Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Tu nie ma rady, na motocyklu latem w trybie miejskim zawsze będzie gorąco. Chyba że ktoś decyduje się na jazdę w białym t-shircie, niebieskich szortach i adidasach.

Na tzw zdrapkę. 

Ja podziękuję :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mokra podkoszulka pod kurtką załatwia sprawę w temperaturach powyżej 40st nawet.

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7ae233c78b1d0054med.jpg

Bardzo lubię motocykle turystyczne. Lubię zwiedzać a TDM 900 to bardzo wygodny motocykl. Gdyby ktoś planował w tym roku Litwę lub Norwegię jestem chętny!

Edytowane przez markali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Bardzo lubię motocykle turystyczne. Lubię zwiedzać a TDM 900 to bardzo wygodny motocykl. Gdyby ktoś planował w tym roku Litwę lub Norwegię jestem chętny!

Przymierzałem się do TDM850 i na pierwszy motocykl była dla mnie za duża jednak. Kupiłem CBF600 SA.

Ale pewnie teraz już bez problemu mógłbym ujeżdżać TDMkę - fajny sprzęt.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

85801b274f2aae50med.jpg

Nie polecam tdm-ki na pierwsze moto. Jest wysoka i środek ciężkości jest wysoko. Na początek kupiłem w/w devi 650. Bardzo trwały i prosty motocykl. Jeśli chodzi o TDM to lepiej kupić 900 oczywiście!

Mam 178 cm i cbf jest dla mnie za mała. Mam na niej za bardzo ugięte nogi i mi to przeszkadza. To zupełnie inny motocykl. TDM-ka lepiej wybiera dziurki bo przednie koło to 18 no i pozycja bardziej wyprostowana. Do tego pali mniej niż wyżyłowane 600. TDM 900 śmiało polecam wysokim osobom.

Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów i forumowiczów.

Edytowane przez markali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Nie polecam tdm-ki na pierwsze moto. Jest wysoka i środek ciężkości jest wysoko. Na początek kupiłem w/w devi 650. Bardzo trwały i prosty motocykl. Jeśli chodzi o TDM to lepiej kupić 900 oczywiście!

Mam 178 cm i cbf jest dla mnie za mała. Mam na niej za bardzo ugięte nogi i mi to przeszkadza. To zupełnie inny motocykl. TDM-ka lepiej wybiera dziurki bo przednie koło to 18 no i pozycja bardziej wyprostowana. Do tego pali mniej niż wyżyłowane 600. TDM 900 śmiało polecam wysokim osobom.

Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów i forumowiczów.

Czy ja wiem... ja mam 176cm i a CBF wcale nie jest małym motocyklem. A jak się podniesie siedzenie to tez jest lepiej (ja jeżdżę na środkowym ustawieniu). 

Co do TDM 850 to właśnie z powodów o których wspomniałeś jej nie kupiłem. CBFka prowadzi się jak duży rower bo ma środek ciężkości bardzo nisko ;)

Ale pewnie za jakiś czas trzeba będzie pomyśleć o przesiadce na coś ciekawszego ;) Chociaż póki co bardzo dobrze mi się jeździ (trzeci sezon w tym roku będzie)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuję Finlandię w lipcu. Plan jak to u mnie pod hasłem ,,bez napinki". Głównym celem są fińskie szutry. W drodze planuję na Litwie Las Pokaini, w Finlandii żelaznym punktem jest Rovaniemi bo mam tam ważną misję do wypełnienia ;) Poza tym co dzień przyniesie. Jeśli będzie czas i chęci można wpaść do Norwegii, może Nordkapp, ale nie jest to głównym celem. Objazd Zatoki Botnickiej i powrót przez Szwecję. I znów jak będzie czas i chęci to powrót przez Danię i Niemcy, jak nie to promem z Karlskrony do Gdyni. Czas  wycieczki 2 tygodnie, wyjazd około 10 lipca. 

Jak jesteś zainteresowany zapraszam na PW.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedałem właśnie swoją Yamahe YBR 125 wczoraj :huh:

Co na drugie moto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedałem właśnie swoją Yamahe YBR 125 wczoraj :huh:

Co na drugie moto?

Na jakie uprawnienia ma być? Taki mały ale istotny szczegół :)No i wzrost oraz cele: turysta, uniwersalny, sport...

Edytowane przez markali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na przeminięcie burz...od 14 czekam, żeby ruszyć do domu.20160610_155842_zpsb82xwq70.jpg

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

W oczekiwaniu na przeminięcie burz...od 14 [/url]

Ja kiedyś wyruszyłem jak niby przeszło i na dystansie 130km zmokłem 3 razy i 2 razy wyschłem....

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki OT. Wczoraj wkurzyłem się za przyznawanie ostrzeżeń za cytowanie zdjęć, ale tam chodziło o zdjęcia sprzed kilku lat. Taki proceder jak wyżej, to jednak zdrowe przeginanie pały. Wkrótce możemy mieć kilkadziesiąt, jedna pod drugą,  fotek tej ślicznej Zuzi :(

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Taki OT. Wczoraj wkurzyłem się za przyznawanie ostrzeżeń za cytowanie zdjęć, ale tam chodziło o zdjęcia sprzed kilku lat. Taki proceder jak wyżej, to jednak zdrowe przeginanie pały. Wkrótce możemy mieć kilkadziesiąt, jedna pod drugą, fotek tej ślicznej Zuzi :(

Poprawiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motocykle z koszem ? :)

Źle skręcić ;)

Ale uważać na nie trzeba szczególnie!

post-6402-0-97809400-1465583083.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że niektórzy są już w połowie sezonu, a nawet są i tacy dla których sezon trwa cały rok. Ja dopiero teraz znalazłem trochę czasu by przeszedł staruszek obsługę i w sobotę otwarcie sezonu. Lepiej późno niż wcale.

post-57210-0-73801500-1465823748_thumb.jpg

post-57210-0-91409200-1465823752_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja? Jeśli tak to gratuluję, kupiłeś kultowy motocykl. W dodatku prawie bez słabych punktów, poza sprzęgłem rozrusznika. 

To wersja kanadyjska czy amerykańska?

Jak będziesz miał jakieś problemy czy pytania wal jak w dym, akurat Virażki znam od podstaw.

Jedna rada - wymień tą przednią oponę, akurat ten model Bridgestona nie sprawdza się na mokrym i łatwo o uślizg koła, na frezach zaś to totalna porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystając z ładnego poranku (powrót w deszczu...) zrobiłem małą przejażdżkę :-)

33cynw9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakie uprawnienia ma być? Taki mały ale istotny szczegół :)No i wzrost oraz cele: turysta, uniwersalny, sport...

Zrobiłem w zeszłym tygodniu A. Czekam na odbiór papierka.

Raczej uniwersalny.

Myślałem o Gladiusie. Bo na tym robiłem kurs I na tym zdawałem.

Nienawidzę co prawda tego sprzęta ale go rozważam na zasadzie syndromu Sztokcholmskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Zrobiłem w zeszłym tygodniu A. Czekam na odbiór papierka.

Raczej uniwersalny.

Myślałem o Gladiusie. Bo na tym robiłem kurs I na tym zdawałem.

Nienawidzę co prawda tego sprzęta ale go rozważam na zasadzie syndromu Sztokcholmskiego.

Jak nienawidzisz, to nie ma sensu kupować żeby się z nim męczyć. 

Popatrz sobie na Bandytę 600/650 (zależnie od rocznika), CBFki i Fazera 600 i Transalpa. Może jeszcze ta TDM, ale to zależy czy Ci będzie wysokoścą odpowiadać, bo spora jest.

Wydaje mi się, że są to jedne z najbardziej uniwersalnych moto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi