Klik Klak 14 #1151 Napisano 30 Stycznia 2014 Nie musisz mnie brać na wiarę, przejedź się sam tak z 1 bak non-stop, na pewno masz takie możliwości. Co do robienia długich tras - jak motocykl będzie niewygodny to na pewno nie będziesz robił ;-)KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1152 Napisano 30 Stycznia 2014 Irek, w pozycji pionowej czujesz się dobrze tylko na początku.Zauważ, że gdy jesteś wyprostowany, kręgosłup bierze wszystko na siebie. Do tego dochodzi mały skok tylnego zawieszenia i bóle pleców gwarantowane po każdej jeździe.Ja też kiedyś kupiłem sobie Yamahę Dragstar 1100 żeby mi było wygodnie. I nie było, po każdej jeździe dłuższej niż 200 km tak mnie bolały plecy, że po pół roku sprzedałem moto.Miałem już z 15 motocykli i z doświadczenia wiem już, że najwygodniejsze są te moto, w których siodło jest wysoko (mały kąt ugięcia kolan), pozycja lekko pochylona do przodu i skok zawieszeń przynajmniej 15 cm z przodu i z tyłu, a najlepiej 20.Czyli GS PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1153 Napisano 30 Stycznia 2014 Kręgosłup został stworzony do przyjmowania obciæżeń kiedy jest wyprostowany ( większość czasu ) , to samo dotyczy jazdy motocyklem. Nogi , kiedy są lekko ugięte ale mniej więcej w lini kręgosłupa ( a nie daleko w przodzie ) to dodatkowa amortyzacja odciążająjca kręgosłup. Tak że wygodny enduro - turystyk z grubą kanapą, dużym skokiem i tłustymi oponkami jak znalazł na zmęczony kręgosłup.A stylowe wypady na kawę w weekend jakimś cafe racerem ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #1154 Napisano 30 Stycznia 2014 Sprowadź sobie junaka tylko nie tą chińszczyznę obecną tylko prawdziwego... 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #1155 Napisano 30 Stycznia 2014 motory zawsze mają to coś w sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1156 Napisano 31 Stycznia 2014 No fakt 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwy1 0 #1157 Napisano 7 Lutego 2014 Moja Buła z bratankiem w siodle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwy1 0 #1158 Napisano 7 Lutego 2014 Moja Buła z bratankiem w siodle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #1159 Napisano 14 Lutego 2014 coś w sam raz na ten wątek na to forum: http://tablica.pl/oferta/zegarek-ktm-2014-CID5-ID4X99d.html KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1160 Napisano 14 Lutego 2014 W pubie wczoraj byłem i takie coś było za barem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ponury_Żniwiarz 6 #1161 Napisano 14 Lutego 2014 Moja Buła z bratankiem w siodle Zejebiste są buelle. Napisz jak sie tym jeździ w porównaniu z japońskimi szlifierkami? Ja nigdy nie miałem okazji się takim przejechać a chciał bym wiedzieć jak to jest. Krótki rozstaw osi pewnie sprawia że się świetnie tym jeździ na kole i stopale też pewnie fajnie wychodzą. Ja jeżdżę Hondą CBR 929. za***iście mi się nią jeździ. Katuje ją niemiłosiernie na kole już od 3 lat. Troszke oleju tylko wlane ponad stan i wszytko działa jak należy. Malowanie ma troche wieśniackie, ale szukając motocykla używanego trzeba patrzeć na stan techniczny najbardziej a z malowaniem nie wybrzydzać. Wcześniej jeździłem na Yamaha R1 98', Honda cbr600F4, Honda cb750 seven fifty. a zaczynałem od mz-tek jaw i innych wynalazków.To moja Cebra Następny motocykl jaki planuje kupić to CBR 1000 RR model SC59. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n1k0d3m 1 #1162 Napisano 22 Lutego 2014 Są na forum miłośnicy starych motocykli? Znajomy ma na sprzedaż Junaka w bardzo dobrym stanie więc szukamy dla niego dobrego domu :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 538 #1163 Napisano 23 Lutego 2014 Wczoraj odpaliłem 1 raz w tym roku swoją r1, już zapomniałem jak to cudownie brzmi:) będzie ogień już niedlugo Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart146 7 #1164 Napisano 23 Lutego 2014 W piątek odebrałem i już zrobiłem 70km, trzy letnia przerwa bez moto właśnie przeszła do historii.Ps. Tomek skusiłem się na Navigator V i już widzę że było to słuszne posunięcie.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miś Uszatek 14 #1165 Napisano 1 Marca 2014 Miałem i ja Panowie kiedys motocykiel.Była to piękna Suzi Gs 550 z 80-tych lat.Nie zostały mi żadne zdjęcia ,którymi mógłbym się posłużyć więc jako przykład podam link http://allegro.pl/suzuki-gs-550-l-i4010640191.html. Sporo się jeżdziło,bo człowiek był młody.No i kiedy w Rzymie wyjechał mi gościu Golfem,to położyłem się z maszyną na boku.A prawa noga została pod rozżarzonym tłumikiem.Zanim ludzie mi pomogli się wydostać spod motoru to wyobrażcie sobie te tortury. Noga goiła się miesiącami i już mi się wtedy odechciało dwóch kółek.Choć ciągnie wilka do lasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5444 #1166 Napisano 1 Marca 2014 Po tych postach, chyba jutro pójdę odśnieżyć swoje zasoby. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1167 Napisano 2 Marca 2014 Dzisiaj rozpocząłem sezon - 180 km nawinięte i nawet chwilę nie zmarzłem. Sprzęt odpalił od pierwszego cyknięcia, już zapomniałem jak ładnie gada Nie pamiętam takiego sezonu, żeby 2 marca były takie warunki, nawet manetki nie grzały przez całą drogę, bo nie było takiej potrzeby... PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1168 Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Nie wiem jak to napisać ale.... pierwszy raz w życiu usiadłem na GS, kurcze spodobał mi się ten motocykl Edytowane 5 Marca 2014 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1169 Napisano 5 Marca 2014 Irek.Ponieważ nie lubię się chełpić i ponieważ w ogóle jestem dobrze wychowanym chłopcem, to nie powiem: a nie mówiłem ! No chyba, że piszesz o Suzuki GS 500... PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1170 Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Tomek , zawsze patrzylem na ten motor jako duze enduro ktorym ludzie jezdza po ulicy ale tak naprawde to jest street bike ktory mozna tez uzywac offroad . Choroba wygodny , troche powyzej mojego zakladanego budzetu .... musze sie zastanowic . Z wygladu taki sobie ale pewnie do tego bm sie przyzwyczail . czy da sie zdemontowac szybe i ten wyzszy przedni " blotnik " ? Edytowane 5 Marca 2014 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart146 7 #1171 Napisano 5 Marca 2014 Irek,szybkę masz z regulacją i na moim zdjęciu jest wysunięta ku górze (składa się z dwóch jedna nachodzi na drugą) co do demontażu to muszę sprawdzić, podobnie z błotnikiem, jak Tomek mnie nie uprzedzi to wieczorem bądź jutro napiszę.Pozdrawiam Bartek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1172 Napisano 5 Marca 2014 Uprzedzi. Szybkę zdejmujesz w minutę, jest na 4 wkręty, ale zdjęcie mocowań szyby to już grubsza robota, bo jest tu dość skomplikowany system regulacji i całość musisz usunąć. Chyba prościej będzie dokupić niską, sportową szybę z Z-Technik, Touratecha, Puiga, Wunderlicha czy co tam jeszcze. Firm produkujących akcesoria do tego modelu jest mnóstwo.Co do szyby nastaw się jeszcze na to, że szybka lubi sobie trochę drgać i telepać się w czasie jazdy, szczególnie jak założysz deflektor. Natomiast demontaż dziubka może się okazać pozbawiony sensu, bo odsłonisz w ten sposób wszystkie "bebechy" z przodu. To niestety nie jest sam błotnik, ale wręcz obudowa przodu w jednym elemencie. Ja bym nie polecał tu zmian. Mówisz, że jest to street bike? Dla mnie to kawał maszyny i przeciskanie się nim przez korki to nie jest już prosta sprawa.Może z punktu widzenia większego faceta wygląda to inaczej... Do miasta to R1200R, który przy okazji jest po prostu ładniejszy. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1173 Napisano 5 Marca 2014 Tomek , dzieki za wyjasnienie street bike dla mnie i dla Ciebie to faktycznie moga byc inne wymiary , ja tez nie zakladal bym zadnych kufrow wiec tylko silnik troche przeszkadzalby bo motor z tego powodu jest dosyc szeroki . Waga praktycznie taka sama jak Griso wiec jak dla mnie ok . Szkoda ze tego " dziubka " nie mozna sie pozbyc , Irek 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #1174 Napisano 5 Marca 2014 ale tak naprawde to jest street bike ktory mozna tez uzywac offroad . czy da sie zdemontowac szybe i ten wyzszy przedni " blotnik " ? średnio się można cisnąć między auta GS-em nie z powodu silnika tylko szerokości moto na wysokości "baku" i wyżej czyli tam gdzie znajda się lusterka mijanych aut. No ale może macie tam szersze pasy i problemu w ogóle nie ma. Na offroad rozumiany jako coś więcej niż szutrowa droga bym nie liczył. Takie mastodonty owszem umieją w piachu ale żeby łoić wydmy ciężkim moto jak Dąbrowski albo Przygoński to najpierw trzeba potrenować na mniejszych. To jest BMW i tam nic nie jest tym na co wygląda ani tak proste jak wygląda więc śrubokręt bym raczej trzymał z daleka i zaakceptował moto jakim jest ;-) KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arre 304 #1175 Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) . Edytowane 8 Marca 2014 przez arre 0 Grumpy old man... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach