demon 0 #976 Napisano 10 Czerwca 2007 I to rozumiem ;-) Jeżeli ktoś bardzo chciałby mieć jakieś ząbkowane ostrze - bo powiedzmy ma taką fantazję zawsze może sobie kupić Victorinoxa Para http://www.knivesplus.com/media/VN-54864.jpg Fakt, że ostrze ma "wklęsłe" ale o to przecież chodzi gdy tniemy liny, pasy, materiały itp. Pobawić się można i wychodzi taniej niż przy zakupie zębatego folderka za -set $. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #977 Napisano 10 Czerwca 2007 Nie mogę się doczekać kiedy przyleci od grahama. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #978 Napisano 10 Czerwca 2007 hehehe ... domyślam się ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diplodok 63 #979 Napisano 10 Czerwca 2007 Dziś zakupiłem za pomocą sklepu new graham To:Mam nadzieję, że to mój pierwszy i ostatni nóż, bo jak pójdzie w tą stronę co zegarki to.. :? :wink: Buahahahahahahahaaaaa Lepiej zacznij sie rozglądać po domu za czyms do sprzedania A jesli jeszcze szukasz BM Monochrome to masz na allegro PS. Gratuluje Byrda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #980 Napisano 10 Czerwca 2007 Spoko, spoko, mam nadzieję, że skończy się na microtechu socom i nic więcej :roll: Co do monochroma, to występuje z innymi okładzinami np. g-10? - bo nazwa na to nie wskazuje 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diplodok 63 #981 Napisano 10 Czerwca 2007 Spoko, spoko, mam nadzieję, że skończy się na microtechu socom i nic więcej :roll: Co do monochroma, to występuje z innymi okładzinami np. g-10? - bo nazwa na to nie wskazuje Eeee tam Microtech... A co do Monochroma to nie wystepuje. Jest za to wersja w czerni http://www.benchmade.com/products/product_...spx?model=10300 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #982 Napisano 10 Czerwca 2007 Dlaczego odradzasz Microtecha? A co do benchmade'a to jakoś mam wstręt przed okładzinami z metali. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diplodok 63 #983 Napisano 10 Czerwca 2007 Dlaczego odradzasz Microtecha? Nie odradzam. Robią niezłe noże, ale bardzo nie odpowiada mi ich stosunek do klienta (np. warunki gwarancji) i ogólny wizerunek firmy. Ostatnio na knives.pl jeden z użytkowników trochę sie zdenerwował kiedy zauważył, że MT "pożyczył" jego fotografie do celów reklamowych. Tego rodzaju wpadek jest więcej. O tym, że firma znacznie obniżyła loty swiadczy tez fakt, że na wielu aukcjach gównym argumentem promocyjnym jest data produkcji. Modele sprzed kilku lat sa uznawane ze znacznie lepsze niz obecne. Zaznaczam jednak, że nigdy nie miałem MT i przytaczam tylko opinie z forów internetowych (równez zagranicznych). A co do benchmade'a to jakoś mam wstręt przed okładzinami z metali. Ja również wole tworzywo. Jednak Monochroma kupiłem mojej pani i musze przyznac, że sprawuje sie bardzo dobrze. Mi osobiście najbardziej przeszkadza słabo trzymajacy klips (choc inni uzytkownicy na niego nie narzekaja) i spora waga. Na knives.pl (wiem ze sie zarejestrowałes - widziałem ) jest bardzo dobra i wyczerpujaca recenzja tego noza autorstwa Vercengetoryxa. Warto poswiecic chwilke (filmiki tez sa i robia wrazenie). LINK DO RECENZJI KLIK! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #984 Napisano 10 Czerwca 2007 Spoko, spoko, mam nadzieję, że skończy się na microtechu socom i nic więcej :roll: He He, też tak kiedyś myślałem 8) A potem się jakoś zaczęło się kręcić: 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1626 #985 Napisano 10 Czerwca 2007 Już nie będę zagladał do tego tematu bo mnie przyatakuje wirus i będzie jak z zegarkami. Miał być jeden ... 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #986 Napisano 10 Czerwca 2007 Ad. 1 Co to i czemu służy?Ad. 2 Świetny, podoba mi się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #987 Napisano 10 Czerwca 2007 I kto tak przytuningował sebenze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #988 Napisano 10 Czerwca 2007 Ten pierwszy, to Graham Razel, taki użytkowy nożyk z dwoma ostrzami. Przydaje się do skrobania, podważania i wilu innych prac. Czołowe ostrze pozwala na cięcie, poprzez naciskanie w kierunku ostrza, sprzwdza się bardzo dobrze. Takie połączenie dłuta i noża Mrov@ to nie Sebenza, tylko Lochsa, trochę ewolucja Sebenzy. Rękojeśc jest z jednego kawałka tytanu. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mik #989 Napisano 10 Czerwca 2007 ale kombo :shock:, więcej tu nie zaglądam - prewencyjnie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #990 Napisano 10 Czerwca 2007 Klod ! Gdzie ty to trzymasz ? W sejfie ? Powiedz jeszcze gdzie stoi PS. Kto to powiedział "szczęście - to możliwość otaczania się pięknymi przedmiotami" ? Do dziś byłem przekonany, że któryś z francuzkich Ludwików. Byłem w błędzie - kolega z klubu jak się okazuje;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #991 Napisano 10 Czerwca 2007 To ewolucja Senbenzy zwana Lohsą podoba mi się znacznie bardziej niż protoplasta (brak tych pretensjonalnych niebieskich akcencików,a także fazka na rękojeści.No i ten jeden kawałek....)Jak dla mnie i tak WH rządzi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #992 Napisano 10 Czerwca 2007 Hmmm nie jestem wyznawcą Sebenzy, ale jeżeli coś mi się w niej podoba to właśnie te dwa "plastry tytanu", listek stali i 3 śrubki. Takie zrobotyzowane, technologiczne piękno. Kanapeczka. EDIT: podam linka do fajnej (cudzej) foty tego nożyka: http://pm.home.pl/gunsold/arch/natural_sebenza_1.jpg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrov@ #993 Napisano 10 Czerwca 2007 Śrubki są OK (choć monolit chyba trwalszy :roll: ) denerwujące jest tylko niebieski kołek i te szpeja (nie wiem jak się to nazywa )między listkami rękojeści..Głównie chodzi mi o kolor i to że jakiekolwiek by to barwienie było po jakimś użytkowania czasie wygląda na pewno paskudnie.P.S. a fota zaiste zacna... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #994 Napisano 10 Czerwca 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #995 Napisano 11 Czerwca 2007 A ten różowy SNODY to dla Teletubisia jakiegoś ? Ps. Pozostałe są piękne. Mój faworyt to pierwszy od góry (z prawej). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #996 Napisano 11 Czerwca 2007 Te 3 ostatnie noże które wkleił sebenza są świetne, coś więcej? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość wlochaty_krzysio #997 Napisano 11 Czerwca 2007 Te 3 ostatnie noże które wkleił sebenza są świetne, coś więcej? ręcznie robione przez jakiegoś maniaka :-) Tu masz jednego z takich maniaków: http://www.tlim.net/ choć pewnie link do tej strony pojawił się juz w tym wątku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #998 Napisano 11 Czerwca 2007 przedostanie zdjęcie to Brian Goode: Companionostatnie zdjęcie (3 noze ) to: http://www.knifeforums.com/forums/showtopic.php?tid/795102/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darq 1 #999 Napisano 11 Czerwca 2007 Klod ma nawet Prinsloo :shock: :shock: :shock: (i jeszcze takiej zaślinionej ikonki brakuje)gratuluję kolekcji 0 www.pajacyk.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #1000 Napisano 11 Czerwca 2007 Klod ma nawet Prinsloo :shock: :shock: :shock: (i jeszcze takiej zaślinionej ikonki brakuje)gratuluję kolekcji i nie powiedzial jeszcze ostatniego slowa, z dobrze poinformowanego zrodla wiem, ze leci do niego wlasnie kolejna slicznotka :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach