafiały się i to z jeszcze większymi przesunięciami,pewnie wszystko kwestia kalibracji maszyn, ich zużycia albo pijanego Chińczyka ... a jak patrzę na dostępne zdjęcia Sumo wyprodukowanych po 2015 to wszystkie mają datę nabitą bliżej lewej strony,taka zmiana odwzorowania w moim odczuciu musi świadczyć o przeniesieniu produkcji do innej fabryki Edytowane 11 Lutego 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #2722 Napisano 11 Lutego 2016 a Ty trollu masz jeszcze całkiem dobrze odwzorowaną sztukę, uwierz mi teraz bardziej spartolone wychodzą, nie czepiaj się tylko używaj, noś i nie oglądaj przez lupę - nie do tego służy ten zegarek - do nurkowania...ja jestem bardzo zadowolony z swojego sumiaka, zegarek bardzo mi się podoba, wygodny. Można przeczytać o wadach w zegarkach 10x droższych od sumo. z nurkowaniem nie mam za wiele wspólnego a na basen zabieram Raya 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #2723 Napisano 11 Lutego 2016 to nowoczesny typ bransolety, oryginalną szczury zjadły Aaaa, i on - pasek znaczy - z tych szczurów jest?! I wszystko jasne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2904 #2724 Napisano 12 Lutego 2016 duecik z Japonii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2725 Napisano 12 Lutego 2016 Ładne, tylko nato jakoś kiepsko się prezentuje... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach