mario1971 67565 #3901 Napisano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Ok Zegarek bardzo ładny, nóż zresztą też.Dziękuję! Staram się podnosić swoje standardy Ładna choinka!Nie stać mnie na choinkę, wszystkie pieniądze wydałem na nóż i zegarek Dlatego prezenty zbieram pod yuką... Edytowane 14 Grudnia 2018 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #3902 Napisano 14 Grudnia 2018 A ja tak skromnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3903 Napisano 14 Grudnia 2018 saper.jpgszturm..jpg A ja tak skromnie.Mam oba:) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PrezesPolski #3904 Napisano 16 Grudnia 2018 Jeśli mały, to Spyderco Delica, jeśli większy, to Spyderco Endura. Mają przewagę nad innymi popularnymi nożami w postaci możliwości otwierania jedną ręką. To bardzo wygodne. Miałem przez pewien czas Chrisa Reeve Inkosi, był lekki i elegancki, ale wymagał drugiej ręki dla otwarcia ostrza.A kołkiem się nie dało otworzyć tego Inkosi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #3905 Napisano 16 Grudnia 2018 A kołkiem się nie dało otworzyć tego Inkosi? Ale nie jedną ręką, kołeczek nie wystarczył, żeby jednym ruchem kciuka otworzyć ostrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość PrezesPolski #3906 Napisano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Ale nie jedną ręką, kołeczek nie wystarczył, żeby jednym ruchem kciuka otworzyć ostrze.To łapki muszą być słusznych rozmiarów u Pana Kolegi Edytowane 23 Grudnia 2018 przez PrezesPolski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3907 Napisano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Batonowanie i temperatura powyżej 500 stopni celsjusza potrafi nieźle dać w kość powłoce. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez meXy 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #3908 Napisano 29 Grudnia 2018 Mam oba:)I jak się spisują? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3909 Napisano 29 Grudnia 2018 I jak się spisują?Leżą , miękkie 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #3910 Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) Chłopaki,Co jakiś czas można natrafić na forum na zdjęcia zegarków ze scyzorykami z różnymi ciekawymi okładzinami. Nie mogę teraz coś znaleźć przykładu. Może orientujecie się w temacie? To są jakieś customowe okładki do podrasowania wyrobów Victorinox'a, czy można dostać taki już kompletny scyzoryk? Jest szansa w Polsce dostać coś takiego, czy tylko import wchodzi w grę? Edytowane 11 Lutego 2019 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3911 Napisano 11 Lutego 2019 Okładziny do victorinoxa dostaniesz w victorinoxie , dorabiane wykonuje się często z micarty. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.militaria.pl/porady/noze/rekojesc.xml&ved=2ahUKEwjZjez2lLTgAhXJ_CoKHUJEAy8QFjACegQICRAB&usg=AOvVaw1dtN0YldaQL0D6STcopnKW 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #3912 Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) Okładziny do victorinoxa dostaniesz w victorinoxie Takie customowe też? O coś takiego na przykład:Zdjęcie pożyczone z recenzji forumowicza PiterM. Bo takie proste zamienniki to sobie znalazłem. Jak je wykonać też wiem. Tylko tak szukam czegoś bardziej finezyjnego. Edytowane 11 Lutego 2019 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3913 Napisano 11 Lutego 2019 Idz na forum knives pl.To znajdziesz kogoś kto robi takie rzeczy. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3914 Napisano 11 Lutego 2019 PowitołCały temat o okładzinach do vicków:https://forum.knives.pl/index.php/topic,101907.0.html Radzę zacząć od tyłu, bo namiary na producentów najbardziej świeże. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #3915 Napisano 11 Lutego 2019 Idz na forum knives pl.To znajdziesz kogoś kto robi takie rzeczy. PowitołCały temat o okładzinach do vicków:https://forum.knives.pl/index.php/topic,101907.0.html Radzę zacząć od tyłu, bo namiary na producentów najbardziej świeże. Dzięki wielkie Szukałem sklepu, a coś tak oczywistego jak forum tematyczne pominąłem. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3916 Napisano 26 Lutego 2019 Powitoł Nowe zabawki w stadzie ostrości Zgodnie z tematem wątku: Benchmade Bugout 535 - zaraz po kupnie: I przy robocie: Mały, lekki, sprytny - na razie na plus 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3917 Napisano 16 Marca 2019 Cześć,Możecie polecić sprawdzone sklepy internetowe, które wysyłają z PL/EU? (chodzi o Benchmade, Buck)Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24399 #3918 Napisano 16 Marca 2019 Np. Kolba kupiłem od nich kilka benchmade. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3919 Napisano 16 Marca 2019 Powitoł Trudno polecić jakiś polski sklep. Najlepiej szukać najniższej ceny na konkretny model, bo jeden sklep może mieć po taniości jeden nóż, a drugi w chorej cenie. noze-swiata.pl - dosyć często ostatnio jak patrzę za nożami to mają tanio (odbieram lokalnie-Kraków). Dają -5% dla użytkowników knives.pl. Kolba ma bodaj -10% dla najfsowców. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo72 69 #3920 Napisano 16 Marca 2019 "Ogryzek" Cichy Custom Knives 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3921 Napisano 27 Kwietnia 2019 Mój ulubiony folder SOG TRIDENT po jednorazowym batonowamiu dostał potwornych luzów. Szkoda, bo jest idealny i bardzo się polubiliśmy, w związku z czym został moim EDC. Naprawia się to, czy szukać następcy? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3922 Napisano 28 Kwietnia 2019 Powitoł Co robiłeś tym plastikowym nożem!? W tym nożu kółek działa jako stoppin i opiera się na plastikowej rękojeści-cokolwiek podziałasz mocniej sklepujesz plastik i pojawiają się luzy. Ten typ tak ma.Możesz napisać do Marcina z knife hospital na FB. Może coś poradzi. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #3923 Napisano 28 Kwietnia 2019 Na pierwszy rzut oka wyglądało, że opiera się na stalowym bolcu. Wiem, że ten nóż nie do tego został stworzony, ale nie wiedziałem, że go tak szybko zniszczę. Ka-Bar Mule w ciągu tygodnia stracił powłokę, SOG-a zamordowalem kawałkiem drewna... Co polecicie bardziej pancernego? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3924 Napisano 28 Kwietnia 2019 Ja używam tegohttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.artbron.pl/2270,noz-cold-steel-srk-vg-1&ved=2ahUKEwimvOWVx_PhAhVu-yoKHb9uDoQQFjABegQIBhAB&usg=AOvVaw0PfX1I4ydaXvwu0uGZwXpr 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #3925 Napisano 29 Kwietnia 2019 Powitoł Nawet jakby się opierał na bolcu i częściowych stalowych linerach to wszystko jest utopione w plastiku. Miałem dużego soga flash, teraz mam małego (konstrukcja bardzo podobna do tridenta) i ogólnie sogi z plastikową rękojeścią i tym typem blokady to grzechotniki: terkoczą, ostrze łapie luzy ale wszystko działa. Jak blokada nie puszcza to używaj, bo nóż lekki i ciekawy, ale nie pancerny. Można robić tak (mój film ), ale szybko będzie grzechotał Co wybrać to nie wiem, za dużo tego teraz. Jeśli szukasz noża do takiej roboty jak opisujesz to jednak nieskładanego bym brał. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach