Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Pamiko napisał(-a):

Spokojnej niedzieli👊

IMG_7703.jpeg

Świetne 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, satanic napisał(-a):

I jak wrażenia.

Bardzo pozytywne, miałem poprzednią wersję i odesłałem. Ten już jest wymiarowo dla mnie odpowiedni, kolejny plus blokada, chodzi płynnie, stal D2. Zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.12.2024 o 20:17, mirek 1969 napisał(-a):

Szukam w internetach ciekawostek nożowych

A OKAPI, za łebka posiadałem jako jeden z moich pierwszych, jeszcze wersję made in germany - i gdzieś posiałem. Pamiętam tą dziwną blokadę ostrza z kółkiem, przez którą można było palca stracić 😂

IMG_6020.thumb.jpeg.f9ea5781a6860e2c7a0ddc40bc726a19.jpeg

Przy nabraniu wprawy, można nim klikać jak dzisiejszymi folderami z kołkiem. Nożyk ponoć bardzo popularny wśród „bad boysów” w Afryce czy na Jamajce

Okapi knives are very popular in Southern Africa, but have a rather nefarious reputation as they are associated with criminals and street gangs. Due to the use of Okapis by criminals they have been nicknamed "the Saturday night special" of knives. In Jamaica, they are both a tool and one of the more favored of the "ratchet knives" carried by rude boys and are also known as the "3 star ratchet."

image.jpeg.aa22bbae0324c64c62dd512732948536.jpeg

No i jeden z ulubionych noży Keitha Richardsa, z którym przez lata się nie rozstawał 🤗

P.S.  Cold Steel nawet skopiował praktycznie w 100% ten nożyk nazywając go Kudu, nie ukrywają tego faktu, choć o pierwowzorze nie wypowiadali się przychylnie 😉

W Południowej Afryce niedrogi folder z blokadą pierścieniową jest sprzedawany wszędzie. To dobry projekt, ale jest zbudowany z materiałów poniżej standardu, jest źle wykonany i jest strasznie zawyżony. A jednak miliony tych noży są tam sprzedawane każdego roku. Cóż, pomyśleliśmy, że możemy zrobić lepiej, pod względem jakości materiałów, wydajności cięcia i ceny.

Cold Steel Kudu, czerpie pewne wskazówki ze swojej południowoafrykańskiej konkurencji, ale nasza wersja jest znacznie lepsza."

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forumowicze co to za model Victorinoxa gdzie go zidentyfikować 🤔🤔🤔

Screenshot_2024-12-14-09-34-57-76_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2024-12-14-10-05-26-18_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2024-12-14-10-05-07-26_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Osmodeusz napisał(-a):

@TomcioMiki a nie jest to Spirit?

No właśnie nie wiem, Spirit ma chyba inny zestaw narzędzi, przeglądam neta i nie mogę go namierzyć, tam jest jeszcze jedno narzędzie schowane chyba 🤔🤔🤔

Ostrze mi nie pasuję.

Będę go miał, pojedzie na spa 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio takie dwa gagatki wjechały:

spacer.png

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

No właśnie nie wiem, Spirit ma chyba inny zestaw narzędzi, przeglądam neta i nie mogę go namierzyć, tam jest jeszcze jedno narzędzie schowane chyba

Samego Spirita są różne wersje dla przykładu X, X PLUS czy MX - to chyba jest zależne od ilości ostrzy lub narzędzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Osmodeusz napisał(-a):

Samego Spirita są różne wersje dla przykładu X, X PLUS czy MX - to chyba jest zależne od ilości ostrzy lub narzędzi. 

Zobaczmy jak przyjdzie, ale na pewno pojedzie na spa do Victorinoxa .

10 minut temu, Osmodeusz napisał(-a):

To jest chyba to 3.0227

img_22596.jpg

Czyli dosyć fajny 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie MT bieda wersja ale za to kawa się uśmiecha

16a124c94789098a8a957b9a702a3928.jpg

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.12.2024 o 20:52, mirek 1969 napisał(-a):

Noks Phantom