Masu 9680 #4051 Napisano 6 Listopada 2019 Panowie "nożownicy" - listopadowy temat jest idealny dla was. Zapraszam do wzięcia udziały w konkursie fotograficznym! Wystarczy kliknąć w baner żeby dowiedzieć się co i jak. Niezainteresowanych przepraszam za spam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 896 #4052 Napisano 17 Listopada 2019 Naszło mnie, trochę duży, z deka fanaberia, co sądzita?:https://cqb.pl/crkt-crawford-kasper-6773d-p-7815.html#dane_produktu_2 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #4053 Napisano 17 Listopada 2019 Stal sensowna Firma też OK. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 883 #4054 Napisano 17 Listopada 2019 Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4055 Napisano 17 Listopada 2019 PowitołNaszło mnie, trochę duży, z deka fanaberia, co sądzita?: https://cqb.pl/crkt-crawford-kasper-6773d-p-7815.html#dane_produktu_2Wielki, ciężki, stal taaaka sobie... jak ci się podoba to bierz 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #4056 Napisano 17 Listopada 2019 PowitołWielki, ciężki, stal taaaka sobie... jak ci się podoba to bierz Stal całkiem dobra , jak na ten wrób.Bywały gorsze 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4057 Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) Powitoł "Bywały gorsze" to kiepski argument "za" [prywata]Kończę reckę i będę się żegnał z takim Chińczykiem: Klips zmieniony na "głęboki," będzie w komplecie: Nie mam kupca Można pytać na priva [/prywata] edyta - nóż z wątku: https://forum.knives.pl/index.php?topic=191919.0 Edytowane 19 Listopada 2019 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #4058 Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) Nie nosze noża na codzień W aucie mam Viktora Army, czy jakoś tam. Do "lasu" zabieram mały nóż , ... (stałe ostrze). Mam tylko 3-4 sztuki ale tylko jedna "kupna= sklepowa", reszta robione dla mnie ( recznie/maszynowo kute wg mojej zachciewajki) Unikam stali tzw nierdzewnych, są dobre dla "miecia", nie do uzytku... Mały nożyk do skórowania mam z damastu skuwanego ze stali zwykłej weglowej i 50-10 Edytowane 19 Listopada 2019 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #4059 Napisano 8 Grudnia 2019 Stal nierdzewna dla miecia? Większej bzdury nie czytałem. Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 896 #4060 Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Stal nierdzewna dla miecia? Większej bzdury nie czytałem.Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu TapatalkaStale węglowa a nierdzewna, to jakby porównać zegarek kwarcowy do mechanicznego. To drugie jest bardziej wymagające, ale odpłaca się. W naszym kraju niema ,,kultury noża" Nie traktujemy go jako wyjątkowego narzędzia, które dobrze traktowane jest w stanie przetrwać z nami całe życie. Edytowane 8 Grudnia 2019 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4061 Napisano 10 Grudnia 2019 Powitoł Druga część powyższej wypowiedzi: mooooooże... w sumie tak Pierwsza część: ciekawa. Nie zgodzę się, ale warto mieć swoje zdanie U mnie: Żonka powiedziała, że tekstolit za bardzo śmierdzi jak szlifuję w kuchni i zakazała dalszej obróbki kuchenniaka z początku strony. Oh well... wyjąłem wczoraj kątówkę z piwnicy i będzie na balkonie rżnięte To górne będzie przerabiane na podobieństwo dolnego +4cm długości ostrza: 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #4062 Napisano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Stale węglowa a nierdzewna, to jakby porównać zegarek kwarcowy do mechanicznego. To drugie jest bardziej wymagające, ale odpłaca się. W naszym kraju niema ,,kultury noża" Nie traktujemy go jako wyjątkowego narzędzia, które dobrze traktowane jest w stanie przetrwać z nami całe życie.Zupełnie nietrafione porównanie. Kwarc i mechanik, to dwa totalnie różne konstrukcyjnie urządzenia, których częścią wspólną jest pomiar czasu. Kwarc i mechanik to jak nóż ceramiczny vs. stalowy.Co do kultury noża, to właśnie u nas jest farsa, bo naród historycznie od niedawna zamożny i byle Vicek jest traktowany jak dobro luksusowe z myślą o przechodzeniu z ojca na syna.W bogatszych krajach nóż, to nóż. Owszem, są modele "ozdobne", ale tam kupuje się narzędzie, które ma znieść każde warunki i ma być wykorzystywane w każdy możliwy sposób i nikt nie będzie się bawił w pucowanie i smarowanie ostrza, bo niechcący ukroił kwaśne jabłko na biwaku, a to weglowa i może zacząć rdza żreć. A jeśli zeżre, to tym gorzej dla noża... Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Grudnia 2019 przez rradek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #4063 Napisano 17 Grudnia 2019 Jak się noża UŻYWA, a nie nosi to nie zardzewieje 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #4064 Napisano 17 Grudnia 2019 Jak się noża UŻYWA, a nie nosi to nie zardzewieje A to też prawda Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #4065 Napisano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Niedawno zakupiłem takiego Deejo z serii Tattoo. Jest niewielki i lekki - waga 37g, długość ostrza 9cm więc jest poręczny, choć nie powiedziałbym żeby był wyjątkowo wygodny. Wykonanie i wygląd super. Zrobiony że stali nierdzewnej 420, wstawka z drewna jałowca Po zakupie naostrzyłem i jest teraz jak najbardziej ok. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez Krzysiek16 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #4066 Napisano 24 Grudnia 2019 Mój pierwszy custom Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 883 #4067 Napisano 24 Grudnia 2019 Respekt, fajny Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #4068 Napisano 24 Grudnia 2019 Dobry 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #4069 Napisano 24 Grudnia 2019 Dziękuję Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 896 #4070 Napisano 24 Grudnia 2019 Był Mikołaj... 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #4071 Napisano 24 Grudnia 2019 (edytowane) To poproś Elfy o dobrą ostrzałkę .......................by nie uszkodzić krawędzi Edytowane 24 Grudnia 2019 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 896 #4072 Napisano 24 Grudnia 2019 Przecież wiesz, że mówisz o jednej z najprzyjemniejszych czynności wielbicieli noży. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20265 #4073 Napisano 27 Grudnia 2019 Ten CRKT to Hammond? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #4074 Napisano 27 Grudnia 2019 Jako że w nożach doświadczenie mam większe niż w zegarkach, to może przedstawię moje w zasadzie jedyne i ulubione edc, czyli Shirogorov RFT Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 896 #4075 Napisano 27 Grudnia 2019 Ten CRKT to Hammond?Chyba nie, ale sprawdzę to dam znać. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach