Qdlaty 143 #4326 Napisano 7 Lipca 2023 20 minut temu, zadra napisał(-a): 😉 U mnie trzeci sezon, może 4-ty bo czas tak zapier... ala że trudno zliczyć.. Zamki są ok, mogłaby być odrobinę dłuższa na plecach - choćby o 5cm bo jak się pochylam to zawiewa na krzyż. Jedyny minus, to po tych latach i wielokrotnym użyciu rzep nie trzyma jak należy na kołnierzyku pod szyją. Wydaje mi się, że dobrze wydane pieniądze.. Nie testowałem wytrzymalosci na ścieranie po asfalcie i nie zamierzam Posiada regulacje we wrażliwych miejscach i oczywiscie zamek do spięcia ze spodniami, ale ja nie korzystam.. Dobrze przewiewna, gdy bez podpinki, i już się jedzie - nawet gdy były upały, ale w mieście nic nie pomoże gdy stoisz w słońcu na czerwonym. Dodatkowo spodnie dżinsowe na kewlarze (też z protektorami kolan, ud i biodrowymi i w tym roku fundnąłem sobie w końcu buty motocyklowe Broger Alaska i już wszystko jest "jak trzeba". . Teraz tylko albo opony zmienić, albo moto sprzedać W zasadzie gdyby ktoś chętny na nietypową CB500 co się z tłumu wyróżnia, z końcówki produkcji, to zapraszam.. Dzięki, w sam raz na moje potrzeby. Kolorystycznie pasuje mi ta: https://allegro.pl/oferta/kurtka-motocyklowa-adrenaline-pyramid-zolta-fluo-9021150983 Cena na tyle śmieszna, że po 3 sezonach najwyżej bez żalu ją wywalę. 7 godzin temu, pechagto napisał(-a): Chyba nie, Tu masz tekst ogłoszenia (jakbyś był zainteresowany, to podam Ci jego tel): Kurtka motocyklowa Dainese 1972 Unikatowa seria klasycznej odzieży motocyklowej we współczesnym wydaniu. Wyprodukowana na 50 lecie marki Dainese. Rozmiar 56 małe XL klatka do 115 cm Pas do 105 cm Wzrost 176-182 cm Stylizowana na zużytą, matowa skóra. Czerń przechodząca w brąz, jasne elementy są kremowe Klasyczny wygląd i wysoka jakość skóry Artemida (grubość ok 1 mm) - klasyka na naked bike czy cafe racera 2 wewnętrzne kieszenie 2 kieszenie zewnętrzne Kurtka z certyfikatem CE - kat. II Wyjmowane ochraniacze kompozytowe certyfikowane zgodnie z normą EN 1621.1 na barkach, łokciach i przedramionach. W kilka chwil można zrobić z niej kurtkę do użytku cywilnego, kurtka nie jest ciężka jak klasyczne motocyklowe skóry Kieszeń na ochraniacz pleców G1 lub G2 Zamki do połączenia kurtka-spodnie Regulacja na szyi (napy) Regulacja nadgarstków (zamki i napy) Zamszowe wstawki ze skóry wołowej Wyjmowane ochraniacze kompozytowe certyfikowane zgodnie z normą EN 1621.1 Wyjmowana wkładka termiczna - może być używana osobno Dzięki, ale mam skórzaną i chcę spróbować tekstylnej. W skórzanej ciagle mi gorąco…. Swoją drogą bardzo ładna kurtka. Jest podana cena? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #4327 Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 6.06.2023 o 08:11, pechagto napisał(-a): Ja przy okazji wycieczki do Włoch zwiedziłem muzeum Ducati. Trochę małe, trzeba było jednak wziąć ze zwiedzaniem fabryki co też następnym razem zrobię. Ta marka przemawia do mnie od samego początku jazdy na moto ale tak jak zamiast Monstera wziąłem SV650, tak przy każdym kolejnym moto rozum zwycięża Fabryka powiadasz…Nie wiem jak jest teraz ale 20 lat temu trudno było uwierzyć że te kilkanaście kobiet i trochę maszyn składa te wszystkie motocykle.. Mężczyźni mieli tam ciekawszą robotę np na hamowni czy w dziale projektowym. Albo w Racing teamie. Edytowane 7 Lipca 2023 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #4328 Napisano 7 Lipca 2023 (edytowane) Godzinę temu, zadra napisał(-a): 😉 Jedyny minus, to po tych latach i wielokrotnym użyciu rzep nie trzyma jak należy na kołnierzyku pod szyją. Z tymi rzepami to chyba wszędzie tak jest. Mam kurtkę z Modeki chyba już kilkanaście lat, ten czas tak zapier.. jest to samojest to samo szczególnie przy kołnierzyku ale też na kieszeniach. Tylko rzepy się powiedzmy poluzowały nie po kilkunastu latach ale właśnie po dwóch, trzech i po kilku dobrych spotkaniach z deszczem na moto. Edytowane 7 Lipca 2023 przez Balansujący Na Osi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1847 #4329 Napisano 8 Lipca 2023 Osiołek ogarnięty: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 793 #4330 Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) To bmw jest tak brzydkie, że aż ładne. Dzień trzeci wycieczek, tym razem zdjęcie spod domu. Ten maluch daje rady w dwie osoby zaskakująco dobrze. Edytowane 8 Lipca 2023 przez egzo18 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1847 #4331 Napisano 9 Lipca 2023 10 godzin temu, egzo18 napisał(-a): To bmw jest tak brzydkie, że aż ładne. To jeden z pierwszych motocykli opracowanych z udziałem tunelu aerodynamicznego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #4332 Napisano 9 Lipca 2023 Zostawiasz sobie dwa, czy osiołek do sprzedania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72342 #4333 Napisano 9 Lipca 2023 11 godzin temu, egzo18 napisał(-a): To bmw jest tak brzydkie, że aż ładne. Dzień trzeci wycieczek, tym razem zdjęcie spod domu. Ten maluch daje rady w dwie osoby zaskakująco dobrze. Czy Jej wygodnie na tym zadupku 🤔🤔🤔😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1847 #4334 Napisano 9 Lipca 2023 1 godzinę temu, Stierlitz napisał(-a): Zostawiasz sobie dwa, czy osiołek do sprzedania? W piątek dałem na olx , w sobotę rano odjechał do nowej stajni.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 793 #4335 Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Czy Jej wygodnie na tym zadupku 🤔🤔🤔😁😁😁 Mówi, że tak. Ja też myślałem, że ten ktm ma siedzenie pasażera nie za bardzo. Ale okazało się, że ma lesze niż wygląda. Ponad 200km latała ze mną na tym i się nie skarży. Edytowane 9 Lipca 2023 przez egzo18 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sn@p 910 #4336 Napisano 9 Lipca 2023 Jakie spodnie polecacie na ciepłe okresy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #4337 Napisano 9 Lipca 2023 26 minut temu, Sn@p napisał(-a): Jakie spodnie polecacie na ciepłe okresy ? Ja -naście lat używam jinsów. Jasne, niebieskie. Proste nogawki. Da się wytrzymać. Ale ja spokojnie, turystycznie. Jest praktycznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 793 #4338 Napisano 9 Lipca 2023 Coś z membraną, oddychające. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #4339 Napisano 9 Lipca 2023 6 godzin temu, Sn@p napisał(-a): Jakie spodnie polecacie na ciepłe okresy ? Latem latam w kurtce mesh i jeansy z ochraniaczami, jak obawiam się deszczyku to w plecak portki i kurtka przeciwdeszczowa Nie ma membrany, która daje radę przy 25-30 stopniach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #4340 Napisano 9 Lipca 2023 Ja zmieniłem ciuchy na jasne z dobra wentylacja + Gore-Tex i przestałem jeździć w meshu i jeansach. Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu TapatalkaA i wróciłem z Rumunii więc f900xr idzie na sprzedaż jakby ktoś miał ochotę Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1895 #4341 Napisano 9 Lipca 2023 W dniu 8.07.2023 o 23:12, egzo18 napisał(-a): To bmw jest tak brzydkie, że aż ładne. Dzień trzeci wycieczek, tym razem zdjęcie spod domu. Ten maluch daje rady w dwie osoby zaskakująco dobrze. Bardzo fajnie, że zanlbierasz swoja Panią w drogę i wspólnie spędzicie czas motocyklując, ale weź Jej na jakieś urodziny czy inne umieniny daj w prezencie choć podstawowy pakiet bezpieczeństwa... Jakieś rękawiczki, buty(zamiast trampek) kurtkę i spodnie tekstylne.. Jeśli się wspólnie wyglebicie to tak jak jeździ teraz... hmm. będziesz ją w szpitalu odwiedzał bo Ty ubrany a Ona "goła".. Kask to nie wszystko. . 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 793 #4342 Napisano 10 Lipca 2023 Spodnie ma na moto dainese. A resztę ciuchów trzeba kupić, to święta racja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kacperek_77u 6813 #4343 Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Nowy nabytek taty 😈 Po równo 30 latach w końcu spełnił mażenie 🤗 Harley davidson heritage softail nostalgia Niecałe 14k mil przejechane Nie powiem ale mi się bardzo podoba Edytowane 12 Lipca 2023 przez Kacperek_77u 12 ,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50121 #4344 Napisano 12 Lipca 2023 22 minutes ago, Kacperek_77u said: Nowy nabytek taty 😈 Po równo 30 latach w końcu spełnił mażenie 🤗 Harley davidson heritage softail nostalgia Niecałe 14k mil przejechane Nie powiem ale mi się bardzo podoba Fajna maszyna, pogratuluj tacie👍🏻… ale będzie teraz pucował te chromy😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #4345 Napisano 12 Lipca 2023 Też mam trochę chromu w takim jednym swoim moto i wiem jak to jest.. schodzi z tym niesamowicie ale wygląda też niesamowicie 6 godzin temu, Kacperek_77u napisał(-a): Nowy nabytek taty 😈 Po równo 30 latach w końcu spełnił mażenie 🤗 30 lat to długo ale marzenia trzeba spełniać 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 793 #4346 Napisano 12 Lipca 2023 Kuzynka wróciła do domu z wakacji u mnie. Namawiam moją lubą by wsiadła, chcę całe ciuchy zafundować. ... Nie bo się boi... Zatankowałem dziś ktm 46 zł na 270 km 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #4347 Napisano 12 Lipca 2023 46 minut temu, egzo18 napisał(-a): Kuzynka wróciła do domu z wakacji u mnie. Namawiam moją lubą by wsiadła, chcę całe ciuchy zafundować. ... Nie bo się boi... Zatankowałem dziś ktm 46 zł na 270 km Ja też się boję - kiedyś jeździłem motocyklami ale odkąd pracuję w ratownictwie ( zgarniałem kilku motocyklistów , kilku się nie udało) i patrząc jak samochodziarze bezmyślnie/nieuważnie jeżdżą - autentycznie mam cykora. Pozdrawiam motocyklistów. 3 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 793 #4348 Napisano 12 Lipca 2023 Jeżdżę też rowerem szosowym. Czasem mam wrażenie, że to bardziej niebezpieczne niż motor. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2455 #4349 Napisano 12 Lipca 2023 Jeżdżę też rowerem szosowym. Czasem mam wrażenie, że to bardziej niebezpieczne niż motor.Trochę tak jest mam kumpla w pracy co ostatnio miał wypadek. Miesiąc z domu pracował, pielęgniarka przychodziła opatrunki zmieniać, skóry pozdzierał… na szczęście siebie nie połamał, ale rower już tak (rama karbonowa). Oczywiście jak się na moto nie ubierze odpowiedniego stroju to też można, ale na rowerze z definicji nie ma ochrony Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #4350 Napisano 13 Lipca 2023 Ja też widzę u siebie HD jako następne moto, tyle, że fatboya. W sumie to już dłużej niż 30 lat bo od tej sceny 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach