Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do butów to mi DAYTONA TOURING STAR GTX wytrzymała i co miała wziąc na siebie to wzieła w czasie wypadku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się pochwalić: wczoraj zdałem egzamin na moto (kat A)... Nie powiem, że za pierwszym podejściem, bo bym skłamał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Muszę się pochwalić: wczoraj zdałem egzamin na moto (kat A)... Nie powiem, że za pierwszym podejściem, bo bym skłamał :D

To jakie plany na maszynę? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, możecie polecić jakąś publikację z dużą ilością zdjęć która przedstawialaby historię motocykli? Interesuje mnie szczególnie okres kiedy powstawały pierwsze motocykle.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, możecie polecić jakąś publikację z dużą ilością zdjęć która przedstawialaby historię motocykli? Interesuje mnie szczególnie okres kiedy powstawały pierwsze motocykle.

Jest książka/album: 1000 motocykli ale jak obszernie przedstawia historię i pierwsze lata to sprawdzę w domu i mam jeszcze jedno takie albumowe wydawnictwo, tytułu nie pamiętam ale też przejrzę. Jest książka "Stare motocykle" Porazika, fajna ale tam nie ma zdjęć tylko grafiki.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam fajne opracowanie o H-D ( w pewnym sensie pokrywa się z tym o co się pytasz) z mnóstwem zdjęć oryginalnych motocykli z ich muzeum.

Jeżeli szukasz zdjęć starych H-D to jak znajdę książkę to mogę Ci wysłać kilka fotek

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest książka/album: 1000 motocykli ale jak obszernie przedstawia historię i pierwsze lata to sprawdzę w domu i mam jeszcze jedno takie albumowe wydawnictwo, tytułu nie pamiętam ale też przejrzę. Jest książka "Stare motocykle" Porazika, fajna ale tam nie ma zdjęć tylko grafiki.

KJ

W albumie 1000 motocykli jest trochę zdjęć z okresu 1900-1915, znacznie więcej z okresu 1915-1940, ale bardzo mało zdjęć nie więcej  niż kilka z okresu przed 1900.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile w pełni popieram ocenę albumu 1000 motocykli, to sadzę, że o wiele ciekawszą pozycja i zawierającą dużo więcej opisów i zdjęć jest druga pozycja którą posiadam, i kilka zdjęć dla zobrazowania. 

post-57210-0-89134600-1444194932_thumb.jpg

post-57210-0-33020600-1444194936_thumb.jpg

post-57210-0-75433900-1444194940_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam sobie polatałem w święta.

Ale jaki zardzewiały jestem, po dwóch godzinach jazdy 24 godziny bólu.

Ale póki daje radę z niego zejść póty gix będzie moim motocyklem, współczynnik radochy ma cały czas ponad wszystkie normy.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś hardkorem :)

Ja już nie mogę doczekać wiosny! 

jaki hardkor, plus 13 stopni było, bez deszczu.

Ostatni hardkor to był w październiku, było +4 a mi nic już pod perforowane kombi się nie mieściło.

Jakby mnie ktoś wodą z przerębli polewał.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak swoje pierwsze dwa kółka po długiej przerwie kupiłem to w lutym sezon zaczynałem. Pamiętam jak dziś jak się do pracy na moto wybrałem i nie bardzo wiedziałem jak wrócić bo śniegu nawaliło :)

A Ty się chyba na ostatnie promyki słońca tej zimy załapałeś. Teraz już długo może nie być okazji do przejażdżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Rzutem na taśmę, mój świeży nabytek:

No i fajnie. NCki to fajne maszyny ;)

Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, zawsze miałem sentyment do turystycznych enduro. Tylko mocy Ci szybko braknie...

Miałem już Transalpa, 660XT, V-stroma i 1200GS-a. Wszystkie miło wspominam, idealne motocykle na nasze drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Gratulacje Hogg! Świetna maszynka. Życzę wielu bezpiecznie nawiniętych kilometrów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję fajna maszyna miałem okazję pośmiać na takiej samej bo widzę że to wersja w automacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to skuter?

Nie zauważyłem... ;)

Marek - trzeba zakasać rękawy i wziąć się do roboty.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam sobie polatałem w święta.

Ale jaki zardzewiały jestem, po dwóch godzinach jazdy 24 godziny bólu.

Ale póki daje radę z niego zejść póty gix będzie moim motocyklem, współczynnik radochy ma cały czas ponad wszystkie normy.

KJ

Dwa lata temu też śmigałem w wigilię i powiedzenie jaka wigilia taki cały rok się nie sprawdziło, bo rok temu w lipcu skasowałem maszynę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo Warszawa, chodzi mi o dobry sklep z bardzo dużym wyborem ciuchów motocyklowych. Rzucicie jakiś adres?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo duży wybór to nie w naszym kraju... W Warszawie jest ewentualnie jedna ulica gdzie na długości 300 metrów masz salon Harleya, salon skuterowy, moto- akcesoria, 4ride i MCS ...to aleja Prymasa Tysiąclecia. Każdy ma mniejszy lub większy wybór ciuchów. W razie czego 10 min samochodem stamtąd na Łopuszańskiej jest jeszcze Intermotors.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi