Testral 22 #3426 Napisano 8 Grudnia 2016 Moim ulubionym jest Explorer, którego EDeCuję. Nożyczki w Vickach są rzeczywiście fantastyczne, ostre i precyzyjne. Poza tym najczęściej używam krzyżaka i niespodziewanie lupki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3427 Napisano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Herkules to też mój faworyt z powyższych, choć byłby idealny gdyby właśnie nie te nożyczki, być może się przydają ale dla mnie to niepotrzebny sprzęt, wolałbym aby był cieńszy ich kosztem. Ale - wszystkiego mieć nie można a też nie zamierzam dręczyć się dwa tygodnie z wybieraniem scyzoryka. Yoda powiedz jeszcze czy to grube dziadostwo, ciężko mi dotrzeć do tych danych a zdjęcia nie pokazują grubości. Wysłane z opiekacza do lodówRobione 'na biegu' Kombinerki mnie uratawały jak w IC toalecie klamka wypadła Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #3428 Napisano 8 Grudnia 2016 Dzięki wielkie, myślałem że jest gorzej, a widzę że dość poręczny jak na tą ilość narzędzi. Wysłane z opiekacza do lodów 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3429 Napisano 8 Grudnia 2016 Jest dłuzszy niż standartowe scyzoryki Victorinoxa wiec ta 'grubość" się 'rozchodzi" Ja jestem zadowolony.A nożyczki się przydają 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #3430 Napisano 8 Grudnia 2016 No to se kupie . Kłaniam się nisko i dobrej nocki . Wysłane z opiekacza do lodów 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #3431 Napisano 8 Grudnia 2016 Kombinerki mnie uratawały jak w IC toalecie klamka wypadła To prawda, one wcale nie są tak bezużyteczne, jak niektórzy twierdzą.Mnie ostatnio przydały się przy wymianie bezpiecznika w aucie. Zanim znalazłem walnięty, to musiałem kilka obejrzeć, wyciągać paluchami jest bardzo niewygodnie, a te kombinereczki były idealne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #3432 Napisano 10 Grudnia 2016 U nas wszyscy są wnożowieni:PhoebeKuba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #3433 Napisano 11 Grudnia 2016 Te kombinerki sa wlasnie fajne ze sa takie male, maja doskonaly chwyt, tylko tym sie da wyrwac kleszcza z psiej skory np. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #3434 Napisano 12 Grudnia 2016 Jeżeli korkociąg nie jest konieczny to ja ze swojej strony polecam Leathermana Sidekick. Użytkuję od kilku lat i bardzo sobie chwalę. Jeden z mniejszych "dorosłych" Leathermanów, ceny podobne do Vicków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #3435 Napisano 20 Grudnia 2016 Kilka dni temu zadałem pytanie od Bucka. Z braku odpowiedzi wnioskuje że nie jest to znany i popularny kozik na forum W związku z tym czuje się w obowiązku przedstawić (pochwalić ) nowym nabytkiem - nie ukrywam są emocje jest ciśnienie Generalnie używam kilku noży od Ka Bara 1211, Mory, Ganzo poprzez kilka CRKT skończywszy na Gerberach z serii Gator i innych beneluxach. Ale dopiero jak wziąłem do ręki Bucka doznałem lśnienia Nóż robiony ręcznie w USA, zero tworzyw sztucznych tylko stal, brąz, szlachetne drewno, do tego ciężki i przyjemnie leżący w dłoni. Co tu dużo mówić - jest fantastyczny i ma jedną wadę, żal go używać Z powodu braku moich zdjęć wrzucam reckę z sieci http://www.knivestoolsandart.com/2014/02/buck-112-ranger.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3436 Napisano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Mikołaj taka ostrzałkę do noża mi przyniósł. Fajna czy byle co? Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Lestaf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3437 Napisano 25 Grudnia 2016 Tego samego uzywam, gradacja 1000, prowadnice kup (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3438 Napisano 25 Grudnia 2016 Ostrzyć na 1000 czy na 3000? Jaka jest różnica? Prowadnice kupie na allegro? Jak ona się fachowo nazywa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3439 Napisano 25 Grudnia 2016 Na tysiaku styknie. Ja kupilem taka prowadnice http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5351922583 (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3440 Napisano 25 Grudnia 2016 Dzięki. Jutro kupię, jak otworzą po świętach internety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #3441 Napisano 29 Grudnia 2016 Też mam taką (no.. prawie taką, bo mam 2000/5000).Całkiem spoko się z tego korzysta. Prowadnicę tez mam. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3442 Napisano 29 Grudnia 2016 Chciałbym kupic sobie taki gadżet, jednak cena trochę studzi zapał.Znacie coś odobnego do tego noża?http://www.burnknives.com/browse.php?knife=20 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3443 Napisano 29 Grudnia 2016 Przepraszam ze pytam , ale po co Ci taki nóż? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24421 #3444 Napisano 29 Grudnia 2016 @meXy poszukaj sobie różnych Navaja, coś podobnego pewnie trafisz. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #3445 Napisano 30 Grudnia 2016 Przepraszam ze pytam , ale po co Ci taki nóż? Pewnie chciał polskich twórców noży wesprzeć. Co jak co, ale Brr są świetne! 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3446 Napisano 30 Grudnia 2016 Dzięki Filip. Nóż jako gadżet, nie jest to narzędzie, które "zabieram na robotę". 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1326 #3447 Napisano 31 Grudnia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3448 Napisano 31 Grudnia 2016 Dzięki Filip. Nóż jako gadżet, nie jest to narzędzie, które "zabieram na robotę". Muszę popytac po bramach na Lubartowskiej w Lublinie, lub Stalowej w Wawie, pewnie maja w dobrej cenie 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3449 Napisano 1 Stycznia 2017 Marek, ja naprawdę nie napadam na ludzi ;-) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3450 Napisano 1 Stycznia 2017 To nie kupuj tego To tylko przedluzenie....ręki Wszystkiego naj w Nowym Roku! 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach