Mateo 8664 #14926 Napisano 3 Czerwca 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20365 #14927 Napisano 3 Czerwca 2023 12 minut temu, Pamiko napisał(-a): Potęga. Pierwsza klasa. Zwłaszcza ten lewy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20365 #14928 Napisano 3 Czerwca 2023 Taki maluch dziś 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #14929 Napisano 3 Czerwca 2023 13 godzin temu, ps1974 napisał(-a): Co do Chińczykow to miałem trochę kontaktów z tamtejszym przemysłem. Część producentów stoi na bardzo wysokim poziomie a część, no cóż, na niezbyt wysokim. Po prostu ruytnowo podchodzę do ich produktów ze sporą rezerwą. No i chińscy producenci przeważnie w poważaniu mają wszelkie prawa autorskie, zastrzeżone wzory i inne rozwiązania prawnie regulujące własność intelektualną, obowiązujące w EU czy Am. Płn. Przepraszam za offtop. Dzięki za nazwy, rzucę okiem 🙂 Mającoraz lepsze standarty. Za kilka lat chińszczyzna będzie znaczyła wysoką jakość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4336 #14930 Napisano 3 Czerwca 2023 20 godzin temu, Przemek84 napisał(-a): Albo SlyszBowie, ale już mniej kanciasty i cięższy. Moje aktualne EDC. Fenomenalny nożyk. No i stosunkowo rzadko spotykany w PL. Podpisuję się pod tym. Bardzo go lubię i jest drugim najczęsciej wybieranym do kieszeni nożem edc u mnie 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 300 #14931 Napisano 3 Czerwca 2023 47 minut temu, pisar napisał(-a): Podpisuję się pod tym. Bardzo go lubię i jest drugim najczęsciej wybieranym do kieszeni nożem edc u mnie Ale wiecie, że Slysz Bowie Spyderco nie jest juz produkowany a jego dostępność jest zerowa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8245 #14932 Napisano 3 Czerwca 2023 14 minut temu, ps1974 napisał(-a): Ale wiecie, że Slysz Bowie Spyderco nie jest juz produkowany a jego dostępność jest zerowa? Ale wiesz, że jest np ebay?😉 Chyba, że kupujesz tylko w polskich sklepach. Ja mojego z Knifejoy mam od ponad roku, wtedy dostępność też była niby "zerowa". 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 300 #14933 Napisano 3 Czerwca 2023 3 minuty temu, Przemek84 napisał(-a): Ale wiesz, że jest np ebay?😉 Chyba, że kupujesz tylko w polskich sklepach. Ja mojego z Knifejoy mam od ponad roku, wtedy dostępność też była niby "zerowa". Ebay? A co to takiego? 😁 Na poważnie: obecnie jest pięć aukcji - wszystkie to używki. Najlepiej wygląda jeden z opisem "like new". Cena 799 USD + transport ("may not ship to Poland", powiedzmy że około 40 USD) + cło (około 3%) + VAT (23%), co da cenę, mniej więcej: 4400 PLN. Warto? Dla mnie nie. Po prostu szukam czegoś co mogę kupić od ręki w Polsce lub UE. Przyjdzie paczka z nowym nożem, wsadzę go do kieszeni i po kłopocie. Wygodnicki jestem.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8245 #14934 Napisano 3 Czerwca 2023 Troszkę podrożały, ale to dobrze😅 Ja akurat od forumowicza kupiłem w idealnym stanie, bez ceregieli z US itp. Przesyłka w 1 dzień, bo jesli chodzi o nowe zabawki to bywam niecierpliwy🤭 Proponowałem na początku ten nóż bo wg mnie jest super na EDC, a tak naprawdę nie określiłeś ceny i tego skąd ma być. Wiadomo każdy ma inne preferencje co do noża EDC, inny zakres prac. Jeśli mogę podpowiedzieć to jak dla mnie otwarty nie więcej niż 20 cm i w miarę lekki. Takiego np proponowanego Shamana za darmo bym nie wziął, u mnie się super sprawdza w pracy do roboczych spodni. Ale to tylko moje zdanie, nie trzeba się zgadzać😉 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 300 #14935 Napisano 3 Czerwca 2023 23 minuty temu, Przemek84 napisał(-a): Troszkę podrożały, ale to dobrze😅 Ja akurat od forumowicza kupiłem w idealnym stanie, bez ceregieli z US itp. Przesyłka w 1 dzień, bo jesli chodzi o nowe zabawki to bywam niecierpliwy🤭 Proponowałem na początku ten nóż bo wg mnie jest super na EDC, a tak naprawdę nie określiłeś ceny i tego skąd ma być. Wiadomo każdy ma inne preferencje co do noża EDC, inny zakres prac. Jeśli mogę podpowiedzieć to jak dla mnie otwarty nie więcej niż 20 cm i w miarę lekki. Takiego np proponowanego Shamana za darmo bym nie wziął, u mnie się super sprawdza w pracy do roboczych spodni. Ale to tylko moje zdanie, nie trzeba się zgadzać😉 Spoko 😁. Rzeczywiście, nie określiłem limitu cenowego: chciałbym zmieścić się w około 2000 PLN. Dotychczasowe noże służyły mi do wszystkiego: otwieranie kopert, odcinanie nitek, sznurków, ostrzenie jakiegoś patyka na grillu, obieranie owoców, trochę działały w laboratorium ku uciesze koleżanek z pracy. To zwykle wyglądało tak: dzień 1: Ojej, a po co Ci nóż? dzień 2: (cisza) dzień 3: mógłbyś mi go pożyczyć/odciąć/przeciąć/otworzyć paczkę itp. bo mi się nie chce nożyczek szukać 😁 i tak to działało ku radości otoczenia. po pewnym namyśle widzę, że ostrze powinno mieć długość 6,5-8,5 cm, plain, dość szerokie, szlif obojętny. Długość ogólna do 18-19 cm z wygodnym chwytem. Blokada back lock lub frame lock. Pewnie skończy się na Lionsteelu SR22 mini lub nano (ciut za mały) albo czymś zbliżonym (Spyderco?) ale nie Chińczyk (z całym szacunkiem do chińskich noży). Na poszukiwania daję sobie jeszcze około dwa tygodnie 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20365 #14936 Napisano 3 Czerwca 2023 O widzisz Przemek84, ja akurat Szamana bardzo lubię. Porządny, prosty, chamski nóż dla faceta z dużymi łapami. Poza tym pasuje do mojego imidżu🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8245 #14937 Napisano 3 Czerwca 2023 Ja go bardzo lubię, ale typowo do pracy😉 1 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20365 #14938 Napisano 3 Czerwca 2023 Ps1974, no to jeśli nie szaman to od pająków PM2- moim skromnym zdaniem jeden z lepszych Edków. A jesli nie pajęczarnia to z uporem maniaka będę mówił Benchmade Presidio II. A jeśli nie to może ZT 0770 albo taniej ale auto - Kershaw Lunch 1 (bardzo smaczny nożyk). Jeśli chodzi o czajnise to nie powinieneś tak się uprzedzać. Warto pomacać i poklikać. O ile WE to w większości trochę podumane noże - chyba taki najbardziej uni to Subjugator, ale technicznie i materiałowo jest bardzo, bardzo ok. Ale ceny też bywają dość eysokie. Natomiast warto wziąć w łapy Praxisa, Baklasha czy Brazena od Civivi. Czeka mały szoczek, że za jakieś między 200-300 pln można mieć porządną jakość. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8245 #14939 Napisano 3 Czerwca 2023 Chyba mi się limitowana mysz GMF1-E w końcu znudziła... 3 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #14940 Napisano 3 Czerwca 2023 Ten po lewej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7188 #14941 Napisano 3 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Nuter napisał(-a): Ten po lewej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To nowy Performance all black mat👊 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #14942 Napisano 3 Czerwca 2023 To nowy Performance all black matMiałem smf performance series, z czarnym ostrzem kilka lat temu... Do tej pory oceniam to rozstanie jako najgłupszą rzecz jaką zrobiłem w mojej nożowej przygodzie.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7188 #14943 Napisano 3 Czerwca 2023 57 minut temu, Nuter napisał(-a): Miałem smf performance series, z czarnym ostrzem kilka lat temu... Do tej pory oceniam to rozstanie jako najgłupszą rzecz jaką zrobiłem w mojej nożowej przygodzie.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Co Cię nie zabije…..😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #14944 Napisano 3 Czerwca 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8245 #14945 Napisano 3 Czerwca 2023 Pożegnalna fotka. 5 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #14946 Napisano 3 Czerwca 2023 Pożegnalna fotka. To już sprzedany? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8245 #14947 Napisano 3 Czerwca 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Nuter napisał(-a): To już sprzedany? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak jest. Na knajfsach🙂 Edytowane 3 Czerwca 2023 przez Przemek84 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deepex 372 #14948 Napisano 4 Czerwca 2023 W dniu 2.06.2023 o 19:44, ecipeci napisał(-a): Kubey Tityus, na shargu była promocja Zamówiony, dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8245 #14949 Napisano 4 Czerwca 2023 6 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4336 #14950 Napisano 4 Czerwca 2023 W dniu 3.06.2023 o 13:08, ps1974 napisał(-a): Ale wiecie, że Slysz Bowie Spyderco nie jest juz produkowany a jego dostępność jest zerowa? Wiem dobrze i jak się chce go dostać to się okazauje, że ta dostępność wcale nie jest taka zerowa i w PL szybko da się kupić W dniu 3.06.2023 o 14:21, ps1974 napisał(-a): Rzeczywiście, nie określiłem limitu cenowego: chciałbym zmieścić się w około 2000 PLN W takiej półce brałbym: ZT0770CF lub Spyderco PM2 To moje dwa ulubione tanie noże edc Za 2k kupisz też CRK Sebenza lub Inkosi w używce, które sa super a szczególnie z klingą Insingo 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach