Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magik.

A my drżymy o wynik meczu z Gibraltarem  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zapytam tu bo w dziale z butami nie wypada ;) mój syn zaczyna w tym roku przygodę z piłką i chcę mu kupić buty. Może nie od razu korki, ale żwirówki. Nie wydam 500zł na buty dla małolata, z których zaraz wyrośnie więc mundial teamy odpadają. Młody oczywiście wybrał sobie jakieś kolorowe nike'i ale mam pewne obawy przed kupnem sportowych butów z plastiku... Ogólnie wybór skórzanych butów piłkarskich (nie tylko dla dzieci) jest masakrycznie mały :(

Macie Wy albo Wasze dzieciaki jakieś doświadczenia w temacie? Czy te tworzywa choć trochę oddychają, nie odparzają stóp? Może polecicie coś skorzanego do 200 zł?

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aty3 zapraszam na PW :) jestem trenerem piłki nożnej dzieciaków i się orientuje uważam dość dobrze ;) Sam kopałem troszkę i myślę, że coś doradzimy ;)

Skórzane do 200zł jeśli chodzi o turfy ( bo rozumiem, że to miałeś na myśli pisząc żwirówki) to z Nike były swego czasu Tiempo - skóra naturalna...

Warto zwrócić uwagę na modele z poprzednich sezonów :) Dziecko w jakim wieku i jaki rozmiar? :)

Edytowane przez BeKSa88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Legia Warszawa!

Dzięki za przypomnienie, po mundialowych wrażeniach, jakim bagnem jest polska piłka ligowa... Jest 85 minuta meczu i Legia przegrywa z St. Patrick's 0-1. Nawet jeżeli teraz strzeli 5 bramek to i tak tych 80 minut drewnianej gry nie zatrze... 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

St .Patrick's to reprezentacja jakiegoś pubu z Warszawy?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrz Irlandii... Legia właśnie strzeliła w 91 min. bramkę wyrównująca. Ale gra żenująco słabo, naprawdę. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacun dla tych którym chce się oglądać taki poziom piłki po dopiero co zakończonym, tak świetnym mundialu.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wiedzieli jaką reklamę dać zaraz po meczu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam...buty mają takie same, jak widziałem na mistrzostwach ;)

Poza tym przed sezonem jeszcze są - dajcie im spokój ;)

A tak poważnie - żenada do kwadratu. Choc w sumie niczego więcej się nie spodziewałem. Gwiazdy ka mać, gdzie my jesteśmy...wiem, wiem, awansowaliśmy ostatnio na 69 miejsce, była szansa wyprzedzić nawet Salwador i Albanię, ale chyba się nie udało :( o Burkina Faso nawet nie wspominam.  

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Cóż, liga słaba (polscy piłkarze są przepłacani i to wielokrotnie względem swoich umiejętności), trener z kapelusza (liga norweska i 10 meczy w Blackburn, jeden wygrany) to i efekty jak dzisiaj... Irlandczycy zagrali poprawny mecz jak na quasi profesjonalną/półamatorską drużynę. Mogli wbić więcej bramek, dobrze się bronili, mieli trochę szczęści. Nie potrafili utrzymać koncentracji do końca a byłaby sensacja. 

Legia grała katastrofalnie w obronie, to co wyprawiał Żyro nadaje się aby odesłać go do rezerw. W ataku jedyny pozytyw to Saganowski i Radovic. Pinto katastrofa. 

PS

Janowi Urbanowi życzę powodzenia w Hiszpanii. Osasuna do Primera!

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą po pierwszym meczu w sezonie już grać w następnym o wszystko...to dopiero wyczyn.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnym pocieszeniem jest, być może, fakt, że zaledwie (jak na tak duże miasto) ok. 8 tysięcy osób zapłaciło za to, żeby kolejny raz zostać mentalnie i estetycznie zgwałconymi. ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Cóż, liga słaba (polscy piłkarze są przepłacani i to wielokrotnie względem swoich umiejętności), trener z kapelusza (liga norweska i 10 meczy w Blackburn, jeden wygrany) to i efekty jak dzisiaj... Irlandczycy zagrali poprawny mecz jak na quasi profesjonalną/półamatorską drużynę. Mogli wbić więcej bramek, dobrze się bronili, mieli trochę szczęści. Nie potrafili utrzymać koncentracji do końca a byłaby sensacja. 

Legia grała katastrofalnie w obronie, to co wyprawiał Żyro nadaje się aby odesłać go do rezerw. W ataku jedyny pozytyw to Saganowski i Radovic. Pinto katastrofa. 

PS

Janowi Urbanowi życzę powodzenia w Hiszpanii. Osasuna do Primera!

To polskie drużyny mają trenerów? :blink:

Dobrze czytać forum.....nigdy bym nie pomyślał...

Ale pro bono pracują?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żenujące....z amatorami...szkoda nawet komentować...na myśl przychodzą słowa piosenki o Celinie "jakie dno, jakie dno..."

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze cos tam jednak doplacaja sami troche :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu w pracy takiej jakiej jest granie w piłkę nie płacą za efekty?

Wez Ty czy ja spierd..l coś w robocie to ......

Prawo pracy jest dla wszystkich jednakowe,czemu pracodawca -tu klub nie może ukarać jednego z drugim karą finansową za nie wykonanie zleconej pracy?

Może zamiast chlać po knajpach dzień przed meczem na Placu Konstytucji poszli by na trening?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Może zamiast chlać po knajpach dzień przed meczem na Placu Konstytucji poszli by na trening?

Brak profesjonalizmu to jedna z wielu przyczyn. Polska piłka nożna jest na dnie i tu potrzebna jest rewolucja. Trzeba zniszczyć obecny chory system i zacząć budowę od nowa. Zastanawiające tylko dlaczego piłkarze, którzy grają jak amatorzy nie zarabiają stosownie do swoich umiejętności ?. Od lat twierdzę, że przydałby się jakiś ogólnopolski protest kibiców. Nie chodzić na mecze, nie będzie wpływów z biletów, reklam, nikt szmaciarzy nie będzie chciał oglądać to i telewizja da sobie spokój z pokazywaniem tego dziadostwa. T-Mobile wycofa się z tego syfu, to może piłkarzyki pajacyki zaczną wreszcie myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym być złym prorokiem ale po pierwszej kolejce gier i dzisiejszym losowaniu to raczej nie zobaczymy polskich zespołów w pucharach... Jeżeli jednak, to będzie to dla mnie dużą niespodzianką. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyło się nudy MŚ, zaczęła się prawdziwa piłka TME :-) I na dzień dobry mistrz Polski dalej się kompromituje, porażka u siebie z Bełchatowem. Lech mocne uderzenie przy pustych trybunach. Karuzela się rozkręca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem masochistą. Oglądałem, prawie cały mecz Legia vs Bełchatów. I końcówkę Podbeskidzie-Pogoń. Legia, cóż, tragedia jak na dzisiaj. Nie podoba mi się ani skład Legii (jakieś zakupy na miarę pucharów? a nie tylko grzebanie w polskim błotku) ani forma zawodników ani praca trenera Berga i jego podejście do gier- trzy zmiany w połowie? Nie rozumiem wystawienia rezerw przeciw GKS - odpoczywać po dwóch meczach w sezonie, w których jeden się olało i grało ławką? To jak przygotowani są gracze podstawowego składu? Zawsze wydawało mi się, że ogranie, zwłaszcza na początku sezonu, pomaga wejść w rytm meczowy... Do tej pory porażki w pucharach tlumaczono nam tym, że "graliśmy mało" albo "wcale"... 

GKS grał solidnie i cierpliwie, przeważał w pierwszej połowie a Legia w drugiej nic nie mogła zrobić... Na plus tego meczu - bracia Xero, czyli bracia Mak. Nieco może jeszcze chaotycznie, nieco kondycja słaba ale będzie z nich pożytek. Dynamika, szybkość, świetne rajdy i bardzo dobre podania w pole karne. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi