szuwi 6583 #13351 Napisano 31 Grudnia 2022 23 godziny temu, Mateo napisał(-a): Dziś są moje urodziny, i tak się złożyło że dotarło kilka przesyłek z wiadomą zawartością.... Jak miło Oto jedna z nich.... Sto lat! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13352 Napisano 31 Grudnia 2022 Samych lśniących ostrości w nowym roku✨🔪 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #13353 Napisano 31 Grudnia 2022 Dla odmiany nóż będący na uzbrojeniu: 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13354 Napisano 31 Grudnia 2022 Godzinę temu, goral_ napisał(-a): Dla odmiany nóż będący na uzbrojeniu: Fajny grawitacyjny i ciekawy historycznie. Mogłem kupić kiedyś cały kpl oryginalny w pudełku i nawet ze sznurkiem ( żałuje ze nie wziąłem) Gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #13355 Napisano 31 Grudnia 2022 Ja mam tylko to co na fotce. Ostatnio chyba na olx ktoś sprzedawał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20441 #13356 Napisano 31 Grudnia 2022 Najlepszego w Nowym Roku. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #13357 Napisano 31 Grudnia 2022 W starym roku stary nóż. Najlepszego Stan igła jakby kto pytał 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #13358 Napisano 1 Stycznia 2023 Teraz, mirek 1969 napisał(-a): W starym roku stary nóż. Najlepszego Stan igła jakby kto pytał Dobrze kojarzę? wz 69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #13359 Napisano 1 Stycznia 2023 28 minut temu, goral_ napisał(-a): Dobrze kojarzę? wz 69 Tak to wz 69. Jeszcze z siarką niewykruszoną. Potem siekne fote 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #13360 Napisano 1 Stycznia 2023 W Nowym Roku stary nóż. Życzę Kolegom szczęścia ! 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13361 Napisano 1 Stycznia 2023 Wszystkiego najlepszego w nowym roku 👍 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #13362 Napisano 1 Stycznia 2023 6 godzin temu, goral_ napisał(-a): W Nowym Roku stary nóż. Życzę Kolegom szczęścia ! 6 godzin temu, goral_ napisał(-a): W Nowym Roku stary nóż. Życzę Kolegom szczęścia ! Stare ale jare. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #13363 Napisano 1 Stycznia 2023 następca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #13364 Napisano 1 Stycznia 2023 Był jeszcze taki nóż szturmowy Bałkan . Był w trzech wersjach cały ze stali na wzór Chrisa Reeva. Miałem kiedyś jednego Bałkana jak tak na nożach niezbyt sie znałem. Potem go opchnołem.Teraz jest trudny do zdobycia i drogi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13365 Napisano 2 Stycznia 2023 Nr.4 Grimsmo Norseman 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13366 Napisano 2 Stycznia 2023 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WatchSnob27 1952 #13367 Napisano 2 Stycznia 2023 Witam po raz pierwszy na tym wątku, przychodzę po prośbie o radę 😁. Ostatnio uświadomiłem sobie, że mój wierny scyzoryk, który dostałem w szkole od kuzyna, wykazuje już lekkie zmęczenie życiem po tych blisko dwóch dekadach. A trochę był używany. Czas na upgrade i dlatego trafiłem tutaj. Bo dotychczas się nie interesowałem i nie wiem nawet czego i jak szukać. Co jest wartościowe, a co nie? Stąd ma prośba - doradźcie! Szukam zastępstwa dla dotychczasowego nożyka tj. zbliżony rozmiar. Wystarczy sam nóż, nie potrzeba korkociągu itd., ale chciałbym coś z polotem typu drewniana/kościana/inna rękojeść. Nie szukam noży taktycznych do zabijania dzików. Taki do zastosowań cywilnych, ale żeby był efekt "wow" . Jakie marki są godne uwagi? Budżet : paręset złotych. 😁😉😋 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #13368 Napisano 2 Stycznia 2023 Witam po raz pierwszy na tym wątku, przychodzę po prośbie o radę . Ostatnio uświadomiłem sobie, że mój wierny scyzoryk, który dostałem w szkole od kuzyna, wykazuje już lekkie zmęczenie życiem po tych blisko dwóch dekadach. A trochę był używany. Czas na upgrade i dlatego trafiłem tutaj. Bo dotychczas się nie interesowałem i nie wiem nawet czego i jak szukać. Co jest wartościowe, a co nie? Stąd ma prośba - doradźcie! Szukam zastępstwa dla dotychczasowego nożyka tj. zbliżony rozmiar. Wystarczy sam nóż, nie potrzeba korkociągu itd., ale chciałbym coś z polotem typu drewniana/kościana/inna rękojeść. Nie szukam noży taktycznych do zabijania dzików. Taki do zastosowań cywilnych, ale żeby był efekt "wow" . Jakie marki są godne uwagi? Budżet : paręset złotych. Np ten. Bardzo elegancki i udany model. Drogi, ale co jest teraz tanie...https://kolba.pl/product/40834,noz-benchmade-535-3-bugoutZerknij na noże WE, Kizer, Spyderco, zero Tolerance. Sporo tego na rynku. Zazwyczaj modelę ok 1k i drożej to już fajna materiałówka i mechanika. Kwestia co się podoba.S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13369 Napisano 2 Stycznia 2023 34 minuty temu, WatchSnob27 napisał(-a): Witam po raz pierwszy na tym wątku, przychodzę po prośbie o radę 😁. Ostatnio uświadomiłem sobie, że mój wierny scyzoryk, który dostałem w szkole od kuzyna, wykazuje już lekkie zmęczenie życiem po tych blisko dwóch dekadach. A trochę był używany. Czas na upgrade i dlatego trafiłem tutaj. Bo dotychczas się nie interesowałem i nie wiem nawet czego i jak szukać. Co jest wartościowe, a co nie? Stąd ma prośba - doradźcie! Szukam zastępstwa dla dotychczasowego nożyka tj. zbliżony rozmiar. Wystarczy sam nóż, nie potrzeba korkociągu itd., ale chciałbym coś z polotem typu drewniana/kościana/inna rękojeść. Nie szukam noży taktycznych do zabijania dzików. Taki do zastosowań cywilnych, ale żeby był efekt "wow" . Jakie marki są godne uwagi? Budżet : paręset złotych. 😁😉😋 Może Opinel? Ma być z blokadą? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #13370 Napisano 2 Stycznia 2023 Przyszedł. Pora na testy. Ponoć kultowy... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WatchSnob27 1952 #13371 Napisano 2 Stycznia 2023 33 minuty temu, mariaczi napisał(-a): Np ten. Bardzo elegancki i udany model. Drogi, ale co jest teraz tanie... https://kolba.pl/product/40834,noz-benchmade-535-3-bugout Zerknij na noże WE, Kizer, Spyderco, zero Tolerance. Sporo tego na rynku. Zazwyczaj modelę ok 1k i drożej to już fajna materiałówka i mechanika. Kwestia co się podoba. S20FE 5G 17 minut temu, Mateo napisał(-a): Może Opinel? Ma być z blokadą? Dzięki. Po czym poznać że nóż dobrej jakości? Zainteresowałem się czymś co się laguiole nazywa, ale podobno większość na rynku to chińska podróbka, a nie wiadomo kto robi oryginalne. Jak rozpoznać coś wartościowego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #13372 Napisano 2 Stycznia 2023 Może Opinel? Ma być z blokadą? Kolega chciał z efektem wow. Opiniel?S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #13373 Napisano 2 Stycznia 2023 Teraz, WatchSnob27 napisał(-a): Dzięki. Po czym poznać że nóż dobrej jakości? Zainteresowałem się czymś co się laguiole nazywa, ale podobno większość na rynku to chińska podróbka, a nie wiadomo kto robi oryginalne. Jak rozpoznać coś wartościowego? Wiele markowych noży jest produkowana w Chinach. Jeszcze trochę a określenie "chińszczyzna " będzie znaczyło "wysoka jakość". 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63948 #13374 Napisano 2 Stycznia 2023 13 minut temu, goral_ napisał(-a): Wiele markowych noży jest produkowana w Chinach. Jeszcze trochę a określenie "chińszczyzna " będzie znaczyło "wysoka jakość". I tu jest racja 👍 2 godziny temu, WatchSnob27 napisał(-a): Witam po raz pierwszy na tym wątku, przychodzę po prośbie o radę 😁. Ostatnio uświadomiłem sobie, że mój wierny scyzoryk, który dostałem w szkole od kuzyna, wykazuje już lekkie zmęczenie życiem po tych blisko dwóch dekadach. A trochę był używany. Czas na upgrade i dlatego trafiłem tutaj. Bo dotychczas się nie interesowałem i nie wiem nawet czego i jak szukać. Co jest wartościowe, a co nie? Stąd ma prośba - doradźcie! Szukam zastępstwa dla dotychczasowego nożyka tj. zbliżony rozmiar. Wystarczy sam nóż, nie potrzeba korkociągu itd., ale chciałbym coś z polotem typu drewniana/kościana/inna rękojeść. Nie szukam noży taktycznych do zabijania dzików. Taki do zastosowań cywilnych, ale żeby był efekt "wow" . Jakie marki są godne uwagi? Budżet : paręset złotych. 😁😉😋 Może takie coś 🤔 w cenę się wpisuję i fajnie wygląda 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1814 #13375 Napisano 2 Stycznia 2023 9 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): I tu jest racja 👍 Może takie coś 🤔 w cenę się wpisuję i fajnie wygląda 🤗🤗🤗 Ładny nawet .. i na biwaku w trawie nie zginie.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach