Master Yoda 2171 #4001 Napisano 4 Września 2019 Nie tylko, zapobiega "omsknięciu" sie dłoni na ostrze nawet przy zwykłym "dłubaniu" , spocona lekko ręka i wypadek gotowy.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opiotr 1 #4002 Napisano 4 Września 2019 Dlatego ja wolę folderki z flipperem, który po rozłożeniu zmienia się jelec czy jak to tam się nazywa. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4003 Napisano 4 Września 2019 PowitołKoledzy, proszę o Wasze wypowiedzi jak ważny jest dla Was w nożu otwór na linkę, czy używacie często, czy też klips spełnia swoją rolę w sposób wystarczający i plątająca się linka nie ma większego sensu.Od bodaj 2005 roku noszę nóż wpięty w kieszeń codziennie i nie zdarzyło mi się nic zgubić. Robota w biurze, tyranie po mieście, wieś i działka, las i góry. Tylko jak jadę na rower to ląduje w plecaku - nauczka po glebie znajomego który wylądował na tylnej kieszeni w której miał paramilitarkę Pilnuję, żeby klips nie był odgięty i trzymał dobrze, szczególnie w spodniach z cieńszego materiału. Miałem fazę przyczepiania różnych plecionek, czaszek i koralików do wszystkiego - przeszło mi Nóż czepiam na linkę gdy jadę nad wodę - to po tym jak spyderco dallara wypadła kumplowi z ręki, odbiła się od pokładów trzech kajaków i poszła w otchłań Jeziora Czorsztyńskiego Choć tu w sumie też dziurka niepotrzebna, bo można zawiązać wokół klipsa. Nieskładane noże też czasem doczepiam do pętli, ale tylko jak szykuje się jakaś zabawa w rąbanie wśród ludzi - szkoda by było kogoś latającym nożem trafić. Więc w składanych nożach dla mnie nie musi być dziurki. W nieskładanych może być. Brak dziurki raczej nie powstrzymałby mnie przed kupnem noża który by mi się podobał. Nad czym się zastanawiasz? 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 3820 #4004 Napisano 5 Września 2019 Dzięki między innymi Twojej wypowiedzi już się nie zastanawiam, wcześniej odrzuciłem noże chińskie, ostateczny wybór padł na Zero Tolerance ZT 0562 wzór Rick Hinderer 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4005 Napisano 5 Września 2019 Takie pytanie: istnieje taki model Vicka jak na foto, ale z korkociągiem? Szukam czegoś mega prostego, jedno ostrze mi wystarczy, ale zależy mi na korkociągu. Coś niewielkiego, cienkiego, co by spokojnie do marynarki wrzucić. Ideał to oczywiście srebrna okładzina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #4006 Napisano 5 Września 2019 Takie pytanie: istnieje taki model Vicka jak na foto, ale z korkociągiem? Szukam czegoś mega prostego, jedno ostrze mi wystarczy, ale zależy mi na korkociągu. Coś niewielkiego, cienkiego, co by spokojnie do marynarki wrzucić. Ideał to oczywiście srebrna okładzina W takich okładzinach nie ma. Najprostszy z korociągiem to Waiter zdaje się: Albo taki czarny: 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4007 Napisano 5 Września 2019 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Tylko kurcze te okładziny strasznie się rysują Mam taki, mimo że używany sporadycznie to wygląda nieciekawie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #4008 Napisano 5 Września 2019 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Tylko kurcze te okładziny strasznie się rysują Mam taki, mimo że używany sporadycznie to wygląda nieciekawie Papier wodny 800 i da się je całkiem sensownie odnowić. Poza tym zamienników na okładziny albo możliwości dokupienia sobie customowych jest mnóstwo jeśli Ci zależy Dla mnie scyzoryki Vicka, to sa narzędzia i są do tyrania 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #4009 Napisano 5 Września 2019 Nie wiedziałem, ze można stosować jakieś zamienniki okładzin. A gdzie to można zanabyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #4010 Napisano 5 Września 2019 To generalnie jest element eksploatacyjny. A jak zobaczysz nawet na Knives.pl to sporo ludzi ma customy porobione https://www.carryology.com/utility/a-beginners-guide-to-custom-made-swiss-army-knives-saks/ 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4011 Napisano 5 Września 2019 (edytowane) Powitoł Tanio nie będzie ale idzie dokupić okładziny do vicka chyba z każdego materiału jaki może być do tego używany Od ręki: tytan, plastik, g10, micarty - zagranica, np.: http://www.swissbianco.com/products/sak/accessories.html U nas musiałbym poszukać, bo nie siedzę w temacie. Na najfsach jest wątek o modowaniu vicków - można od podstaw zbudować co się chce. @Wahnik - e, to nie powinno być problemu, byle tego klipsa pilnować. Linkę dopniesz, jak będziesz chciał, do klipsa. Z jakiego źródła będziesz nóż brał? Sporo ostatnio podróbek na rynku wypłynęło. Niestety, bardzo podobnych do oryginałów Edytowane 5 Września 2019 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 3820 #4012 Napisano 5 Września 2019 Nóż jedzie od znajomego Kolegi ( również na forum ) . Kupowany był w Holandii. 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6268 #4013 Napisano 16 Września 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10795 #4014 Napisano 30 Września 2019 Hejka - jestem tu pierwszy raz i wybaczcie jesli zapytam o to samo co wczesniejsi milosnicy, ale musze kupic najblizszej osobie noz taki jak mial... Rambo Tylko tutaj chodzi o maksymalnie dobra jakosc a nie "tandete" z alle... Doradzicie cos? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #4015 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) Hejka - jestem tu pierwszy raz i wybaczcie jesli zapytam o to samo co wczesniejsi milosnicy, ale musze kupic najblizszej osobie noz taki jak mial... Rambo Tylko tutaj chodzi o maksymalnie dobra jakosc a nie "tandete" z alle... Doradzicie cos? Szukaj noży typu Bowie. Jaki budzet masz na to? Bo to zawsze jest kwestia którą trzeba poruszyć. Bo oryginał to trochę kosztuje:https://jimmylile.com/knives/ Edytowane 30 Września 2019 przez Szymon. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #4016 Napisano 30 Września 2019 Szukaj noży typu Bowie. ... Bo oryginał to trochę kosztuje: https://jimmylile.com/knives/ To nie są tanie rzeczy, panie Boczek 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiborta 0 #4017 Napisano 30 Września 2019 Hejka - jestem tu pierwszy raz i wybaczcie jesli zapytam o to samo co wczesniejsi milosnicy, ale musze kupic najblizszej osobie noz taki jak mial... Rambo Tylko tutaj chodzi o maksymalnie dobra jakosc a nie "tandete" z alle... Doradzicie cos?Na militaria.pl masz coś takiego https://www.militaria.pl/hollywood_collectibles_group/noz_rambo_ii_sylvester_stallone_signature_edition_hcg9295_p123828.xml?utm_source=militaria-blog.pl&utm_medium=wpis_bezplatny&utm_campaign=lifestyle&utm_content=bloczek Natomiast jeżeli chcesz coś konkretnego i robionego ręcznie to wpisz na Facebooku MAC knifemaker Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaHejka - jestem tu pierwszy raz i wybaczcie jesli zapytam o to samo co wczesniejsi milosnicy, ale musze kupic najblizszej osobie noz taki jak mial... Rambo Tylko tutaj chodzi o maksymalnie dobra jakosc a nie "tandete" z alle... Doradzicie cos?Na militaria.pl masz coś takiego https://www.militaria.pl/hollywood_collectibles_group/noz_rambo_ii_sylvester_stallone_signature_edition_hcg9295_p123828.xml?utm_source=militaria-blog.pl&utm_medium=wpis_bezplatny&utm_campaign=lifestyle&utm_content=bloczek Natomiast jeżeli chcesz coś konkretnego i robionego ręcznie to wpisz na Facebooku MAC knifemaker Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4018 Napisano 1 Października 2019 PowitołHejka - jestem tu pierwszy raz i wybaczcie jesli zapytam o to samo co wczesniejsi milosnicy, ale musze kupic najblizszej osobie noz taki jak mial... Rambo Tylko tutaj chodzi o maksymalnie dobra jakosc a nie "tandete" z alle... Doradzicie cos?A w której części serialu? Ma tylko wyglądać jak Rambo, czy też coś ni będzie robione i może tylko przypominać?Bowiki Rambo to ogólnie qpa. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #4019 Napisano 1 Października 2019 Mam nóż ze stali s35vn i chciałbym kupić jakąś osełkę, bo wymaga on już interwencji. Oczywiście nie jestem jakimś wytrawnym nożownikiem i potrzebuję czegoś dobrego, łatwego w użyciu i kosztującego rozsądne pieniądze. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #4020 Napisano 1 Października 2019 Mam nóż ze stali s35vn i chciałbym kupić jakąś osełkę, bo wymaga on już interwencji.Oczywiście nie jestem jakimś wytrawnym nożownikiem i potrzebuję czegoś dobrego, łatwego w użyciu i kosztującego rozsądne pieniądze. Proponowałbym prętówkę. Spyderco triangle może?https://www.militaria.pl/spyderco/ostrzalka_spyderco_triangle_-_zestaw_204mf_p3184.xml 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #4021 Napisano 1 Października 2019 Kupiłem niedawno taką i jestem zadowolony: https://www.militaria.pl/lansky/ostrzalka_lansky_turn_box_diam_cer_tb-2d2c_-_zestaw_tb-2d2c_p34062.xml 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #4022 Napisano 1 Października 2019 Widziałem, już takie i jeśli dla kogoś kto nie ma wprawy są ok, to warto rozważyć. A czy one tak samo się nadają jeśli krawędź tnąca nie jest idealnie równa?Pytam, bo u mnie tak właśnie jest, tzn. nie jest ona "podziobana" , ale jak się palcem przesuwa po krawędzi to wyczuwa się nierówności. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6169 #4023 Napisano 1 Października 2019 (edytowane) to może coś takiego?Dobra, tylko zajmuje troche miejsca podczas ostrzenia,,ustawiasz kąty ostrzenia i wyprowadzisz każde stępione ostrze "Amazon HiCollie profesjonalna szlifierka, ostrzałka do noży , mechanizm nastawny z 4 kamieniami szlifierskimi"Używam takowej do ostrzenia moich noży myśliwskich i użytkowych Edytowane 1 Października 2019 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #4024 Napisano 1 Października 2019 Tym sprzętem chyba najtrudniej coś zepsuć 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #4025 Napisano 1 Października 2019 Tym sprzętem chyba najtrudniej coś zepsuć Tym to się trzeba postarać żeby zepsuć 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach