Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Co taka cisza w wątku? Dzisiaj radosna Palmowa Niedziela, piwo się chłodzi? Trzeba wierzyć w zwycięstwo jak 15000 naszych Rodaków obecnych na stadionie w Dublinie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nawet nie o wiarę chodzi, ale argumenty są raczej po naszej stronie. Jak zagrają na swoim poziomie i nie dadzą na siebie naskoczyć na początku to o wynik jestem spokojny.

EDIT: tylko Wawrzyniak i Peszko mi w tym wszystkim się nie podobają... Oby okazało się, że bezpodstawnie.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm Wawrzyniak raczej jest w formie, w Lechii gra bezbłędnie, co do Peszki się nie wypowiadam, bo nie śledzę jego ligi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nawet nie o wiarę chodzi, ale argumenty są raczej po naszej stronie. Jak zagrają na swoim poziomie i nie dadzą na siebie naskoczyć na początku to o wynik jestem spokojny.

EDIT: tylko Wawrzyniak i Peszko mi w tym wszystkim się nie podobają... Oby okazało się, że bezpodstawnie.

Jak na razie chyba bezpodstawnie ;)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszna kopanina i chaos, nasi grają niepewnie. Popełniamy bardzo dużo błędów w środku pola, nie umiemy przeprowadzić żadnej akcji w ofensywie z większą liczbą podań niż trzy... 

Boję się o wynik.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszna kopanina i chaos, nasi grają niepewnie. Popełniamy bardzo dużo błędów w środku pola, nie umiemy przeprowadzić żadnej akcji w ofensywie z większą liczbą podań niż trzy... 

Boję się o wynik.

Wykrakałeś...

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że tylko 1:1

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, niestety. Ale ta bramka wisiała w powietrzu... Nie można tak oddawać pola i grać aż tak niedokładnie.

Szkoda dwóch punktów. Niemcy swój mecz wygrali. Szkoci też, mamy tylko jeden punkt przewagi... A Irlandia ma 8 pkt., czyli 3 mniej. Wszystko jeszcze w tej grupie jest możliwe.

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabo.

Olkowski i Jodłowiec najgorsi na boisku.

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo kiepska gra, bez żadnego pomysłu. Atak nie istniał. Nie wykorzystany zupełnie potencjał Lewandowskiego i Milika. Niestety sprawdza się to, że Polacy po zimie grają słabiutko. Na boisku był tylko Glik i Fabiański.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coby nie mówić Irlandczycy na gola zasłużyli, nasi w drugiej połowie bardzo kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda , ale sobie na to zapracowali.

malizną zapachniało, niestety.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważne błedy Nawałki. Całą drugą połowę nie istniała druga linia, a on czekał ze zmianą do 87 minuty....na co czekał???

Olkowski do zmiany był już po kwadransie.

Przypadkowo strzelona bramka przez Peszko  zamiast dodać skrzydeł cofnęła standardowo naszych w szesnastkę.

Rybus jak na skrzydłowego katastrofa. Ołów w butach...

Ciekawostka. Brawo dla Irlandii. Patrzcie na minuty strzelonych goli...

57982cb0a37fbcd3gen.jpg

8af62198c54152bcgen.jpg

W doliczonym czasie ugrali 5 punktów.

Edytowane przez TIK TAK

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że Irlandczycy będą grać do końca pewnie po to trzymał Jodłowca na boisku.

Rybus faktycznie strasznie powolny. Rosyjska liga gra wiosna - jesień nadal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po cholerę wygrywać z mistrzami świata, jeżeli traci się punkty ze Szkotami i Irlandią? Broniliśmy się tak, jakbyśmy grali z Argentyną z najlepszych czasów Maradony - tylko wtedy byłoby 7:0. Armia bez generała - całe szczęście, że chociaż kaprale uratowali honor (Fabiański, Glik). Przewiduję porażkę ze Szkocją, co najwyżej remis z Ajryszami, klęskę w Niemczech i... Chałupy welcome to! ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że jednak doczłapiemy na 2-gim miejscu w grupie do końca i wyjdziemy z grupy, ale będzie nerwowo pewnie pod koniec eliminacji.

Natomiast Nawałka niestety nie dokonał taktycznej rewolucji w tej kadrze, jak gra była na hurrraaa tak nadal jest, wszystko jest przypadkowe, bałagan na boisku. Nie wiem czy cieszyć się z kolejnego awansu na mistrzostwa bo z taką grą jak się już parę razy boleśnie przekonaliśmy nie ma co szukać na mistrzostwach bo my zwykle swojej gry na mistrzostwach nie poprawiamy a inni tak i wychodzi potem, że jesteśmy najsłabszą drożyną na mundialu. Milik oddał dzisiaj chociaż jeden strzał ? Przecież to jest jakaś paranoja. Cały czas graliśmy jakieś wysokie bezsensowne piłki, najczęściej do przeciwnika zamiast budować spokojnie atak pozycyjny. Granie z brytolami górnych piłek to samobójstwo przecież.

Tylko totalnie rozregulowanym celownikom Irlandczyków zawdzięczamy dzisiaj remis.

Zgadzam się, że Mila zdecydowanie na późno wszedł, należało go wpuścić już w 70tej minucie bo gra wyglądała coraz gorzej na boisku a nie coraz lepiej.

Boczni obrońcy - tragedia. Chyba lepiej było przymocować zamiast nich makiety piłkarzy do murawy - stanowiliby większą przeszkodę dla przeciwnika.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grają lagę bo w tej drużynie nie ma z kim poklepać w środku pola.

Jodłowiec to drewno, nie wiem co on w ogóle robi w reprezentacji.

Krychowiak jest w stanie co najwyżej zagrać do najbliższego zawodnika.

Rybus oprócz tego że jest szybki (wczoraj nie był) nic nie wnosi do drużyny.

Olkowski ponoć jest niezły jak się podłączy do ofensywy ale w obronie wczoraj za to grał tragicznie.

Warzywniak to dramat, jeszcze wczoraj coś tam odbijał w obronie, ale to straszne że z 40mln ludzi nie można wybrać lepszego lewego obrońcy.

Zostaje Peszko, który coś tam ma szanse szarpnąć, Lewandowski i Milik do wykończenia, trochę mało...

Najgroźniejsze piłki do przodu grał wczoraj Fabiański...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grają lagę bo w tej drużynie nie ma z kim poklepać w środku pola.

Jodłowiec to drewno, nie wiem co on w ogóle robi w reprezentacji.

Krychowiak jest w stanie co najwyżej zagrać do najbliższego zawodnika.

Rybus oprócz tego że jest szybki (wczoraj nie był) nic nie wnosi do drużyny.

Olkowski ponoć jest niezły jak się podłączy do ofensywy ale w obronie wczoraj za to grał tragicznie.

Warzywniak to dramat, jeszcze wczoraj coś tam odbijał w obronie, ale to straszne że z 40mln ludzi nie można wybrać lepszego lewego obrońcy.

Zostaje Peszko, który coś tam ma szanse szarpnąć, Lewandowski i Milik do wykończenia, trochę mało...

Najgroźniejsze piłki do przodu grał wczoraj Fabiański...

ja bym do tego towarzystwa in minus dodał Szukałę , obserwuję go od kilku spotkań i jego gra mnie nie przekonuje ,w drugiej połowie co prawda przydawal się jego wzrost ale mimo wszystko popełnia zbyt dużo błędów . We wczorajszym meczu strasznie irytowało mnie w grze naszej reprezentacji pykanie główkami zamiast gasić piłkę i rozgrywać ją szybko po ziemi . Przydałaby nam się w środku pola para piłkarzy pokroju Xavi-Iniesta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukała faktycznie kiepsko, ale to nie czas i miejsce na eksperymentowanie na tej pozycji z jakimiś wynalazkami typu Thiago Cionek. Jak awansujemy to Nawałka powinien poszukać drugiego stopera.

Żeby poprawić środek pola obok Krychowiaka musi grać ktoś kto oprócz pracy w  obronie potrafi podnieść głowę i dograć dobrą piłę do skrzydła albo do Lewandowskiego. Nie śledzę naszej ligi zbyt dokładnie ale nie kojarzę takiego piłkarza...

Więc raczej będziemy dalej się kopać w czoło, czasem wyjdzie lepiej - jak z Niemcami, czasem gorzej - jak wczoraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Lewandowski to  grał w tym meczu ? :P bo go jakoś nie zauważyłem :D

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurza mnie gadanie, że gol uznany niesłusznie, bo z niesłusznego rzutu rożnego. Nie z tego to z kolejnego by siadło. Kompletnie nie rozumiem jak można tak cofnąć drużynę po strzeleniu gola...Jeszcze nigdy Polska broniąc Częstochowy nie dowiozła wyniku.

Rybus tragedia, Milik gwiazda przestała cały mecz, tragedia Olkowski czy jak mu tam, jedynie Glik zagrał na wysokim poziomie.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Lewandowski to  grał w tym meczu ? :P bo go jakoś nie zauważyłem :D

następnym razem załóż okulary...

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie muszę ale dalej uważam ,że w reprezentacji nic nie pokazuje i nie ma z niego pożytku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi