Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość liscak

John Frusciante - The Empyrean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hah, Megadeth to była moja pierwsza ulubiona kapela. "Rust In Peace" rządził :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Wczoraj rozpoczął się w Krakowie 24 Festiwal Kultury Żydowskiej, co mi przypomniało, że kilka lat temu na wcześniejszym festiwalu po raz pierwszy usłyszałem Rykardę Parasol. Polecam. Świetny głos.

Mocno promowana Lana Del Rey, której styl śpiewania przypomina trochę styl Rykardy, mogłaby u niej śpiewać najwyżej w chórkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Lincoln Six Echo - zainteresowałeś mnie twórczością Minako Yoshida.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deep Purple... zespół nierówny, istniejący chyba za długo, bez Lorda i Blackmore'a, ale jednak Potęga! Pisałem już, jak uwielbiam "Made in Japan", ale też wiele studyjnych rzeczy lubię. Np. pierwszą, nieco zapomnianą płytę, studyjny kanon między "In Rock" a "Machine Head" [a z tego okresu szczególnie lubię "Fools" z "Fireball"], ale też np. "Come Taste the Band" - moim zdaniem fajna rzecz.

Ktoś z Kolegów już kupł sobie reedycje Led Zeppelin? Oglądałem je w empiku - wyglądają przepięknie (zwłaszcza w kontekście dość surowych wydań pudełkowych z ostatnich lat). Słyszałem w Trójce trochę bonusów, które są ciekawym uzupełnieniem całości (choć szoku nowości nie ma).

A ja przed meczem włączyłem sobie dwie płyty, które może nie są do końca w moich klimatach, ale od lat je cenię i co jakiś czas sobie włączam. To "I Ching" i "Świnie".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem I,II,III najciekawsza jest dodatkowa pływa w I czyli koncert z Paryża Olimpia'69. Do tej pory kupowałem pare płyt zremasterowanych np The doors itp ale to co robił Page to mistrzostwo, na początku nie byłem przekonany do zakupu po przesłuchaniu jestem bardzo zadowolony:) Polecam teraz czekać tylko na Pink Floyd Division Bell zremeastterowana wersje

BTW...

https://www.youtube.com/watch?v=7jMlFXouPk8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim czasie coś mnie na sentymenty wzięło. W dodatku przed chwilą była o nich mowa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie tak zwane "3 akordy, darcie mordy"

Dead Kennedys

qs2m2s.jpg

<embed src=

> Edytowane przez papax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój tata ma "Fresh Fruit and Rotting Vegetables" na oryginalnym amerykańskim winylu. W środku jest fajny rozkładany plakat (zdaje się, że mniej fajny był we "Frankenchrist" ;) ) . Jako znawca rocka zmobilizowałem się i raz wysłuchałem tę płytę. Nie dla mnie. Ale szanuję odmienne zainteresowania Kolegi  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.youtube.com/watch?v=Izq-B50k0-Y

Bardzo fajny kawałek f, fajni ludzie . Super się ogląda i jeszcze lepiej słucha ;) cały film jest o tym jak robili ten utwór , z masą improwizacji , dużą dawką humoru i krótkim terminie :)

Polecam !!

ps od około 15 minuty cały gotowy kawałek .

Edytowane przez bury22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim czasie coś mnie na sentymenty wzięło. W dodatku przed chwilą była o nich mowa:

A ja troche wcześniejsze albumy Pink Floyd- ''obscured by clouds'' i ''more''.Wcześniejsze ich płyty mają magiczną moc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi