Tommaso 2403 #2426 Napisano 12 Grudnia 2014 To takie gadżety dużych chłopców Większość z nas nie zarabia na życie nożem i używa takiego czegoś od przypadku do przypadku.Ja akurat mam w pracy do czynienia z dużą ilością papieru, więc małego nożyka używam dość często. Dotychczas był to nieśmiertelny SNR710. Ale trzeba być patriotą i wspierać budżet podatkiem VAT, prawda PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2427 Napisano 13 Grudnia 2014 To takie gadżety dużych chłopców Większość z nas nie zarabia na życie nożem i używa takiego czegoś od przypadku do przypadku.Ja akurat mam w pracy do czynienia z dużą ilością papieru, więc małego nożyka używam dość często. Dotychczas był to nieśmiertelny SNR710. Ale trzeba być patriotą i wspierać budżet podatkiem VAT, prawda PozdrawiamTomekTo trzeba nasz biznes wspierać [nożowy,i każdy inny też] a nie tych zza Wielkiej Wody... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24181 #2428 Napisano 13 Grudnia 2014 U nas nie produkuje się dobrych noży, nie ma kogo wspierać. Nie mówię oczywiście o customach. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2429 Napisano 13 Grudnia 2014 U nas nie produkuje się dobrych noży, nie ma kogo wspierać. Nie mówię oczywiście o customach.zgoda,chce powiedziec ,zarabiany to kupujmy co Polskie...nie tylko noże... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #2430 Napisano 13 Grudnia 2014 A ja sobie taki sprawiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #2431 Napisano 13 Grudnia 2014 zgoda,chce powiedziec ,zarabiany to kupujmy co Polskie...nie tylko noże... A to akurat jest bardzo mądre stwierdzenie. Jeszcze bardziej podoba mi się niemiecki, lokalny patriotyzm, gdzie jak najwięcej rzeczy kupuje się/zamawia z tego samego miasta czy regionu.Ja też u siebie w firmie wybieram podwykonawców z okolicy, nawet wtedy gdy są parę procent drożsi. A wracając do noży, to niektóre polskie customy są całkiem fajne, oczywiście te ze stałą klingą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2432 Napisano 13 Grudnia 2014 A te Kopromedy nie są chociaż przyzwoite? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #2433 Napisano 13 Grudnia 2014 A te Kopromedy nie są chociaż przyzwoite?Nie szkoda kasy , stal lipa miękka strasznie łatwo sie je ostrzy ale jeszcze szybciej się tępią , z noży budżetowych to tylko Fiskars lub Victorinox w fibroxie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2434 Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) A to akurat jest bardzo mądre stwierdzenie. Jeszcze bardziej podoba mi się niemiecki, lokalny patriotyzm, gdzie jak najwięcej rzeczy kupuje się/zamawia z tego samego miasta czy regionu.Ja też u siebie w firmie wybieram podwykonawców z okolicy, nawet wtedy gdy są parę procent drożsi. A wracając do noży, to niektóre polskie customy są całkiem fajne, oczywiście te ze stałą klingą.Cieszę się Choć martwi mnie trend naszych rodaków do wszystkiego co zagraniczne...Jako że nożowy temat to proszę ,jest się czym pochwalićhttps://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CDsQFjAE&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FN%25C3%25B3%25C5%25BC_wojskowy_wz._69&ei=FdyMVOrTCar9ywPzyoGgBg&usg=AFQjCNEAOnRLjkTc0vK9OzvGZgF5exFIIg Na świecie mogli tylko marzyć o takim sprzęcie....Zgadnijcie kto zarabia teraz na nożach wieloczynnościowych? A to mój http://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-n%C3%B3%C5%BC/page-116 Edytowane 14 Grudnia 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2435 Napisano 14 Grudnia 2014 Cook, a jak to w srodku wyglada, przewaga tekstu czy obrazkow/zdjec? A ile stron ma ta pozycja? Gratuluje "supermarketowego znaleziska". Gdybys kiedys mial czas i ochote na zamieszczenie linku do paru zdjec z zawartoscia,.. ☺ PS: przepraszam za brak pl znakow i pozdrawiam z Bialowiezy, "serca puszczy"! No to zaczynam lowy! Ale za fotke/i wnetrza bede wdzieczny!Proszę,dodałem też noże "OSA""SRK"WZ55WZ69 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2436 Napisano 14 Grudnia 2014 Książka warta posiadania, ale z tymi nożami... super! - widać, żeś pasjonat nie tylko zegarków. No i jednak posiadanie polskiego noża może sprawić przyjemność! (to tak w nawiązaniu do wcześniejszej dyskusji) Bardzo dziękuję za zdjęcia! "Noże WP" raz wdziałem na alledrogo - ale było drogo. Poczekam do nowego roku, bo teraz to kiepski czas na zakupy na portalach aukcyjnych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2437 Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Książka warta posiadania, ale z tymi nożami... super! - widać, żeś pasjonat nie tylko zegarków. No i jednak posiadanie polskiego noża może sprawić przyjemność! (to tak w nawiązaniu do wcześniejszej dyskusji) Bardzo dziękuję za zdjęcia! "Noże WP" raz wdziałem na alledrogo - ale było drogo. Poczekam do nowego roku, bo teraz to kiepski czas na zakupy na portalach aukcyjnych.Właśnie miałem Ci pv napisać byś zerknął Widziałeś przy wz55 podpis? -marszałek polski,ostatnia osoba której nadano ten stopień...https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FMarian_Spychalski&ei=fuGNVJG2DIvraKaSgOAH&usg=AFQjCNHKSnXPg8GfEhdr_SCCJjtRcWCN6w Edytowane 14 Grudnia 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2438 Napisano 14 Grudnia 2014 właśnie usilnie próbowałem odszyfrować nawet programy graficzne odpaliłem, ale za słaba rozdzielczość była. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2439 Napisano 15 Grudnia 2014 właśnie usilnie próbowałem odszyfrować nawet programy graficzne odpaliłem, ale za słaba rozdzielczość była. Ciekawa postać...warto przeczytać kilka słow o tym człowieku....polecamhttps://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FMarian_Spychalski&ei=fuGNVJG2DIvraKaSgOAH&usg=AFQjCNHKSnXPg8GfEhdr_SCCJjtRcWCN6w 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom76 12 #2440 Napisano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Znalazłem, dziękuję. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez tom76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1329 #2441 Napisano 24 Stycznia 2015 Hej. Jakby ktoś miał na sprzedaż taki nożyk( kershaw et 1900) w bardzo dobrym stanie to bym kupił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2442 Napisano 25 Stycznia 2015 I do tego ta anodyzacja. Raczej zdecydowanie anodowanie, nie anodyzacja 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2443 Napisano 25 Stycznia 2015 To pozwólcie Koledzy, że pokażę mojego towarzysza wypraw w dzikie ostępy i góry. Pod wględem funkcjonalności na pewno mocno ustępuje nowym produkcjom, ale od blisko 30 lat jest ze mną. Teraz głównie przebywa w szufladzie, ale wciąż, jak tylko jest okazja, to zawsze zabieram go na wyprawy w góry, choćby na wypadek konieczności organizacji nieprzewidzianego noclegu. Noż, to tzw. finka z łosiem. Wyprodukowana w, chyba już nie istniejącym, zładzie pana Andrzeja Grasza we Wrocławiu. Przeszedł już swoje, ale trzyma się dzielnie, a teraz już nie narażam go na takie próby, jak bywało. Pochwa po mojej drobnej naprawie gdzieś tam w warunkach polowych. Łosia wciąż widać bardzo dobrze. Załączam fotki: Ciągle kusi mnie, żeby wysłać go już na emeryturę i kupić jakiś wypasiony wyrób taktyczny, ale jakoś by mi brakowało tej mojej finki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2444 Napisano 25 Stycznia 2015 Fajna ,w latach 80ych widzialem podobne w panstwowych "Sklep Myśliwski" :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #2445 Napisano 25 Stycznia 2015 Niedawno zdobyty Perkunik jak by ktoś miał do niego pochwę to bym był zainteresowany(oczywiście w dobrej cenie)Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wawrzyniec Wiór 0 #2446 Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Nożem tego bym nie nazwał, ale na co dzień w kieszeni takie coś noszę: Niezbyt to duże, ale ma blokadę ostrza. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Wawrzyniec Wiór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2447 Napisano 25 Stycznia 2015 Fajna zdobycz, ten bagnet. Noży nie kolekcjonuję, ale gdybym kiedyś zaczął, to tylko te W.P. Kusi mnie nawet, żeby zacząć. A zechciałbyś dodać fotkę oznakowania po drugiej stronie? Nad W.P. jest orzełek w koronie? Ja dam jeszcze jedną fotkę - mój zestaw zawsze gotów do wyprawy na poszukiwanie przygody. Przedmiot używany najczęściej, to ta latareczka. To zmodyfikowany Convoy S8, 4/10 programów + stroboskop, przy max mocy daje palące rzęsy 1100 lumenów. Używam codziennie, do jazdy rowerem (jeżdżę codziennie, nawet zimą), ale też w warunkach domowych. Praktycznie, od kiedy kupiłem, mam zawsze w zasięgu ręki. O Viktorinoxie już wspominałem w tym wątku. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2448 Napisano 25 Stycznia 2015 Fajna zdobycz, ten bagnet. Noży nie kolekcjonuję, ale gdybym kiedyś zaczął, to tylko te W.P. Kusi mnie nawet, żeby zacząć. Pozdrawiam!Pisz na pw,cos Ci wyslę na dobry poczatek:-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #2449 Napisano 25 Stycznia 2015 xenocratex,sorki za jakość zdjęć ale czy on ma koronę? słabo widac wytarte,ogólnie bagnet WZ.24 to w średnim stanie ale wazne że widac sygnatury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2450 Napisano 25 Stycznia 2015 Pisz na pw,cos Ci wyslę na dobry poczatek:-)To bardzo miło z Twojej strony. Jeszcze nie dojżałem do decyzji rozpoczęcia takiej kolekcji. To byłaby męska decyzja, a takie trzeba podejmować z rozwagą. Ale bardzo dziękuje Ci za propozycję wsparcia na początku. Będę o tym pamiętał. Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach