Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to dobrze nie być kibicem, tak na luzie do tego człowiek podchodzi bez spinki, pośmieje się, jest mu wesoło i w ogóle 😁😁😁

memy-po-meczu-finlandia-polska (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy komentarz 😁😁😁

IMG_20250611_060921.jpg

A co mi tam 😁 😁 😁 

666ec427a08cc_o_medium.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem jest PZPN, jego strach przed zmianami... i ogólnie jakąkolwiek pracą.

Dlatego jak wspomniano, trener albo "swojak" bez talentu, polotu i planu na przyszłość albo zagraniczna miernota. Beenhakker napędził im niezłego stracha swoim profesjonalizmem i wizją polskiej piłki. Engele, Piechniczki i reszta leśnych dziadków mało zawałów nie podostawała.

Była podobno szansa zatrudnienia Herva Renarda... ale wtedy skończyłoby się opier***anie i w piłkarskich strukturach i na boisku, treningu. A to nie na rękę ani działaczom, ani raczej piłkarzom🤭

W związku z tym, nie zmieni sie nic... i dobrze, bo lubię czytać jak to blisko było, jak to byliśmy lepsi, jak to już na następnej, dużej imprezie, pokażemy pełnię własnych możliwości. Nie traktuje się mnie poważnie jako kibica, to ja uczciwie dopinguję tylko jak gramy z Niemcami 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja też nie kibic, ale też lubię pooglądać naszą reprezentację i wysłuchiwać ekspertów że jak to przecież na papierze jesteśmy lepsi 😁😁😁

IMG_20250611_065953.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepsze, że dziennikarze, kibice, będą to przeżywać jeszcze tygodniami... za to piłkarze już jutro rajskie wczasy, instagram i wyrąbane we wczorajszą porażkę. Mając małego syna, pchałbym go do zostania kopaczem za wszelką cenę 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Keniutek napisał(-a):

A najlepsze, że dziennikarze, kibice, będą to przeżywać jeszcze tygodniami... za to piłkarze już jutro rajskie wczasy, instagram i wyrąbane we wczorajszą porażkę. Mając małego syna, pchałbym go do zostania kopaczem za wszelką cenę 🤭

Mój nie chce być kopaczem mówi że to obciach 😆😆😆

A tak z drugiej ręki 🤗🤗🤗

Screenshot_2025-06-11-07-20-31-64_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Keniutek napisał(-a):

W sumie super robota. Pójdzie do Ekstraklapy i nawet w tej dennej lidze zarobi więcej niż 90% nas tu na forum. Pogra 10 lat, nakupi z 16 mieszkań za kasę z piłki i w wieku 32 lat zakończy karierę. A do tego zostań jego managerem, to przytulisz jeszcze prowizję z kontraktów. I już masz plan na zarąbiste życie na poziomie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi, że kanał "Dzieli nas piłka" to nie parodia, to paradokument....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ale Probierz miał ładny garnitur , taki w prążki 😂

Screenshot_2025-06-11-09-50-49-011_com.instagram.android-edit.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojtam, ojtam... Narzekacie. 

Pomyslcie sobie o takich Wlochach. Onu kilka dni temu polegli z Norwegia. A kto z Was polegl z Norwegia? Przeciez oni tam prawie prohibicje maja, bo alkohol drogi.

Polec z Finlandia to co innego. Kto z Was choc raz w zyciu nie polegl z Finlandia ten niech rzuci swoim zegarkiem! 

😄

A trener Probierz przynajmniej ladnie sie prezentuje. Eleganckie i gustowne garnitury, fajne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spaletti też zawsze elegancki, a jednak wyleciał 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, piku napisał(-a):

Kto z Was choc raz w zyciu nie polegl z Finlandia ten niech rzuci swoim zegarkiem! 

Rzuciłem co mi tam , ja nie poległem 😆😆😆

IMG20250611112212.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Rzuciłem co mi tam , ja nie poległem 😆😆😆

IMG20250611112212.jpg

Nie kłam, na pewno położyłeś z namaszczeniem albo dawaj filmik! ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.06.2025 o 15:26, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Lewandowski jest piłkarzem zdecydowanie ponadprzeciętnym. Czy tak wybitnym, jak zdawałyby się za tym przemawiać jego kariera klubowa i zdobyte nagrody/wyróżnienia? Wciąż nie jestem do końca pewien. Chyba tak, ale to jednak inna liga niż Messi lub Ronaldo (nawiązując do zbliżonej generacji). Jest niewątpliwie piłkarzem, który jako Polak osiągnął w piłce KLUBOWEJ absolutne szczyty, niemal wszystko. Tu nikt mu nie dorównuje w całej historii naszej kopanej. Nikt nie miał AŻ TAKIEJ kariery KLUBOWEJ. Nie da się też zaprzeczyć, nawet pomimo tez o "dostawianiu nogi" i "nieustających karnych", że zdobył astronomiczne liczby bramek i wielokrotnie był królem strzelców czołowych lig świata.

Przy całym szacunku dla Lewego i sposobu w jaki sposób prowadzi swoją karierę i ile bramek zdobył w różnych ligach, to zawsze jednak mam wątpliwości, czy kariera Bońka w latach 80-tych nie była większa.

W 1982 roku przechodzi do Juventusu za podobno 1,8mln USD. Wydaje się to mało, ale ówczesny najdroższy piłkarz świata to Maradona - kosztował Barcelonę w 1982 podobno niecałe 8mln. Z Juve zdobył Puchar Europy, PZP, mistrzostwo Włoch i chyba też superpuchar Europy. W 1985 przeszedł do Romy, jako absolutna gwiazda. Tak więc, nie ujmując niczego Lewemu, myślę, że kariera Bońka jest co najmniej porównywalna.

I warto pamiętać, że wtedy w klubie mogło grać maksymalnie 3 cudzoziemców, a w Juve grał m.in. Platini

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Olo_H napisał(-a):

Przy całym szacunku dla Lewego i sposobu w jaki sposób prowadzi swoją karierę i ile bramek zdobył w różnych ligach, to zawsze jednak mam wątpliwości, czy kariera Bońka w latach 80-tych nie była większa.

W 1982 roku przechodzi do Juventusu za podobno 1,8mln USD. Wydaje się to mało, ale ówczesny najdroższy piłkarz świata to Maradona - kosztował Barcelonę w 1982 podobno niecałe 8mln. Z Juve zdobył Puchar Europy, PZP, mistrzostwo Włoch i chyba też superpuchar Europy. W 1985 przeszedł do Romy, jako absolutna gwiazda. Tak więc, nie ujmując niczego Lewemu, myślę, że kariera Bońka jest co najmniej porównywalna.

I warto pamiętać, że wtedy w klubie mogło grać maksymalnie 3 cudzoziemców, a w Juve grał m.in. Platini

Ja BARDZO cenię Zbigniewa Bońka i uważam, że całościowo był bardziej wartościowym piłkarzem. A tak trochę dla zabawy, zapytałem jeszcze SI. No i patrz:

Porównując osiągnięcia klubowe Zbigniewa Bońka i Roberta Lewandowskiego, trzeba uwzględnić kontekst epoki, w której grali, oraz skalę ich sukcesów. Oto zestawienie i analiza:

🏆 SUKCESY KLUBOWE – ZBIGNIEW BONIEK

Kluby:

• Widzew Łódź (1975–1982)

• Juventus (1982–1985)

• AS Roma (1985–1988)

Największe osiągnięcia:

🔹 Puchar Europy (obecnie Liga Mistrzów)
Zwycięzca: 1985 (z Juventusem)
– Boniek zagrał finał, choć to mecz tragiczny – Heysel.

🔹 Superpuchar Europy: 1984
🔹 Puchar Zdobywców Pucharów: 1984
🔹 Mistrzostwo Włoch (Serie A): 1984
🔹 Puchar Włoch: 1983, 1986

Indywidualnie:
– Jeden z bohaterów zwycięskiej kampanii Juve w Europie
– Wyróżniany za styl, inteligencję gry, szczególnie w Europie

🏆 SUKCESY KLUBOWE – ROBERT LEWANDOWSKI

Kluby:

• Znicz Pruszków, Lech Poznań

• Borussia Dortmund (2010–2014)

• Bayern Monachium (2014–2022)

• FC Barcelona (2022–)

Największe osiągnięcia:

🔹 Liga Mistrzów UEFA:
Zwycięzca: 2020 (z Bayernem)
Finalista: 2013 (z Dortmundem)

🔹 Klubowe Mistrzostwo Świata: 2020
🔹 Superpuchar Europy: 2020
🔹 Bundesliga: 10 razy (z Bayernem, z rzędu!)
🔹 DFB Pokal (Puchar Niemiec): 4 razy
🔹 La Liga: 2023 (z Barceloną)

Indywidualnie:
🔹 Złoty But: 2021
🔹 Piłkarz Roku FIFA: 2020, 2021
🔹 Rekordzista – 41 goli w sezonie Bundesligi (2020/21)
🔹 Najlepszy strzelec Bundesligi – 7 razy
🔹 Ponad 600 goli w karierze klubowej i reprezentacyjnej

🔍 PORÓWNANIE I WNIOSKI

Kryterium Boniek Lewandowski
Liga Mistrzów 1x wygrana 1x wygrana, 1x finał
Krajowe mistrzostwa 1x Serie A 10x Bundesliga, 1x La Liga
Krajowe puchary 3x Włochy 4x Niemcy, 1x Hiszpania
Superpuchary i inne Superpuchar Europy Superpuchar Europy, KMŚ
Sukcesy indywidualne wysoka reputacja światowe uznanie, nagrody FIFA
Strzelone gole kilkadziesiąt ponad 600

OCENA: CZYJE OSIĄGNIĘCIA SĄ WIĘKSZE?

Robert Lewandowski osiągnął znacznie więcej w piłce klubowej pod względem:
– liczby tytułów,
– znaczenia w drużynach,
– indywidualnych wyróżnień,
– długowieczności na najwyższym poziomie,
– roli lidera i strzelca w czołowych klubach Europy.

Zbigniew Boniek miał krótszy okres gry na najwyższym europejskim poziomie, ale zapisał się jako kluczowy gracz Juventusu w erze sukcesów międzynarodowych, z dużym szacunkiem we Włoszech.

📌 Podsumowanie:

Zbigniew Boniek – legenda i pionier sukcesu Polaków w wielkim klubie, stylowy i ważny gracz w złotych czasach Juventusu.
Robert Lewandowskijeden z najlepszych napastników XXI wieku, o osiągnięciach, które lokują go w ścisłej czołówce historii piłki klubowej.

Zatem: pod względem obiektywnym – większe osiągnięcia klubowe ma Robert Lewandowski.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W półfinalach ostatniej Ligi Mistrzów mieliśmy chyba 5 Polaków. Praktycznie połowa wyjściowego składu. Powiedzcie mi proszę jak to możliwe że reprezentacja gra jak gra. Przecież to statystycznie nawet powinno wyglądać inaczej…

Nie pojmuję tego fenomenu😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, TylerVega napisał(-a):

W półfinalach ostatniej Ligi Mistrzów mieliśmy chyba 5 Polaków. Praktycznie połowa wyjściowego składu. Powiedzcie mi proszę jak to możliwe że reprezentacja gra jak gra. Przecież to statystycznie nawet powinno wyglądać inaczej…

Nie pojmuję tego fenomenu😀

Nie ma w tym żadnej tajemnicy, wystarczy tylko odpowiednio dobrany selekcjoner i PZPN o to potrafi zadbać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie ma w tym żadnej tajemnicy, wystarczy tylko odpowiednio dobrany selekcjoner i PZPN o to potrafi zadbać. 

Myślę że coś w tym jest. Szkoda że chyba nasze złote pokolenie trafiło na taką bryndze bo był potencjał w tych chłopakach. Na drugich Lewandowskich, Błaszczykowskich, Zielińskich, Szczesnych, nawet Krychowiakow z Sewilli trochę poczekamy…

Edytowane przez TylerVega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, TylerVega napisał(-a):

Myślę że coś w tym jest. Szkoda że chyba nasze złote pokolenie trafiło na taką bryndze bo był potencjał w tych chłopakach. Na drugich Lewandowskich, Zielińskich, Szczesnych, nawet Krychowiakow z Sewilli trochę poczekamy…

Jak się da coś spaskudzić, to się da... Szkoda, że Kazimierz Górski nie urodził się 40 lat później. Z takim potencjałem mielibyśmy co najmniej jedno mistrzostwo świata. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

💥

Zrezygnował, czy został zrezygnowany? 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie to ma znaczenie :) przyjdzie ktoś inny, będzie nowe otwarcie, a wyniki takie same :) Nie ma co sobie robić nadziei. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, pmwas napisał(-a):

💥

Zrezygnował, czy został zrezygnowany? 

Podejrzewam kibiców o propozycję bez możliwości odrzucenia. Honorowo to mógł odejść zaraz po meczu. 

2 minuty temu, XoneX napisał(-a):

Jakie to ma znaczenie :) przyjdzie ktoś inny, będzie nowe otwarcie, a wyniki takie same :) Nie ma co sobie robić nadziei. 

Jak Kulesza wybierze jakiegoś "lokalnego znajomka", to będzie jak było. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz trzeba znaleźć kolejnego Polaka bez polotu, żeby kontynuował wizję Kuleszy. Wpadamy z deszczu pod rynnę in 3...2...1...

Panie Boże, widzisz i nie grzmisz 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi