Macmac 4386 #5201 Napisano 30 Stycznia 2017 Miałem nieprzyjemności obcować z tym jegomościem. Pomimo, prawie a może i już, jego kultowości nie przypadł mi do gustu. Ale w 100% się z Tobą zgadzam, że o gustach dyskutować nie będziemy. I bardzo się cieszę, że Tobie się podoba. Tak też myślałem , pewnie obydwaj wiemy, że nie łądne, co ładne, ale co się komu podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12768 #5202 Napisano 30 Stycznia 2017 Alpynysta: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #5203 Napisano 30 Stycznia 2017 Ech, Alpinista, góral kochany...ten zegarek jest ponadczasowy i nigdy mi się nie nudzi. Zainspirowałeś mnie - jutro go założę (choć zwykle mam go na łapie w środy i czwartki) Dzisiaj żółwiopadalec, czyhający na kofeinę 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #5204 Napisano 30 Stycznia 2017 Alpinist the best... niestety u mnie musiał ustąpić miejsca większemu, ale myślę że kiedyś wróci A to następca .. też tak trochę w klimacie lądowo-górskim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #5205 Napisano 30 Stycznia 2017 017 łączy subtelność i wyrafinowanie z wytrzymałością i upakowaniem. Następca zupełnie mi nie przypadł do gustu - zaczynając od daty między 4,a 5, kończąc na kopercie, która mnie wręcz odstrasza. No ale to Tobie ma się podobać IMO - 017 to najładniejszy góral i jeden z moich ulubionych zegarków. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5206 Napisano 30 Stycznia 2017 Wg. mnie dobrze skalkulowana cena na rynek polski za Sumo. Dziś doszła cena SUMO, oficjalnie - 2679zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5207 Napisano 30 Stycznia 2017 Jakieś negocjacje w sklepie są dopuszczalne ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5208 Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Koło 10% więc chyba tragedii nie ma. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #5209 Napisano 30 Stycznia 2017 Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami To zależy co chcesz wiedzieć? Model SPB041J1, kolekcja Prestige w linii Presage, Made in Japan Technikalia na dedykowanej stronie:http://www.seiko-presage.com/Cena w PL 3990złJuż słyszałem,że mechanizm 6R27,jest w miarę...Powiedz mi czy Ty mając 4000 wydałbyś na niego,czy wolałbyś coś innego? 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5210 Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Też tak uważam. Dobra cena na polski rynek. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez pawelb29 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5211 Napisano 30 Stycznia 2017 Już słyszałem,że mechanizm 6R27,jest w miarę...Powiedz mi czy Ty mając 4000 wydałbyś na niego,czy wolałbyś coś innego? 6R27 to rozwinięcie 6R15 z dołożoną rezerwą chodu. Jak działa nie wiem, bo nigdy nic z nim nie sprzedałem. Raczej nie powinno być problemów.Co do wyglądu... no jak widać tyłka nie urywa, ale nawet chrono 8R48 w limitowanej wersji, poza złoconym wahnikiem szału nie robi, a cena już tak. To już jest cena niezłego Brightza, a jak ktoś miał nawet tańszego Brightza w rękach to wie, że jakościowo w stosunku do Presage to inna liga.Co do tego, czy bym wydał.....nie wiem. Gdyby mi się podobał to pewnie tak, ale mnie się tylko divery podobają Też tak uważam. Dobra cena na polski rynek. Jestem tego samego zdania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5212 Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Jacenty dobrze prawi - a mimo, że związany z branżą obiektywnie !!! A patrząc na ceny Casio w dystrybucji Zibi to właśnie Sumo powinno kosztować 4k - i myślę, że też by się sprzedało dla kogoś kto zobaczy je pierwszy raz Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24445 #5213 Napisano 31 Stycznia 2017 Mój pierwszy Monster na 4r: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #5214 Napisano 31 Stycznia 2017 Ile on teraz ma? 44mm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24445 #5215 Napisano 31 Stycznia 2017 To ta sama koperta co stary. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5216 Napisano 31 Stycznia 2017 Kurczę wszyscy kupują te Monstery. Muszę go zobaczyć na żywo . Może wtedy zrozumiem o co chodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24445 #5217 Napisano 31 Stycznia 2017 Pewnie nie ma potrzeby skoro Cię nie rusza wizualnie. Ja miałem już kilka monsterow więc wiedziałem że mi pasuje, a 4r ma fajniejsza tarcze imo niż stary. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #5218 Napisano 31 Stycznia 2017 Z tym zegarkiem to jest dziwna sprawa. Na początku uważałem, że jest okropny. Stopniowo się to zmieniało, aż w końcu go kupiłem. I z chęcią zrobiłbym to znowu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #5219 Napisano 31 Stycznia 2017 Ja poluję na pomarańczowego. Jakby ktoś coś 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5220 Napisano 31 Stycznia 2017 Pewnie masz rację ale tak dla ciekawości , by postarać się was zrozumieć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #5221 Napisano 31 Stycznia 2017 Monsterowi niczego ogólnie nie brakuje ale dla mnie jest za mały Miałem dwa ale nie przebiły się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5222 Napisano 31 Stycznia 2017 Sumo kupowałem bez przekonania a teraz bardzo go lubię mimo jego wad. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #5223 Napisano 31 Stycznia 2017 Monster'y mają ciekawe tarcze, kilka razy robiłem do nich podchody ale ten specyficzny bezel i koperta... nigdy mnie nie przekonały 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #5224 Napisano 31 Stycznia 2017 Sumo kupowałem bez przekonania a teraz bardzo go lubię mimo jego wad. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa to samo.Kupiłem Sumo okazyjnie i doceniłem dopiero po zakupie.Świetny, uniwersalny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zix 3 #5225 Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Ja kupiłem Monstera 2gen bo bardzo mi się podobał na zdjęciach. Nie widziałem go wcześniej na żywo. Pamiętam, że jak przyszedł to bylem rozczarowany. Wielkością, ciężarem, sam nie wiem. Jakoś mnie nie przekonywal. Zacząłem nosić na zmianę z kilkoma innymi zegarkami i zakochałem się w tym małym, charakternym kawałku metalu. Szczególnie na bransolecie go lubię. Tak o nim myślę, fajny kawałek metalu, którego nie trzeba oszczędzać. U mnie zostaje.Teraz za to bez przekonania kupiłem Sumo bo był w dobrej cenie i jeszcze z endmill ze strapcode w zestawie. Czekam na paczkę. Zobaczymy czy zaiskrzy. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Zix 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach