Pamiko 7188 #15501 Napisano 15 Października 2023 Spokojnej niedzieli👊 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20384 #15502 Napisano 15 Października 2023 2 godziny temu, Pamiko napisał(-a): Spokojnej niedzieli👊 Dwie petardy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #15503 Napisano 15 Października 2023 5 godzin temu, loco50 napisał(-a): Wielki jak koń. A wracając do WE Cybernetic. Bardzo duży % noża w nożu 😁. Można by rzec-idealny. Świetne materiały, doskonała mechanika i ergonomia, długa klinga, bardzo dobre ułożenie w ręce i wywazenie, ale.. No właśnie - front fliper i do tego nieduży. Mi to nie przeszkadza bo kciukiem umim😁, ale niektórych może to zniechęcać. Moim skromnym zdaniem obok Subjugatora jeden z najlepszych nożyków od WE. Zobaczymy… bo sie kliknoł 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #15504 Napisano 15 Października 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7188 #15505 Napisano 16 Października 2023 Nie miałem w planach ale temat prawie spadł na druga stronę😁 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2157 #15506 Napisano 17 Października 2023 4 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20384 #15507 Napisano 17 Października 2023 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4337 #15508 Napisano 17 Października 2023 23 godziny temu, Pamiko napisał(-a): Nie miałem w planach ale temat prawie spadł na druga stronę😁 Co to za nóż? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7188 #15509 Napisano 17 Października 2023 2 minuty temu, pisar napisał(-a): Co to za nóż? Curtiss 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #15510 Napisano 17 Października 2023 58 minut temu, loco50 napisał(-a): Zacna zawartość stojaczka. Drugi od góry - to jeden z nowych wypustów Łi? Wygląda trochę jak większy Quixotic. Fajny. A czwarty od góry to jakiś Bezdech? Też fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20384 #15511 Napisano 18 Października 2023 12 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Zacna zawartość stojaczka. Drugi od góry - to jeden z nowych wypustów Łi? Wygląda trochę jak większy Quixotic. Fajny. A czwarty od góry to jakiś Bezdech? Też fajny. We Merata Bestech Tercel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #15512 Napisano 18 Października 2023 ZT 0640 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20384 #15513 Napisano 18 Października 2023 2 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): ZT 0640 W mojej pierwszej piątce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #15514 Napisano 18 Października 2023 24 minuty temu, loco50 napisał(-a): W mojej pierwszej piątce Również 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4460 #15515 Napisano 18 Października 2023 (edytowane) Już nieprodukowany ten ZT 0640. Tym czasem to co się stało w Poznaniu przechodzi ludzkie pojęcie. Płakać się chce. Odszedł aniołek ['] a reszta z traumą... 😭😭😭😭 Edytowane 18 Października 2023 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20384 #15516 Napisano 18 Października 2023 W Poznaniu czub zakłuł dzieciaczka a w Suwałkach kolejny odstrzelił swoją kobitę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1810 #15517 Napisano 18 Października 2023 we łbach się poprzestawiało. Po 8 latach sami frustraci.. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4608 #15518 Napisano 19 Października 2023 Ja nie z branży ale pamiętając afery na FB może być kolejna zadyma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24289 #15519 Napisano 19 Października 2023 @Bugsczego ma się tyczyć i dlaczego? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4608 #15520 Napisano 19 Października 2023 [mention=40960]Bugs[/mention]czego ma się tyczyć i dlaczego?Zegarki „made in Poland” - kwestionowano ten zapis, dość burzliwie.Nic nie wiem o tym nożowym projekcie, mam nadzieję że wyciągnęli wnioski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24289 #15521 Napisano 19 Października 2023 Kwestionowali głównie Ci co robią gównoburze w internecie, a chętnie założą na nadgarstek prawilne Pagani Design i San Martin. Zegarki są nadal Made in Poland i Made in Poland jest często bardziej Poland niż Swiss w Swiss Made, gdzie w wielu tanich markach przyjeżdża zaprojektowany zafoliowany produkt z Chin. Różnica jest taka że Made in Poland nie łamie prawa a w Swiss Made jakby zrobić rzetelne kontrole to wiele firm by się posypało a na tym żadnemu Szwajcarowi nie zależy (w przeciwieństwie do Polaków którzy z chęcią dojadą polską firmę). 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4608 #15522 Napisano 19 Października 2023 51 minut temu, eye_lip napisał(-a): Kwestionowali głównie Ci co robią gównoburze w internecie, a chętnie założą na nadgarstek prawilne Pagani Design i San Martin. Zegarki są nadal Made in Poland i Made in Poland jest często bardziej Poland niż Swiss w Swiss Made, gdzie w wielu tanich markach przyjeżdża zaprojektowany zafoliowany produkt z Chin. Różnica jest taka że Made in Poland nie łamie prawa a w Swiss Made jakby zrobić rzetelne kontrole to wiele firm by się posypało a na tym żadnemu Szwajcarowi nie zależy (w przeciwieństwie do Polaków którzy z chęcią dojadą polską firmę). Nie znam szczegółów, dyskusje były burzliwe i jak to na FB z poziomem w okolicy dna a nawet poniżej, zarzucano właśnie to że produkt jest chiński a polskość sprowadza się do projektu ew jakiegoś drobnego montażu. Jako że zegarki nie są w moim guście to jest mi obojętne jak jest faktycznie i czy spełniają warunki Wspólnotowego Kodeksu Celnego czy tylko regulacji krajowych czy żadne, niemniej pomijając wymogi formalne przez "polski zegarek" rozumiem bardziej coś jak kiedyś Chronos Art. Swiss made się trochę rozmyło ale np. made in Italy chyba nie. Anyway, chciałem bardziej pokazać jako ciekawostkę że idą w tą branżę a czy wejdą z czymś fajnym ( wspomniany jest tam chyba jakiś rodzimy knifemaker więc może produkcja faktycznie w PL ) to już ocenią miłośnicy noży, ja do nich nie należę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4460 #15523 Napisano 19 Października 2023 (edytowane) Z tego co ja kojarzę to Polak Grzegorz "KOMBOU" Grabski jest jednym z głównych dizajnerów dla w pełni chińskiego Bestech'a. Teraz pytanie czy jego pracowania będzie w stanie wyprodukować te noże w całości w PL i tutaj obrobić z gołej blachy i gołego tytanu ( jak np. Herman) , czy jak wszystko zostaną zamówione gotowe podzespoły z Chinach. Jeżeli opcja nr dwa to dla mnie nie ma żadnego znaczenia czy śrubokręt włoży Polak czy Chińczyk. Będzie to rodowity chińczyk, a pierdoły w typie satynowanie czy anodowanie to se można w kieszeń wsadzić... I jak znam życie raczej tak będzie - w cuda nie wierzę. Edytowane 19 Października 2023 przez Burns 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24289 #15524 Napisano 19 Października 2023 Raczej stawiałbym projekt knifemaker i wykonanie jedna z azjatyckich firm (wiele polskich projektów jest w ten sposób na rynku). Custom folder kosztowałby ponad 2.5k pln a zapewnie nie o to chodzi w tym projekcie. ..a made in Italy czy inne made in w zegarkach to ten sam case, nikt nie produkuje kopert i tarcz w Europie do zegarków za kilkaset euro. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2157 #15525 Napisano 19 Października 2023 Taki maluch. 2 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach