Butik 11369 #24826 Napisano 3 Czerwca 2022 SafArnie w ruchu: 4 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7445 #24827 Napisano 4 Czerwca 2022 5 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19306 #24828 Napisano 4 Czerwca 2022 23 minuty temu, evilym napisał(-a): Very najs kombinejszyn! 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 186 #24829 Napisano 5 Czerwca 2022 Możecie polecić sprawdzone sklepy, gdzie mają ofertę Seiko Tuna Solar najlepiej na wyprzedażach/promo ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19306 #24830 Napisano 5 Czerwca 2022 3 minuty temu, Rebrov napisał(-a): Możecie polecić sprawdzone sklepy, gdzie mają ofertę Seiko Tuna Solar najlepiej na wyprzedażach/promo ? Witamy pana szanownego. A w promce to ma być z pl dystrybucji z gwarancją czy oan sobie życzy po taniości ale z szarej strefy? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 186 #24831 Napisano 5 Czerwca 2022 6 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Witamy pana szanownego. A w promce to ma być z pl dystrybucji z gwarancją czy oan sobie życzy po taniości ale z szarej strefy? Nie musi być pl dystrybucja bo i tak mieszkam w UK. Może być i z Azji czy USA. Gwarancja raczej zbędna więc "szara strefa" może być :D. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19306 #24832 Napisano 5 Czerwca 2022 3 minuty temu, Rebrov napisał(-a): Nie musi być pl dystrybucja bo i tak mieszkam w UK. Może być i z Azji czy USA. Gwarancja raczej zbędna więc "szara strefa" może być :D. Tu jest legitnie i cena uczciwa https://www.zegarek.net/zegarki-seiko/zegarek-sne547p1?gclid=Cj0KCQjwqPGUBhDwARIsANNwjV7fNiMp6CGUhCz1J74jDTVN9lRz41yVSO56DgFMFJpokgn7Gsm2crcaAkCHEALw_wcB 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #24833 Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 3.06.2022 o 12:34, Funky_Koval napisał(-a): ej a jaką apkę na androida polecasz do sprawdzania (jak na filmiku) czy sikor jest namagnesowany? Możesz użyć kompasu Kładziesz kompas na stole i jeżeli po zbliżeniu doń zegarka igła kompasu się poruszy / odchyli to zegarek jest namagnesowany. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Sol 3 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23172 #24834 Napisano 5 Czerwca 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10020 #24835 Napisano 5 Czerwca 2022 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11629 #24836 Napisano 5 Czerwca 2022 9 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Els 95 #24837 Napisano 6 Czerwca 2022 5 "Chcesz dobrze się poczuć,kup sobie dobry zegarek" Rocky Balboa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11629 #24838 Napisano 6 Czerwca 2022 5 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10020 #24839 Napisano 7 Czerwca 2022 6r35 w tym czarnuchu robi +8s/24h, jak dla mnie może być 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #24840 Napisano 7 Czerwca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, siomon napisał(-a): 6r35 w tym czarnuchu robi +8s/24h, jak dla mnie może być I oby zostało tak jak najdłużej. W ubiegłym tygodniu zwróciłem SPB101J1 przede wszystkim za beat error sięgający 1ms. Po tym jak się naczytałem na forach opinii na temat dokładności i problemów z 6R35, to mi przeszła ochota na Seiko. Żałuję, bo bardzo lubiłem ich zegarki Edytowane 7 Czerwca 2022 przez SQ2EJQ 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10020 #24841 Napisano 7 Czerwca 2022 48 minut temu, SQ2EJQ napisał(-a): I oby zostało tak jak najdłużej. W ubiegłym tygodniu zwróciłem SPB101J1 przede wszystkim za beat error sięgający 1ms. Po tym jak się naczytałem na forach opinii na temat dokładności i problemów z 6R35, to mi przeszła ochota na Seiko. Żałuję, bo bardzo lubiłem ich zegarki Jaki z tego wniosek? Nie sprawdzaj beat errora Ja nawet nie wiem co to jest i nie chcę wiedzieć 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #24842 Napisano 7 Czerwca 2022 A to jakieś odkrycie, albo występuje w wiekszym przedziale ? Z tego co mi wiadomo te same problemy potrafiły wystąpić w leciwym 6r15 a,b,c, chyba że wydłużenie rezerwy dało jeszcze bardziej do pieca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQ2EJQ 65 #24843 Napisano 7 Czerwca 2022 16 minut temu, siomon napisał(-a): Jaki z tego wniosek? Nie sprawdzaj beat errora Ja nawet nie wiem co to jest i nie chcę wiedzieć Dopóki mój nieodżałowany Alpinist SARB015 na 6R15 chodził, to mnie też to nie interesowało. Niestety później zatrzymywał się w trakcie noszenia z powodu bardzo niskiej amplitudy i kolejne wizyty u zegarmistrza pomagały na krótko. Dlatego boję się, że kolejne Seiko może posiadać podobną przypadłość. 0 Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #24844 Napisano 7 Czerwca 2022 (edytowane) 16 minut temu, SQ2EJQ napisał(-a): Dopóki mój nieodżałowany Alpinist SARB015 na 6R15 chodził, to mnie też to nie interesowało. Niestety później zatrzymywał się w trakcie noszenia z powodu bardzo niskiej amplitudy i kolejne wizyty u zegarmistrza pomagały na krótko. Dlatego boję się, że kolejne Seiko może posiadać podobną przypadłość. W którejś odmianie chyba B był jakiś problem z balansem (trzeba było go wymienić jak się trafił pierdyknięty) i pokłosie tego, że składają to cały czas roboty więc tolerancja na trybach jest taka se. Po to wprowadzili serię C i ja już nie słyszałem, żeby problem nagminnie się powtarzał. Wątpię też bardzo, że dyby caly układ był wadliwy rozwinęli by go do 6r35! Jeżeli już to po prostu nadal jest tak se przez proces produkcyjny a nie projektowy. Wiadomo, że nikt tego nie chce robić, ale po zakupie powinno się go zanieść przynajmniej do zegarmistrza na pomiary lub samemu, po tym podjąć decyzję o zwrocie zegarka lub ponownym rozłożeniu i złożeniu mechanizmu. A to powinno być robione w fabryce jako etap QC. PS. Ja w te roboty długo nie wierzyłem i myślałem, że to banialuki zazdrosnych zegarmistrzów od Szwajcarów, aż gdzieś w końcu dorwałem ukradkiem taki filmik, bo Seiko nie pozwala kręcić w fabryce. Był on powiedzmy jakości VHS i dosyć stary, przynajmniej lata 2000. Widać tak opanowali automatykę i robotykę, że pewnie pozwala to im masowo produkować z skutecznością 90% od dekad ? Edytowane 7 Czerwca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15778 #24845 Napisano 7 Czerwca 2022 (edytowane) Tuńczyk Edytowane 7 Czerwca 2022 przez Louis Cypher 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8173 #24846 Napisano 7 Czerwca 2022 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7445 #24847 Napisano 8 Czerwca 2022 Nowe piątki GMT. Tą lupkę to mogli sobie podarować 😑 https://www.fratellowatches.com/seiko-watches/introducing-the-new-seiko-5-gmt-series-a-trio-of-must-have-watches-for-beginners-and-veterans-alike/ 3 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #24848 Napisano 8 Czerwca 2022 https://www.fratellowatches.com/introducing-the-thinnest-seiko-prospex-divers-spb313j1-spb315j1-spb317j1/ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #24849 Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) . i w duecie Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Macmac 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #24850 Napisano 8 Czerwca 2022 5 godzin temu, evilym napisał(-a): Nowe piątki GMT. Tą lupkę to mogli sobie podarować 😑 https://www.fratellowatches.com/seiko-watches/introducing-the-new-seiko-5-gmt-series-a-trio-of-must-have-watches-for-beginners-and-veterans-alike/ O dziwo, podobają mi się. Fajny pomysł i dobrze, że na jubilee. Lupka według mnie na plus Jest na pewno lepsza niż dziura bez ramki czy datownik na 4:30. Ale za tą cenę to kupię jednak prawdziwego divera. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach