Mnfd 105 #1476 Napisano 31 Grudnia 2018 Jeszcze tylko parę godzin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz Kowalczyk 15 #1477 Napisano 9 Stycznia 2019 Mam i ja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8960 #1478 Napisano 23 Stycznia 2019 Panowie, czy ktoś z Was dysponuje może widokiem rozstrzelonym (exploded view) do zegarka OCW-S100? Byłbym zobowiązany, gdyby zechciał się podzielić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8960 #1479 Napisano 7 Lutego 2019 Chciałbym podzielić się z Wami moją recenzją Oceanusa OCW-S100-1AJF, której nie miałbym możliwości popełnić, gdyby nie uprzejmość kolegi Marcina, jednego z widzów mojego kanału. https://youtu.be/U0loQHkOf2s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #1480 Napisano 8 Lutego 2019 Wielki dzięki za film i pokazanie Oceanusa.Znowu chce do niego wrócić. Z jakiego języka jest Twoja wymowa Oceanus?Czy nie powinieneś wymawiać tego słowa po Polsku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekk 1 #1481 Napisano 8 Lutego 2019 Oceanusy są piękne.Chciałbym takiego sobie sprawić Ocw-s3000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8960 #1482 Napisano 8 Lutego 2019 (...)Z jakiego języka jest Twoja wymowa Oceanus?Czy nie powinieneś wymawiać tego słowa po Polsku?Wydawało mi się, że z angielskiego... Np. Random Rob wymawia podobnie: https://youtu.be/eV5vm_OY9SA Po polsku wydaje mi się, że brzmiałoby dziwnie, bo nazwa nie jest polska. Podobnie, jak nazwę submarki G-Shock wymiawiamy "dżi-szok", a nie "gie-szok". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #1483 Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Mam inne zdanie, nazwa Oceanus brzmi poprawnie i dobrze po Polsku. Albo posługujmy się oryginalną wymową :)https://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT&authuser=0#view=home&op=translate&sl=pl&tl=ja&text=Oceanus Edytowane 8 Lutego 2019 przez MariuszA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8960 #1484 Napisano 8 Lutego 2019 Albo posługujmy się oryginalną wymową :)https://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT&authuser=0#view=home&op=translate&sl=pl&tl=ja&text=OceanusDobre, szkoda, że sam na to wcześniej nie wpadłem - w końcu to zegarek na rynek japoński. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_of_G 45 #1485 Napisano 8 Lutego 2019 O-Ce-Anus też brzmi ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 5989 #1486 Napisano 8 Marca 2019 Zakochuję się Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yusuf 6 #1487 Napisano 8 Marca 2019 Ładny zegar, podasz ref.? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 5989 #1488 Napisano 8 Marca 2019 OCW-S1000BJ-1AJF Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yusuf 6 #1489 Napisano 8 Marca 2019 Dzięki, rozejrzę się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #1490 Napisano 8 Marca 2019 Pierwsza Manta Długo ja masz? Wysłano z Google Pixel 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba_sewa 0 #1491 Napisano 29 Marca 2019 Koledzy warto czy nie wartohttps://m.olx.pl/oferta/casio-oceanus-ocw-p100td-1ajf-CID87-IDz5Lry.htmlProszę o opinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11518 #1492 Napisano 29 Marca 2019 Koledzy warto czy nie wartohttps://m.olx.pl/oferta/casio-oceanus-ocw-p100td-1ajf-CID87-IDz5Lry.htmlProszę o opinieTego Ci nikt nie powie, bo na forum nie wyceniamy zegarków. Każdy zegarek jest wart tyle, ile jest w stanie za niego zapłacić kupujący.Jeżeli podoba Ci się i stan jest ok, to bierz, to Twoja decyzja. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XGrzesX 0 #1493 Napisano 30 Marca 2019 Chciałbym sprzedać zegarek Oceanus OCW-500DE. Zegarek jest sprawny, koperta i bransoleta posiada drobne zarysowania, szkiełko szafirowe jest jak nowe. Ile wart jest ten zegarek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 181 #1494 Napisano 13 Kwietnia 2019 Chciałbym sprzedać zegarek Oceanus OCW-500DE. Zegarek jest sprawny, koperta i bransoleta posiada drobne zarysowania, szkiełko szafirowe jest jak nowe. Ile wart jest ten zegarek ?Tysiąc rupii, ale nie pamiętam których 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robi One Kenobi 12 #1495 Napisano 11 Maja 2019 (edytowane) Nieco ponad 10 lat temu prawdopodobnie jako pierwszy na forum odważyłem się kupić Oceanusa, który jak na Casio wydawał się absurdalnie drogi ( link ). Oceanusy wkrótce zyskały należny im szacunek i uznanie forumowiczów, którzy nie cierpią na kwarcowstręt. Do dziś stanowią one przykład perfekcyjnego wykonania i zaawansowanych technologii implementowanych w zegarkach. Szkoda, że ponad 10 lat zajęło firmie wypuszczenie modelu, który nie jest wykonany z tytanu, lecz z utwardzonej stali. Niedawno taki model wreszcie się pojawił, i do tego emanuje moją ulubioną prostotą. Jak na razie nie ma zbyt wielu filmowych recenzji tego modelu, ale tutaj jest materiał, na którym widać go dość dobrze. Edytowane 11 Maja 2019 przez Robi One Kenobi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FDZ_PL 0 #1496 Napisano 11 Maja 2019 (edytowane) Nieco ponad 10 lat temu prawdopodobnie jako pierwszy na forum odważyłem się kupić Oceanusa, który jak na Casio wydawał się absurdalnie drogi ( link ). Oceanusy wkrótce zyskały należny im szacunek i uznanie forumowiczów, którzy nie cierpią na kwarcowstręt. Do dziś stanowią one przykład perfekcyjnego wykonania i zaawansowanych technologii implementowanych w zegarkach. Szkoda, że ponad 10 lat zajęło firmie wypuszczenie modelu, który nie jest wykonany z tytanu, lecz z utwardzonej stali. Niedawno taki model wreszcie się pojawił, i do tego emanuje moją ulubioną prostotą. [...] Jak na razie nie ma zbyt wielu filmowych recenzji tego modelu, ale tutaj jest materiał, na którym widać go dość dobrze. Przepraszam bardzo, jeśli odpowiedź na moje pytanie jest trywialnie oczywista, ale bardzo proszę mi wytłumaczyć, dlaczego woli Pan utwardzoną stal w tym przypadku? Czy aby utwardzony tytan nie jest tym lepszym - trwalszym i lżejszym - materiałem w zegarku? Czy chodzi tutaj o, mówiąc kolokwialnie, "łapanie" rys przez jeden i drugi materiał? Edytowane 11 Maja 2019 przez FDZ_PL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robi One Kenobi 12 #1497 Napisano 11 Maja 2019 Wielu miłośników zegarków nie lubi tytanu twierdząc, że czuję się go "zabawkowo" i niepoważnie. Ja nie mam aż takich odczuć, tym bardziej, że tytan w Oceanusach jest naprawdę dobrej jakości (co w przypadku tytanowych zegarków wcale nie jest takie częste). Odpowiedź na pytanie jest również trywialna: po prostu wolę stal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4587 #1498 Napisano 12 Maja 2019 Przepraszam bardzo, jeśli odpowiedź na moje pytanie jest trywialnie oczywista, ale bardzo proszę mi wytłumaczyć, dlaczego woli Pan utwardzoną stal w tym przypadku? Czy aby utwardzony tytan nie jest tym lepszym - trwalszym i lżejszym - materiałem w zegarku? Czy chodzi tutaj o, mówiąc kolokwialnie, "łapanie" rys przez jeden i drugi materiał? Akurat w Oceanusach utwardzenie tytanu jest słabiutkie i nawet Manty łapią bardzo szybko rysy, naprawdę dobry to jest citizenowski Duratect.Model fajny ale wygląda że raczej budżetowy ( nie OCW-S... ), ciekaw jestem jakości wykonania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robi One Kenobi 12 #1499 Napisano 12 Maja 2019 Zapewniam, że jakość wykonania stoi na wysokim poziomie. Utwardzenie tytanu w Oceanusach jest moim zdaniem również bardzo dobre, choć faktycznie Duratect Citizena jest lepszy. Określenie go jako "słabiutkie" jest krzywdzące. Tytan w Oceanusach jest lepszy niż Diashield w Seiko i o niebo lepszy niż tytan w szwajcarskich czy niemieckich zegarkach. To jednak dyskusja akademicka, w której nic nie możemy sobie udowodnić. To moja subiektywna opinia na podstawie wieloletnich obserwacji i będę się jej trzymał. Określenie "budżetowy" ma tu oczywiście uzasadnienie, bo jest to model stosunkowo tani. Mój wybór nie był natomiast podyktowany ceną, lecz brakiem popularnej "zadymy" na tarczy w postaci niezliczonych komplikacji, które nie są mi do niczego potrzebne i po prostu ich nie trawię. Z oczywistych powodów takie zegary są również znacznie droższe. Rozumiem, że niektórych takie bajery "rajcują" i szanuję to. Ten model jest czytelny i skromny, czyli taki, jak lubię. Przed wydaniem opinii o jego budżetowym wyglądzie proponuję jednak zobaczyć zegar na żywo. Jest spora szansa, że taka opinia ulegnie zmianie. Zegarek jest naprawdę świetnie wykonany, a utwardzona stal jest tu lepsza od tytanu (np nie rysuje się bolcem od teleskopu). Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na obecność modułu BT w tej konstrukcji. Jest to fantastyczne rozwiązanie dla tych, którzy często podróżują do innych stref czasowych (czyli np dla mnie), albo dla tych, którzy mają problem z zasięgiem potrzebnym do synchronizacji radiowej. Rozwiązanie takie działa w tym zegarku błyskawicznie i nie wymaga przedzierania się przez kombinację przycisków w czasomierzu. To jak na razie moje pierwsze wrażenia z użytkowania tego modelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #1500 Napisano 12 Maja 2019 Robi, świetny jest ten Ocen, gratuluję i zazdroszczę Znasz może dobre źródełko jego zakupu?Z chęcią bym ponosił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach