loco50 21075 #11326 Napisano 6 Września 2022 Może. Pokręcę sprawdzę. Ale inne LS śmigają jak dzikie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1633 #11327 Napisano 6 Września 2022 Kolejna włoszczyzna.Nożyk od LionSteel. Jak zwykle moletta, ale tu jest trochę inaczej. Łożysk nie ma, otwieramy takim obgryzionym dyskiem, który robi też za całkiem poważny jimping. Rękojeść to węglowy monoblok w związku z czym najf ciąży na klingę, ale to w moim odczuciu plus. Blaszka - sleipner. Bardzo dobrze leży w łapie, nie gubi się także w mojej dużej grabie. Miałem trochę opory bo w sieci jakoś tak na fotkach nie porywał, ale na żywo fajny. Będzie kolejny w zespole makaronów. Jeszcze jeden Viper mnie woła, ale mam opory bo damast. Średnio lubie, ale jest naprawdę miód. No i trochę dużo dinarów jak za Włocha, ale to LE z numerami na klindze. Bardzo fajny nóż. Macałem skubańca. Mechanika była miodna, genialnie klikał. Najlepsze co zapamiętałem to jak świetnie leżał w łapie. S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11328 Napisano 6 Września 2022 Nowoczesny klasyczek, Terrain 365 Caiman 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24837 #11329 Napisano 6 Września 2022 Spełnione marzenie 🥰 11 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8411 #11330 Napisano 6 Września 2022 3 minuty temu, eye_lip napisał(-a): Spełnione marzenie 🥰 Nie moje klimaty, ale gratuluję😉 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24837 #11331 Napisano 6 Września 2022 Zawsze chciałem mieć otf Microtecha i dziś urodzinowo się spełniło. 3 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11332 Napisano 6 Września 2022 MT fajne klikacze 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #11333 Napisano 7 Września 2022 6 godzin temu, eye_lip napisał(-a): Zawsze chciałem mieć otf Microtecha i dziś urodzinowo się spełniło. Gratuluję spełnienia marzenia no i 100 lat! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1633 #11334 Napisano 7 Września 2022 MT fajne klikacze Obecnie tylko takie se. Biorąc pod uwagę cenę to na tle konkurencji biednie wypadają. Jest kilka firm w tym budżecie i sporo poniżej które robią noże bardziej zaawansowane technicznie. Microtecha tak jak sebenzę można dziś nazwać spoko klasykiem. S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7396 #11335 Napisano 7 Września 2022 8 godzin temu, eye_lip napisał(-a): Spełnione marzenie 🥰 Świetny wybór , gratuluje🔪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11336 Napisano 7 Września 2022 Godzinę temu, mariaczi napisał(-a): Obecnie tylko takie se. Biorąc pod uwagę cenę to na tle konkurencji biednie wypadają. Jest kilka firm w tym budżecie i sporo poniżej które robią noże bardziej zaawansowane technicznie. Microtecha tak jak sebenzę można dziś nazwać spoko klasykiem. S20FE 5G Lepiej nie wywołuj wilka z lasu Na forach nożowych było sporo Ostrych dyskusji na temat jednego i drugiego MT albo się kocha albo nienawidzi 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24837 #11337 Napisano 7 Września 2022 Ja wychodzę z założenia że takie noże jak Sebenza czy niektóre modele MT kupuje się jako swego rodzaju hołd dla czasu w których powstały czy innowacji designu czy technicznych detali jakie niosły itp i dlatego też nie oceniam ich pod kątem czy w tej cenie można kupić aktualnie coś "lepszego". Tak samo mam z zegarkami. 7 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68474 #11338 Napisano 7 Września 2022 3 godziny temu, mariaczi napisał(-a): Obecnie tylko takie se. Biorąc pod uwagę cenę to na tle konkurencji biednie wypadają. Jest kilka firm w tym budżecie i sporo poniżej które robią noże bardziej zaawansowane technicznie. Microtecha tak jak sebenzę można dziś nazwać spoko klasykiem. S20FE 5G Bardziej zaawansowane technicznie niekoniecznie musi znaczyć lepsze lub bardziej funkcjonalne. Przynajmniej ja tak mam. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1826 #11339 Napisano 7 Września 2022 Jak że wszystkim. Im więcej elementów składowych, tym bardziej zawodny mechanizm. Dochodzi jeszcze zmienna związaną z doborem i jakością materiałów, dokładnością wykonania i kilka innych.. Myślę jednak, że to dobór materiałów i jakość, dokładność wykonania ma większe znaczenie niż prostota konstrukcyjna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1633 #11340 Napisano 7 Września 2022 Bardziej zaawansowane technicznie niekoniecznie musi znaczyć lepsze lub bardziej funkcjonalne. Przynajmniej ja tak mam. Może bardziej w sensie precyzyjniej obrobiony materiał i spasowany. Mój enforcer który wielkościowo jest identyczny z ultratechem jest niby mechanicznie podobny ale kilka detali powoduje że to zupełnie inna praca mechanizmu. No jest po prostu dużo płynniej. Nic nie szoruje.Suwak nie trze po obudowy tylko wisi na elemencie prowadnicy sprężyny. Sama sprężyna ma też prowadnice i nic nie brzęczy. Do tego po wystrzale luz jest tak znikomy że prawie nie ma bp. S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11341 Napisano 7 Września 2022 W moim Microtechu nic się nie psuje 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1633 #11342 Napisano 7 Września 2022 Ale mogli już dodać funkcję słomki do yerba S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11343 Napisano 7 Września 2022 (edytowane) . Edytowane 1 Sierpnia 2023 przez Pioters 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1633 #11344 Napisano 7 Września 2022 Podjechałem dziś do Togo po Cobratec Gentelmans . Kolejny świetnie wykonany i klikający otf. Maluszek, 71mm ostrego.Bardzo przyjemny.S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7396 #11345 Napisano 7 Września 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8411 #11346 Napisano 7 Września 2022 8 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21075 #11347 Napisano 7 Września 2022 Wpadły mi dziś w łapy dwa nożyki z budżetowej submarki WE, chociaż w przypadku jednego z nich mowienie, że jest budżetowy to eufemizm. Pierwszy z nich to Brazen w mikarcie o ciekawej fakturze i wzorze. Blaszka to klasyczne D2. Dobra mechanika(jak to u WE i Civivi), dobre proporcje. W ręce również leży dobrze. Backspacer z otworem na linkę. Bardzo fajny, dobrze wykonany nóż do kieszeni. Moim skromnym zdaniem bardzo dobry stosunek ceny do jakości. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11348 Napisano 8 Września 2022 Fajne tanto. Jak się sprawuje od nich D2? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21075 #11349 Napisano 8 Września 2022 Nie wiem. Nie ciąłem jeszcze 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11350 Napisano 8 Września 2022 Masz sporo tych WE i myślałem, że może już miałeś w którymś wcześniej 😉 Lubie tą stal i ciekawy jestem jaka od nich wychodzi, bo teraz jest raczej moda na te super nowoczesne proszkowe stale 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach