satanic 16027 #13026 Napisano 14 Grudnia 2022 Mi akurat pasuje, że cały stalowy, czuć w ręce i dobrze leży, wyczyścić też. Jak chcesz inna rękojeść to D191. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68041 #13027 Napisano 14 Grudnia 2022 11 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Już ustalaliśmy, takie wyznania tylko na priv… Dobra, to się już nie powtórzy. 🙈 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13028 Napisano 14 Grudnia 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deepex 384 #13029 Napisano 14 Grudnia 2022 4 godziny temu, pisar napisał(-a): Ale ten wątek jest dobry ostatnimi czasy 🔥 Dołączam i ja z nowym nabytkiem noża, który na zdjęciach wyglądał jak „wiejski passat po tuningu” jak to określił jeden z kolegów 😉 Na żywo niesamowity i inny nóż. Obłędna mechanika i perfekcyjne spasowanie elementów. Serio nie ma się do czego doczepić! Microtech Socom Bravo Super fotki. Gdzie kupiłeś? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 303 #13030 Napisano 14 Grudnia 2022 4 godziny temu, pisar napisał(-a): Ale ten wątek jest dobry ostatnimi czasy 🔥 Microtech Socom Bravo @pisar Budda niejedna ma twarz ; ) 2 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15782 #13031 Napisano 14 Grudnia 2022 Spacer z kundlami i Chińczykiem 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 58983 #13032 Napisano 14 Grudnia 2022 2 godziny temu, TheDarkDefender napisał(-a): A coś w podobnym zasięgu cenowym ale godnego polecenia? Boker rozumiem to nóż dla mas? Zerknij na Petrified Fish jeszcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15782 #13033 Napisano 14 Grudnia 2022 Dzisiaj było słonecznie… 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19388 #13034 Napisano 14 Grudnia 2022 4 godziny temu, TheDarkDefender napisał(-a): Wspaniałe noże forumowiczów. Do tej pory scyzoryk u mnie załatwiał wszystko, lecz przyszedł czas na zakup noża. Ma to być prezent pod choinkę, budżet do 150 zł. Czy np. Boker będzie dobry na początek? Znalazałem taki model: https://www.militaria.pl/boker/noz_skladany_magnum_advance_all_black_pro_01ry305_t_p112955.xml?cat=345 A może macie do polecenia inne firmy na dobry początek? Dorzuc trochę na civivi baklash, jest teraz w baaardzo dobrej cenie 217zl, tańszy niż wspomniane petrifield fish a wcale nie gorsze https://allegro.pl/oferta/noz-civivi-baklash-black-13012250807 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #13035 Napisano 14 Grudnia 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4371 #13036 Napisano 14 Grudnia 2022 7 godzin temu, Mateo napisał(-a): Mi się podoba od dawna. Zniechęcało mnie tylko jego chińskie pochodzenie... Ten chiński jest wykonany lepiej niż oryginalny Socom w aluminium. Jak biorę oba do ręki to chińczyk zawstydza amerykańskiego kuzyna. 3 godziny temu, deepex napisał(-a): Super fotki. Gdzie kupiłeś? Dzięki za komplement, tym bardziej, że w fotki nie czuję się mocny 😋 Kupiony od kolegi z grupy FB/forum knives. Jak myślisz to kupuj bo póki co (co dziwne) da się go kupić za 2100-2300 zł za nówkę a to super cena jak za taki nóż. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #13037 Napisano 14 Grudnia 2022 5 godzin temu, TheDarkDefender napisał(-a): A coś w podobnym zasięgu cenowym ale godnego polecenia? Boker rozumiem to nóż dla mas? Nie tyle dla mas tylko te Bokery niby ok ale zawsze jest jakieś ale... 5 godzin temu, TheDarkDefender napisał(-a): A coś w podobnym zasięgu cenowym ale godnego polecenia? Boker rozumiem to nóż dla mas? Nie tyle dla mas tylko te Bokery niby ok ale zawsze jest jakieś ale... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deepex 384 #13038 Napisano 14 Grudnia 2022 Godzinę temu, pisar napisał(-a): Jak myślisz to kupuj bo póki co (co dziwne) da się go kupić za 2100-2300 zł za nówkę a to super cena jak za taki nóż. Pytać na tej grupie? Szukałem w necie to wszędzie stoi out of stock . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4371 #13039 Napisano 14 Grudnia 2022 32 minuty temu, deepex napisał(-a): Pytać na tej grupie? Szukałem w necie to wszędzie stoi out of stock . Na olx masz z Poznania od sprawdzonego i dobrze znanego sprzedawcy. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #13040 Napisano 14 Grudnia 2022 (edytowane) Tak zapytam niesmiało. To jest orginał? Te Bestechy Ornety dobrze ponad tysiaka kosztuja a tu troche tanio mi sie zda https://allegro.pl/oferta/noz-skladany-bestech-knives-ornetta-z-klipsem-12818221224 Edytowane 14 Grudnia 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #13041 Napisano 14 Grudnia 2022 Pierwsza z zapowiedzianych recenzji CRKT. Wszystkie w podobnym stylu- takie trzy pepitki z jednej pitki😁. Zacząłem od najmniejszego. Overland- 76 mm i 102 g. Nożyk w takim nieco taktyczno - militarnym stylu. Ostrze to chromoniewiadomo czyli 8Cr14MoV, ale w nożu za parę złotych nie ma ci szukać wyjebolitu. Klinga zamaskowana stone łoszed. Okladki to od przodu G10 w ładnym kolorze OD Green lub Ranger Green - zdania uczonych są podzielone 😁. Od zakrystii czyli d... strony stal podobnie podana jak klinga. Klinga fajnie wyprofilowana pozwalająca na pracę w calym zakresie długości ostrza. Na grzbiecie duży i brutalny jimping. Tu nie poklikamy - otwieranie kołkiem. Blokada to frame, dość twarda. Ze smaczków miedziany (chyba) backspacer i podobny akcent wokół pivota. Mały klips. Otwór na zawieszkę jest. Sumując - taki sympatyczny nożyk, ale szału nie robi. Raczej do mniejszej ręki. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16027 #13042 Napisano 14 Grudnia 2022 Całkiem sympatyczny. Czekamy na kolejne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #13043 Napisano 14 Grudnia 2022 Wczoraj odebrany mój prezent urodzinowy Piękny nóż Projekty trollskyego zawsze powodowały u mnie szybsze bicie serca. Niestety nigdy nie miałem własnego.Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68041 #13044 Napisano 14 Grudnia 2022 11 godzin temu, dawid82 napisał(-a): Wczoraj odebrany mój prezent urodzinowy Poproszę o więcej fotek tego knypka. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #13045 Napisano 15 Grudnia 2022 19 godzin temu, dawid82 napisał(-a): Wczoraj odebrany mój prezent urodzinowy A gdzie taki nóż,noże idzie kupić? O ile mi wiadomo to trza mieć troche szczęścia żeby nóż z tą papryczką kupić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheDarkDefender 113 #13046 Napisano 15 Grudnia 2022 13 godzin temu, karloss napisał(-a): Dorzuc trochę na civivi baklash, jest teraz w baaardzo dobrej cenie 217zl, tańszy niż wspomniane petrifield fish a wcale nie gorsze https://allegro.pl/oferta/noz-civivi-baklash-black-13012250807 O ten wymiata i cena też baaardzo dobra. 12 godzin temu, loco50 napisał(-a): Nie tyle dla mas tylko te Bokery niby ok ale zawsze jest jakieś ale... Jak zacząłem przeglądać które polecacie to Bokery jednak się trochę chowają, przede wszystkim wygląd, wykończenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13047 Napisano 15 Grudnia 2022 Elegancik 🤩 Protech / Terzuola ATCF Tuxedo 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4371 #13048 Napisano 15 Grudnia 2022 33 minuty temu, Mateo napisał(-a): Elegancik 🤩 Protech / Terzuola ATCF Tuxedo Warto? Jako mega fan Terzuoli, jakoś nie siadły mi do tej pory wszystkie "produkcyjniaki" z ostatnich wypustów. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13049 Napisano 15 Grudnia 2022 2 minuty temu, pisar napisał(-a): Warto? Jako mega fan Terzuoli, jakoś nie siadły mi do tej pory wszystkie "produkcyjniaki" z ostatnich wypustów. Mi podpasował. Fajny kontrast eleganckiej rękojeści i surowej klingi i klipsa. Magnacut też na plus. Strasznie mocna sprężyna. Trzeba mocno trzymać przy otwieraniu, bo kopie i może łatwo wyfrunąć z ręki. No i nie jest fabrycznie super ostry, spodziewałem się "brzytwy"... Doostrzyć nie próbowałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4371 #13050 Napisano 15 Grudnia 2022 6 minut temu, Mateo napisał(-a): Mi podpasował. Fajny kontrast eleganckiej rękojeści i surowej klingi i klipsa. Magnacut też na plus. Strasznie mocna sprężyna. Trzeba mocno trzymać przy otwieraniu, bo kopie i może łatwo wyfrunąć z ręki. No i nie jest fabrycznie super ostry, spodziewałem się "brzytwy"... Doostrzyć nie próbowałem. Dzięki za info. A do się to jeszcze kupić na luzie? A szczególnie nie w USA? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach