Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Bo akurat ta trójka pasowała do siebie, jak pięść do nosa ;)
Posadź przy sterze Probierza w dzisiejszym PSG... i nie grasz nawet w europejskich pucharach. 

Piłkarze grający w poważnych klubach mają porównanie i widzą co dzieje się "na kadrze". Lewy skrytykował sztab po meczu z Mołdawią i atmosfera z kiepskiej zrobiła się ch**owa. Ale to tak, jakbyśmy chłopakom z Maranello kazali słuchać i naśladować naszych magików od Izery :D

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Edmund Exley napisał(-a):

To bardzo ryzykowna i moim zdaniem nietrafiona teza. Być może to trzech graczy o największej skali talentu, ale marginalizowanie znaczenia i sukcesów kilku innych graczy jest niesprawiedliwe. Tym bardziej, że to właśnie ci inni gracze poprowadzili polską piłkę do największych sukcesów.

To tylko dowód na to, że z dobrym trenerem da się zrobić świetny zespół. Jak jest kiepski, to z najlepszych zawodników wyjdzie rasowa bryndza. Nie marginalizuję dorobku innych zawodników, wymieniłem tylko trzech wybitnych, najlepszych w historii polskiej piłki. Świetnym trenerem to był Górski, ostatni prawdziwy sukces był pod wodzą Piechniczka, bagatela 43 lata temu. Przyzwoity wynik miał Benhakker, ale on miał do dyspozycji co najwyżej przeciętniaków z czołowych lig (często tylko rezerwowych w klubach). Szczytem marnotrawstwa talentów, była poprzednia dekada, gdy członkowie kadry byli znaczącymi a często czołowymi zawodnikami w silnych klubach i co? Wejście w bólach do Mistrzostw Europy? J jednak sięgam pamięcią do czasów, gdy w ME grało 8 zespołów a MŚ 16.  Na szczęście międzynarodowe federacje piłkarskie wyszły na przeciw problemom polskiej piłki i sukcesywnie zwiększają pulę miejsc na tych zawodach. Najlepiej by było, gdyby na ME grały 32 drużyny a MŚ 64.  Łatwo będzie wtedy odnieść kolejny "sukces". ;) 

2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Widziałeś na ostatnich mistrzostwach Europy i świata jak Portugalia grała zdecydowanie lepiej gdy Rolando był zdjęty z boiska? A przecież to bóg lokalnej piłki, absolutny lider wszystkich chyba statystyk. 

Problemem jest marny trener, ten zmarnuje największe talenty. Dobry potrafi z przeciętniaków stworzyć skuteczny zespół. Co do CR, to jest primadonna zakochana w sobie. Lewy na pewno tak nie gwiazdorzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Keniutek napisał(-a):

Bo akurat ta trójka pasowała do siebie, jak pięść do nosa ;)
Posadź przy sterze Probierza w dzisiejszym PSG... i nie grasz nawet w europejskich pucharach. 

Piłkarze grający w poważnych klubach mają porównanie i widzą co dzieje się "na kadrze". Lewy skrytykował sztab po meczu z Mołdawią i atmosfera z kiepskiej zrobiła się ch**owa. Ale to tak, jakbyśmy chłopakom z Maranello kazali słuchać i naśladować naszych magików od Izery :D

Probierz to Probierz. Ale jest selekcjonerem. Czy to dobrze? Nie wiem. Jak były częste zmiany, to że nie daje się trenerowi czasu żeby poukładał drużynę. Jak nie ma zmian, to za długo trzymamy kiepskiego trenera. 

Nie dogodzisz. 

Sęk w tym, że to wygląda tak, jakby to nie dla lewego zaszczytem była gra w reprezentacji, tylko dla Polaków zaszczytem było to, że on w niej raczy zagrać. Tak to wyszło mniej więcej. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może odwołam się do mojego ulubionego sportu, czyli koszykówki. Był czas że największa gwiazdą tej dyscypliny w Polsce był Marcin Gortat. Niestety, zachował się jak primadonna i wybrał miliony w NBA zamiast reprezentacji. Coś tam mętnie tłumaczył, ale wyszło to słabo. Natomiast już  bez niego, Polska reprezentacja w kosza, raczej bez gwiazd, osiągnęła fantastyczne wyniki na mistrzostwach świata i Europy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozpędzajmy się. Drużyna ze światowego formatu gwiazdą to jednak silniejsza, a nie słabsza drużyna. Konflikty są wszędzie i zawsze. Ale musielibyśmy mieć do czynienia z totalną już patologią, żeby w uzasadniony sposób twierdzić, że brak Lewego w dobrej formie to... wzmocnienie kadry.  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nie rozpędzajmy się. Drużyna ze światowego formatu gwiazdą to jednak silniejsza, a nie słabsza drużyna. Konflikty są wszędzie i zawsze. Ale musielibyśmy mieć do czynienia z totalną już patologią, żeby w uzasadniony sposób twierdzić, że brak Lewego w dobrej formie to... wzmocnienie kadry.  ;) 

Nie wiem czy to do mojej wypowiedzi nawiązujesz, bo ja nic takiego nie napisałem. Mnie chodzi o to, że, moim zdaniem, podkreślę, polska reprezentacja była tak zapatrzona w Lewandowskiego, że bała się grać inaczej niż pchając podania do niego. Do Portugalii nawiązałem nieprzypadkowo, bo całkiem sporo czytałem o tym jak obecność Rolando i to jak bardzo chciał sam rozstrzygać mecze powodowała że inne rozwiązania taktyczne były rzadziej stosowane. Lewandowski to wspaniały piłkarz; niestety, w reprezentacji nie miał okazji nic szczególnego osiągnąć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Nie wiem czy to do mojej wypowiedzi nawiązujesz, bo ja nic takiego nie napisałem. Mnie chodzi o to, że, moim zdaniem, podkreślę, polska reprezentacja była tak zapatrzona w Lewandowskiego, że bała się grać inaczej niż pchając podania do niego. Do Portugalii nawiązałem nieprzypadkowo, bo całkiem sporo czytałem o tym jak obecność Rolando i to jak bardzo chciał sam rozstrzygać mecze powodowała że inne rozwiązania taktyczne były rzadziej stosowane. Lewandowski to wspaniały piłkarz; niestety, w reprezentacji nie miał okazji nic szczególnego osiągnąć. 

OK. Zgadzam się, że - chociaż każda gwiazda zapewne posiada pewne cechy osobowości narcystycznej ;) - to nadmierne ciągotki do dominacji mogą "zabić kolektyw". Dlatego tym ważniejszy jest trener, który potrafi i, przede wszystkim, ma PODSTAWY do tego, żeby uchwycić to wszystko za tzw. ryj.  :D 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Leśne dziadki z PZPNu mają swojaka za trenera i są zadowoleni. A że wyników nie ma? A kogo to interesuje? Oprócz kibiców oczywiście. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koncepcja usuwania gwiazd z reprezentacji, kojarzy mi się nieodparcie z ideami Pol Pota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Ja może odwołam się do mojego ulubionego sportu, czyli koszykówki. Był czas że największa gwiazdą tej dyscypliny w Polsce był Marcin Gortat. Niestety, zachował się jak primadonna i wybrał miliony w NBA zamiast reprezentacji. Coś tam mętnie tłumaczył, ale wyszło to słabo. Natomiast już  bez niego, Polska reprezentacja w kosza, raczej bez gwiazd, osiągnęła fantastyczne wyniki na mistrzostwach świata i Europy. 

Gortat to wyrobnik który nie nadawał się do prowadzenia ataku przez niego i nigdy nie potrafił wyczarować czegoś z kapelusza. Lewandowski wiele razy wygrywał nam mecze, bez niego kadra nie potrafi ograć nikogo ponad San Marino. O czym tu mowa 

14 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Dziś będziemy mogli zobaczyć jak Lewandowski przeszkadzał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Leśne dziadki z PZPNu mają swojaka za trenera i są zadowoleni. A że wyników nie ma? A kogo to interesuje? Oprócz kibiców oczywiście. 

Tzn szczerze mówiąc, to nie jestem fanem pana Probierza, ale z drugiej strony - jak wszyscy trenerzy zawodzą, to może jednak z drużyną jest kłopot? 

I druga sprawa. Trener dobry czy nie - zawsze jest ponad zawodnikiem. Nie może być tak, że zawodnik jest aż tak dobry, że nawet trener ma go słuchać. Bo to chyba zawsze kończy się źle. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, pmwas napisał(-a):

Tzn szczerze mówiąc, to nie jestem fanem pana Probierza, ale z drugiej strony - jak wszyscy trenerzy zawodzą, to może jednak z drużyną jest kłopot? 

I druga sprawa. Trener dobry czy nie - zawsze jest ponad zawodnikiem. Nie może być tak, że zawodnik jest aż tak dobry, że nawet trener ma go słuchać. Bo to chyba zawsze kończy się źle. 

Problemem polskiej piłki jest kolesiostwo. Poza tym skąpstwo i dlatego nie zatrudniają profesjonalistów na stanowisku selekcjonera. Polski trener bez dorobku z entuzjazmem przygarnie 100k zł/mies. a to kwota za mała na trenera z klasą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Problemem polskiej piłki jest kolesiostwo. Poza tym skąpstwo i dlatego nie zatrudniają profesjonalistów na stanowisku selekcjonera. Polski trener bez dorobku z entuzjazmem przygarnie 100k zł/mies. a to kwota za mała na trenera z klasą. 

Osobiście nie wierzę, że Polska piłka będzie kiedyś silna. A co do zarobków za kopanie piłki to wolę się nie wypowiadać, bo... no bo nie. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finlandia gol. Brawo Probierz i jego zbuntowane gwiazdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewidziałem 😀 żona świadkiem, że będzie problem, gdy Finowie strzelą pierwsi bramkę, oby się dobrze skończyło, bo jak nie, to będą piłkarze musieli się zmierzyć z krytyką nieobecności Lewandowskiego.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oglądam z synem i się zastanawiam po co się poddawać takim masochistycznym przeżyciom 🤣. No ale jak mawiał klasyk: dopóki piłka w grze…..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie to szczęście, że po 2002 roku i mistrzostwom organizowanym w Korei i Japonii powiedziałem sobie dość. Szkoda nerwów, niech inni denerwują się za mnie :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile razy sobie obiecywałem, że już patałachów nie będę oglądał, a potem znowu się katuję🤦‍♂️🤦‍♀️

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, GostRado napisał(-a):

Ile razy sobie obiecywałem, że już patałachów nie będę oglądał, a potem znowu się katuję🤦‍♂️🤦‍♀️

Bo martyrologia naszą cechą narodową jest....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Finlandia gol. Brawo Probierz i jego zbuntowane gwiazdy.

Przynajmniej Lewy nie przeszkadza 😁😁😁 Ale ja tam się nie znam 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
28 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Przynajmniej Lewy nie przeszkadza 😁😁😁 Ale ja tam się nie znam 🤗🤗🤗

Z Lewym pewnie można by liczyć na bramki. Ale w obronie to on nie gra, a 0-2 już jest. Errata: 1-2.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ile razy sobie obiecywałem, że już patałachów nie będę oglądał, a potem znowu się katuję

dziadek oglądał, ojciec oglądał, to i Ty będziesz... taka to tradycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Podobają mi się eksperci w TV, statystycznie lepiej gramy, i mają nadzieję na 3 do 2 dla naszych 🤔🤔🤔

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi