denver47 2530 #10326 Napisano 22 Marca 2018 Analiza wczorajszego dnia w kontekście Seiko jeszcze przede mną, ale tak na szybko pytanie: Czy zdążyli popsuć MM300 przez dodanie X na tarczy?W nawiązaniu do "x", penetrującego tarcze i psującego dizajny, załączam fotkę skażonego i zarażonego tą paskudną chorobą Sumo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tritium.hands 113 #10327 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) @Burns Seiko... czemu? Edytowane 22 Marca 2018 przez tritium.hands 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10328 Napisano 22 Marca 2018 https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/sea 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #10329 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Kotlety, pasztetyWszystkie takie same, coraz większe rozmiary i wszędzie te paskudne wskazówki ładują Edytowane 22 Marca 2018 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10330 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/special/1968commemorativeedition/https://www.seikowatches.com/global-en/news/20180322_6 Jest ceramika na bezelu i świeci, jest i szkło szafirowe ... Edytowane 22 Marca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4769 #10331 Napisano 22 Marca 2018 Ten zielony wygląda całkiem przyjemnie. Ma też wewnętrzny AR (dobrze, ze bez zewnętrznego). 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10332 Napisano 22 Marca 2018 jest też rodzynek z nowym mechanizmem (o którym jeszcze nic nie wiem) i ma barwioną termicznie wskazówkę sekundową, oraz mechanizm montowany przez szkło od góry: https://www.seikowatches.com/global-en/products/presage/special/sje073j1/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #10333 Napisano 22 Marca 2018 czyli z MM seiko się poddało i posłuchało marudzenia o szkle bo o ile pamiętam, to dość mocno zmotywowani na minerał a co do presage to kiedyś pisałeś odnosząc się do Brightz - że to tylko presage, teraz chyba ta linia nieco zyska w Twoich oczach taki bardziej dopieszczony SARX055. Co do koperty - na ilustracji koperta nie jest monoblockiem, ciekawe czemu ładują mechanizm od góry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10334 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) a co do presage to kiedyś pisałeś odnosząc się do Brightz - że to tylko presage, teraz chyba ta linia nieco zyska w Twoich oczach taki bardziej dopieszczony SARX055. Co do koperty - na ilustracji koperta nie jest monoblockiem, ciekawe czemu ładują mechanizm od góryspłynęło to po mnie, nadal jest tak jak byłoz mojej strony to tylko relacja sportowa bez emocji co nie zmienia faktu, że doceniam zmiany jeżeli te są na plus, innowacje to nie są bo zegarmistrzostwo zna to od wieków, jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdyby tak podchodzili do sprawy Firma nadal rosłaby w moich oczach bo wiedzą i potrafią, tylko robią jeden krok w przód po czym dwa do tyłu... Zwrócę uwagę, że tutaj oficjalnie piszą o polerowaniu Zaratsu (zarezerwowanym od zawsze dla GS), podobne słowa pojawiały się na targach 2017 przy SBDC051 = 62biedamas, ale jakoś później nie potwierdzone. To też na plus bo w tańszym zegarku można mieć coś zarezerwowane dla tych bardzo drogich. Pytanie tylko jak teraz rozumieć to Zaratsu, że tak staniało i spowszedniało, że nie problem stosować to gdzie się chce, czy zawsze było tanie i powszednie, ale górnolotnie używane do dmuchania bańki zwanej GrandSeiko - i zrozum tu Japończyków. EDYTA: jeżeli przecieki zostaną potwierdzone to mówią one o cenie 2200 Euro - co chyba wystarczająco odpowiada samo za siebie na wszystkie pytania i innowacje wymienione wyżej - hahaha Edytowane 22 Marca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10335 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Panowie gdzie w PL dostane Sumo ( niebieskie) w dobrej cenie z pełna gwarancją. Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców ? Mocno też zaczynam rozważać SPB077. Chyba, że macie inne ciekawe propozycje nurasa w kwocie 3-4 k ? Edytowane 22 Marca 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10336 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Panowie gdzie w PL dostane Sumo ( niebieskie) w dobrej cenie z pełna gwarancją. Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców ?Hahaha - i jeszcze proste. Nie ma go w polskiej dystrybucji, był mały wrzut kilku sztuk około wakacji 2017.Mocno też zaczynam rozważać SPB077. Chyba, że macie inne ciekawe propozycje nurasa w kwocie 3-4 k ?Hahahaha po x2 - ten zegarek wejdzie do sprzedaży w lipcu jednym słowem zejdź już na Ziemię! Edytowane 22 Marca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #10337 Napisano 22 Marca 2018 jest też rodzynek z nowym mechanizmem (o którym jeszcze nic nie wiem) i ma barwioną termicznie wskazówkę sekundową, oraz mechanizm montowany przez szkło od góry: https://www.seikowatches.com/global-en/products/presage/special/sje073j1/Wygląda na mały progress, ale pewnie cena będzie z d*py wzięta. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10338 Napisano 22 Marca 2018 Wygląda na mały progress, ale pewnie cena będzie z d*py wzięta. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalkapisałem, że tak czyli 2200Euro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10339 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Hahaha - i jeszcze proste. Nie ma go w polskiej dystrybucji, był mały wrzut kilku sztuk około wakacji 2017.Hahahaha po x2 - ten zegarek wejdzie do sprzedaży w lipcu jednym słowem zejdź już na Ziemię!Sumo chciałbym kupić choćby dziś. A co do SPB to rozważam zakup 2 zegarka po Sumo w tym roku. Przecież wiem, że to Basel 2018 i nie będzie go za tydzień w sklepach Tylko ciekawi mnie czy są/zapowiadają się jeszcze jakieś opcje z szafirem i ceramiką w podobnym budżecie co SPB Edytowane 22 Marca 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #10340 Napisano 22 Marca 2018 pisałem, że tak czyli 2200EuroMają fantazję ich spece od marketingu. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #10341 Napisano 22 Marca 2018 pisałem, że tak czyli 2200Euro Rodzynek niezły, ale cena... 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #10342 Napisano 22 Marca 2018 Mają fantazję ich spece od marketingu. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka…....chcą na wyższe piętro w piramidzie prestiżu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #10343 Napisano 22 Marca 2018 Sumo chciałbym kupić choćby dziś. A co do SPB to rozważam zakup 2 zegarka po Sumo w tym roku. Przecież wiem, że to Basel 2018 i nie będzie go za tydzień w sklepach Tylko ciekawi mnie czy są/zapowiadają się jeszcze jakieś opcje z szafirem i ceramiką w podobnym budżecie co SPB1 kwietnia będą za darmo rozdawać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #10344 Napisano 22 Marca 2018 doszla koszulka do kolekcji 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #10345 Napisano 22 Marca 2018 Fajna, gdzie takie można dostać? A cena tego presage to jakaś kpina, zrobili limitkę i myślą, że już jest pułka niżej niż GS. Ale znając życie i tak się szybko sprzeda, hajs ma się zgadzać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10346 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) 1 kwietnia będą za darmo rozdawaćA czemu tak nie nawidzisz Seiko ostatnio ? Wcześniej za dużo myśli chciałem zawrzeć w 3 zdaniach i wyszło to średnio zrozumiałe. Ogólnie w tym roku plan jest taki Sumo + Samuraj + może Żółw. Aleeeee pojawiła się zapowiedź nowego SPB. Dlatego zacząłem mocno brać pod uwagę tą opcje niż rozdrabniać się na Samuraja Żółwia itd. No chyba, że jest jeszcze jakaś ciekawa opcja nurasa 3-4 k Sumo i tak chce kupić bo dość długo do niego podchodzę dlatego macie jakieś sprawdzone źródło w PL ? Import jak najbardziej. Edytowane 22 Marca 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #10347 Napisano 22 Marca 2018 doszla koszulka do kolekcji A co to za okaz pierwszy z prawej u góry? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #10348 Napisano 22 Marca 2018 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 695 #10349 Napisano 22 Marca 2018 A co to za okaz pierwszy z prawej u góry?ten z czarno biala tarcza? to 7002 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12788 #10350 Napisano 22 Marca 2018 Fajnie, że w końcu zrobili trochę cieńszy mechanizm, pozwalający na stworzenie cieńszej koperty. Ale prawie 41mm przy tej grubości, to taki trochę naleśnik. Oczywiście zupełnie pomijam tu aspekt ceny z d**py. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach