Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, mariaczi napisał(-a):

Najlepszym rozwiązaniem nie za miliony jest Leatherman Wave. Solidny tool.

Leatherman Wingman, podobnie jak Wave, jest bardzo dobrym rozwiązaniem za rozsądne pieniądze. Natomiast jako alternatywę można z czystym sumieniem polecić Leathermana Charge - istotnie droższy jednak porządniej zrobiony. Mam w domu obydwa - syn używa Wingman-a a ja Charge-a - dzięki niemu dom zbudowałem ;-). W czasie budowy przetrwał naprawdę bardzo wiele.

Edytowane przez ps1974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Stierlitz napisał(-a):

Wpadłem na pomysł, że kupię bratu na urodziny multitoola. Zupełnie nie moja dziedzina, wiem tylko, że w zasadzie liczą się Victorinox i Leatherman.

Szukam na ile to możliwe "prawdziwego" narzędzia, a nie gadżetu do klikania, bo raczej będzie notorycznie używany zgodnie z przeznaczeniem. Wstępnie wpadł mi w oko Leatherman st300, wygląda solidnie, nie ma zbyt wielu niepotrzebnych pierdół.

Nigdy nie miałem Victorinoxa, bo mam LM.

Z LM bardzo polecam modele Super Tool 300 i Rebar. Co ważne, nie mają żadnych luźnych bitów, które się gubią. Ten pierwszy trochę większy, a drugi trochę mniejszy.

Edytowane przez void

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i chwalę

268142-l0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Pamiko napisał(-a):

Spokojnej niedzieli👊

IMG_6577.jpeg

Obłędne są te wycinanki w klindze 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, pisar napisał(-a):

Obłędne są te wycinanki w klindze 

Widok z góry , trisula jest świetna😊

IMG_6543.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Przemek84 napisał(-a):

Z wstawkami z micarty najlepsze. +10 do dźwięku zapadania blokady👍

Ta, i ponad +10% do ceny 😐 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecacie jakiś zestaw noży do kuchni? Rozglądałem się za jakimś solidnym setem ale może ktoś poleci gotowy zestaw albo cos do skompletowania samemu ?

Budżet powiedzmy 1-2k bo nic lepszego chyba nie potrzebuję, fajnie jak by był stojak albo pokrowiec na noże. Nóż do chleba nie jest konieczny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Jan napisał(-a):

Polecacie jakiś zestaw noży do kuchni? Rozglądałem się za jakimś solidnym setem ale może ktoś poleci gotowy zestaw albo cos do skompletowania samemu ?

Budżet powiedzmy 1-2k bo nic lepszego chyba nie potrzebuję, fajnie jak by był stojak albo pokrowiec na noże. Nóż do chleba nie jest konieczny 

https://www.knivesandtools.com/en/pt/-zwilling-gourmet-sharpblock-knife-block-7-piece-36133-000-0.htm

Sklep sprawdzony, przesyłka 2-3 dni i w domu.

Zobacz sobie keszcze inne komplety na stronie - mają duży wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzyłem na tę markę i zestawy, są też dostępne w kraju za cenę taka samą lub niższą niż to co podesłałeś.  Rozumiem że używasz takich lub podobnych noży ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

Wmf

Mam Victorinox z linii Grand Maitre,niby premium ale jestem rozczarowany. Nie trzymają długo ostrości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

patrzyłem na tę markę i zestawy, są też dostępne w kraju za cenę taka samą lub niższą niż to co podesłałeś.  Rozumiem że używasz takich lub podobnych noży ?

Mam akurat zestaw Fiskarsa. A ten zestawik polecają ludzie. Dobra stal, przyzwoita cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jan napisał(-a):

@loco50  dzieki, a te wmf testowałeś?

Tak. Kupiłem matce. Moim zdaniem super.

wmf-zestaw-5cz-nozy-w-bloku-grand-class.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Jan napisał(-a):

Z takim budżetem to nic szczególnego nie będzie na zetsaw. To kasa na jeden dobry nóż do kuchni. Wiem, wiem...

Ja bym zerknął na produkty KAI, kiedyś miałem parę kuchenniaków i dawało to mocno radę, a nie za miliony. Wiem że często bywają za pół ceny w TKMaxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi