Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.08.2025 o 17:03, zadra napisał(-a):

20250818_192710.jpg

Ciekawy egzemplarz

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na miejscu właściciela zamiast naklejać naklejki na felgi czas bym poświęcił na malowanie amortyzatorów.

Jeśli ktoś chce kupić trzeba wziąć pod uwagę że to mały blok silnika a i motocykl nie jest duży.

Ja mam 178 i kolan nie ma gdzie wygodnie ułożyć.

Wielkościowo zupełnie inny motocykl niż Breva 850/1100/1200. I silnik i gabaryty.

850 też ma duży blok ale jest krótszy skok tłoka. Miałem 5 sezonów. Spalanie fajne i motocykl ciekawy. Ceny modelu Breva są niewygórowane.

Nowe MG są piękne. Czekam aż potanieje V100. Może wcześniej Griso? V7? Griso trzymają cenę. Silniki jak w Brevach 850/1100. W swojej brevie (pod zamkiem) miałem tłumik z griso.

Jest wybór!

IMG_4108.JPG

Moto-Guzzi-V100-Mandello.jpg

6be7e-11_mg_griso-3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, zadra napisał(-a):

Dzisiaj wystawiłem swoją hondzinę.

Ciekawym jaki będzie (czy w ogóle) odzew. 

Ja swoją Hondę w ciągu trzech tygodni wiosną sprzedałem. Myślałem że pójdzie szybciej, bo pierwszy właściciel, zadbana, bez żadnej szkody itd., ale oczywiście większość "zainteresowanych" chciała za pół ceny, aż w końcu znalazł się człowiek, który naoglądał się "igieł" z internetu, nie chciał składaka z zagranicy, przyjechał z zaprzyjaźnionym mechanikiem i minutę po oglądnięciu pakowali motocykl na przyczepę.

Co do Moto Guzzi:

17559323757402305224938918519999.jpg.70a7af7a5dab47d6ee1aad89bbd95df8.jpg

To było moje marzenie, V11 Le Mans, piękny motocykl.

Edytowane przez nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Transport na weekendowe wędkowanie...

20250708_090147.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, sviety napisał(-a):

Transport na weekendowe wędkowanie...

20250708_090147.jpg

Fajny motocykl. Ale jak tu zabrać większą rybę do chaty 😉

Musiałbym dzwonić po szwagra.

Również czasami motkiem na ryby wyruszam. Na plecy biorę spinning razem z podbierakiem. Ale jeszcze mam 3 kufry. Do centrala idzie torba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Da radę, z drugiej strony mam pojemną torbę.

Ale "większa" to pojęcie względne u wędkarza  🤣

Edytowane przez sviety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, markali napisał(-a):

Fajny motocykl. Ale jak tu zabrać większą rybę do chaty 😉

Wystarczy w plecak załadować małą przenośną maszynkę do mięsa i już temat załatwiony.

Mała, duża, patroszona, czy nie, wymiarowa, czy za mała,  betka, płotka, ciernik, żaba i rak po maszynce wygłądają i smakują jak sielawa ;) 

8 godzin temu, markali napisał(-a):

Miałem 5 sezonów. Spalanie fajne i motocykl ciekawy

Własnie wczoraj na MG Poland czytałem Twoje wpisy o Breva - coś tam chyba o ładowaniu było..

Można zapytać ile taka(Twoja) Breva 1100 paliła na setkę? 

Widziałem zdjęcia liczników(średnie spalanie) MG z tym silnikiem i czasami 3,48litra pokazują - nie chce mi się wierzyć.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, zadra napisał(-a):

Wystarczy w plecak załadować małą przenośną maszynkę do mięsa i już temat załatwiony.

Mała, duża, patroszona, czy nie, wymiarowa, czy za mała,  betka, płotka, ciernik, żaba i rak po maszynce wygłądają i smakują jak sielawa ;) 

Własnie wczoraj na MG Poland czytałem Twoje wpisy o Breva - coś tam chyba o ładowaniu było..

Widziałem zdjęcia liczników(średnie spalanie) MG z tym silnikiem i czasami 3,48litra pokazują - nie chce mi się wierzyć.. 

Miałem 850. Przy małej prędkości na wysokim biegu i lekkiej górki może...

Poniżej 4 l da się zejść. Ale zawsze tak ekonomicznie jechać się nie da więc to nie jest miarodajne. Z tego co pamiętam miałem 4,5 do 6,5 jak się odkręciło trochę.

Fajny art. o 850.

https://swiatmotocykli.pl/testy/szymon-dziawer/moto-guzzi-breva-850-wieksza-niz-myslisz/

Odnośnie elektroniki i prądu: jest jej trochę w dużych Brevach, te same Moto to Norge tylko z owiewkami. We wszystkich chyba te same zegary i silniki. Drobne różnice.

Asystent rozruchu, komputer, gdzieś tam po drodze gubi się prąd. Zrobiliśmy obejście takiego bypassa z przekaźnika bo rozrusznik czasami za mało prądu miał. Przycisk rozrusznika czy zespół przełącznika czyściliśmy i pomogło. Niektóre usterki naprawdę drobne ale trzeba kogoś kto siedzi w MG. Chcieli wymieniać Aku i rozrusznik....

Różne błędy wyskakiwały, np. cewka,.wtrysk. wszystko działało. Gdzieś po drodze coś...

Ładowanie pokazywał na wyświetlaczu mniejsze niż było. Włoska elektronika. Styki do poprawy po producencie. Tam jest inny klimat i to trzeba uwzględnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, zadra napisał(-a):

Aby na pewno 😁😁😁

sum1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomcioMiki   na to jest polski MSS1 😁

lg0YK_please_creditpalette.fm-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, łowca napisał(-a):

TomcioMiki   na to jest polski MSS1 😁

lg0YK_please_creditpalette.fm-1.jpg

😆😆😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, markali napisał(-a):

Miałem 850

Co zdecydowało o przesiadce "wstecznej" - teraz chyba coś 15/20lat starszego masz ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, zadra napisał(-a):

Co zdecydowało o przesiadce "wstecznej" - teraz chyba coś 15/20lat starszego masz ;) 

Właśnie takie różne drobiazgi z elektroniką i prądem. Można mieć awarię lub po prostu tylko brak stylu na diagnostyce. A żebym ja to wiedział z pewnością.

Starszego gutka mam na gaźnikach, bez komputera. Jak coś nie tak to widzę, słyszę i czuję 😉 Zawsze chciałem mieć coś do pogrzebania. Lecz dalszych wyjazdów na nim nie wykluczam.

Obecnie na dalsze wycieczki jeżdżę DL-em. Ale tu czuję się jak bym wsiadał do golfa np. Wygląd akceptowalny ale bez większej satysfakcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Szuterki i podmiejskie ścieżki zaliczone dziś:)

20250825_134515.jpg

20250825_134526.jpg

20250825_134453.jpg

20250825_134638.jpg

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Yamaha i jakaś koparka ;)

20250825184912636.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to się dzisiaj ale wygrzałem 🥵🥵

20250826_133248.jpg

20250826_133152.jpg

20250826_125253.jpg

20250826_124355.jpg

Screenshot_20250826_155853_Weather Network.jpg

W dniu 23.08.2025 o 08:18, zadra napisał(-a):

Miałem przez kilka lat Griso 1100 które z tego co pamiętam ma krótsze przełożenie od Brevy1100. 

Dużo nim jeździłem w trasy i chyba nigdy nie zszedł poniżej 6L / 100km

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.08.2025 o 16:59, eye_lip napisał(-a):

Szuterki i podmiejskie ścieżki zaliczone dziś:)

20250825_134515.jpg

20250825_134526.jpg

20250825_134453.jpg

20250825_134638.jpg

Jak to zrobiłeś, że po szuterkach i gruntowych drogach motocykl wygląda jak z salonu?

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie kurzy i nie jest mega mokro to tak wygląda, inna sprawa że nie tak dawno był myty, a te moje jazdy to są zwykle skróty niż jakaś godzinna jazda po takich drogach.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadę na parę dni na kamping do znajomych , miałem jechać na moto, ale już mi przeszło, po wczorajszym... 

Wrzesień w Kanadzie 🤷

Tak że wiecie rozumiecie, Unas nie tylko śnieg i lód 😂

Tak że motocykl zostanie w garażu, a taka fajna trasa tam jest 😣

Screenshot_20250827_174431_Weather Network.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem wymienić wizjer w kasku, bardzo szybko złapał rysy (spolerowałem, ale jest gorzej po polerce niż przed).

Kurka, ceny takie jak za cały nowy kask dla córki kupiony na wiosnę.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są jakieś chemie do reflektorów. Może tędy droga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewien o czym piszesz, ale u mnie wygląda jakby wizjer miał jakąś cieniutką powłokę, którą przetarłem przy zdejmowaniu rys i polerowaniu.

Od zewnątrz tego specjalnie nie widać, ale od środka jadąc cały czas jest "coś" na lewym oku - generalnie widać przez szybkę, ale po lewej "przeszkadza" w patrzeniu i trudniej się skupić.

Może jakieś lakierowanie bezbarwnym by pomogło, ale i tak jest duże ryzyko, że bez powodzenia, więc trzeba kupić tfe, tfe.. nową szybę.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, zadra napisał(-a):

nie jestem pewien o czym piszesz, ale u mnie wygląda jakby wizjer miał jakąś cieniutką powłokę, którą przetarłem przy zdejmowaniu rys i polerowaniu.

Od zewnątrz tego specjalnie nie widać, ale od środka jadąc cały czas jest "coś" na lewym oku - generalnie widać przez szybkę, ale po lewej "przeszkadza" w patrzeniu i trudniej się skupić.

Może jakieś lakierowanie bezbarwnym by pomogło, ale i tak jest duże ryzyko, że bez powodzenia, więc trzeba kupić tfe, tfe.. nową szybę.. 

Antifoga starłeś raczej. Są środki do odnowienia tej warstwy. Chociaż mi się nie udało, fizycznie porysowała się szybka i doooopa

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antifrogg, to raczej od środka ale możesz mieć rację.

Zły jestem, bo kask z wyższej półki a wizjer słabiutki.

Poprzednio miałem budżetowca przez ponad 6 lat a wizjer do tej pory w stanie lepszym, niż "ten" po 2 sezonach.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie to lakier bezbarwny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi